TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 20:25 #166313

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Aga - cudowny spacer po Twoim ogrodzie - Alchymist - marzenie :woohoo:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 20:28 #166317

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Małgosiu cieszę się bardzo, że podoba Ci się :kiss3:

Aniu Alchymist w tym roku jest naprawdę niesamowity, nie mogę przestać go podziwiać B) :P

Jolu 20 pąków na małym Alchymiście to wspaniały wynik :P U mnie po raz pierwszy jest aż tak bardzo ukwiecony ...
Między kulkami faktycznie zawieruszył się żółciutki berberysek, takiego nie miałam :P
Rabatka nie będzie nowa, bo na takie to już nie ma miejsca B) :happy: ale przerabiam całkowicie tę dużą rabatę bylinową, która ciągnie się wzdłuż podjazdu . Robię ją na podobieństwo wszystkich pozostałych. To znaczy, podstawą i szkieletem będę iglaczki i krzewiki, tu tylko niziutkie, a dopełnieniem kwitnące byliny :P Decyzja przeróbki zapadła po ostatnich deszczach, kiedy to nie bardzo można było plewić i przez te 2 tygodnie ziele szalało. Na pozostałych rabatach jest super, są wysypane korą, wiadomo zielsko pojawia się, ale nie tak tłumnie jak na tej bylinowej, z gołą ziemią , gdzie jak się tylko odwróciłam to pojawiało się zielsko :evil: :happy:
Mam nadzieję, że rabatka wyjdzie ciekawa i nie będę żałowała zmiany..... aż 2 taczki roślin pojechały do sąsiadki B)

Jagusiu dziękuję za takie cieplutkie słowa :kiss3:

Małgosiu miło mi bardzo, że spacer po ogródku sprawił Ci przyjemność :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 07 Cze 2013 20:32 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 20:36 #166327

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A ja czekam na powojniki :whistle:

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 21:17 #166350

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, ja po prostu nie mogę uwierzyć, że Tobie już tak kwitną róże :ohmy: . Przepiękne! A moje się ociągają, choć już widać światełko w tunelu :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 22:07 #166376

• Roma
  • Roma's Avatar
Aguś-róże cudowne,niestety ale ja muszę jeszcze trochę poczekać na taki festiwal kolorów :)

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 22:49 #166397

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś ju pokazuję powojniki :kiss3:

Dorotko dziś pierwszy dzień jak zaczęły otwierać się różane pąki :P Teraz z dnia na dzień będzie ich więcej.... tylko te obrzydliwe brązowe żuczki .... jest ich zatrzęsienie i bardzo niszczą płatki :unsure:

Romciu już za chwilę zakwitną Ci różyczki.... oby tylko przestało padać, to roślinki będą kwitły na wyścigi :)

Powojniki - część jeszcze w pąkach, ale kilka już kwitnie :P

Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

Ogródek AGNESS 07 Cze 2013 23:26 #166422

• lukos1983
  • lukos1983's Avatar
Aga! Jak zawsze robisz piękne portrety :thanks:

Ogródek AGNESS 08 Cze 2013 00:31 #166447

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Aguniu znów byłam w Raju :hearts: Uwielbiam te Twoje malownicze zakątki !!

Ogródek AGNESS 08 Cze 2013 22:51 #166636

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Aguś, ale u Ciebie kolorowo :hearts: .
Wypatrzyłam na zdjęciach kwitnącego liliowca. Mój żółciak coś się spóźnia w tym roku :think: .

Ogródek AGNESS 09 Cze 2013 11:05 #166716

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś ale masz cuuudneee powojniki :)

Ogródek AGNESS 19 Cze 2013 18:57 #170789

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Łukaszu dzięki za uznanie, miło mi bardzo, że fotki podobają się :P

Danusiu bardzo dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa :kiss3:

Edytko moje wczesne liliowce już niestety przekwitły, teraz zaczynają te późniejsze. Stella d'Oro już cała w kwiatach a i inne mają nabrzmiałe pąki, więc już lada chwila coś się zacznie dziać :P

Aniu powojniki to świetne rośliny, piękne ukwiecone i co ważne dużo miejsca nie zajmują :whistle: :happy:

Różane obrazki

Augusta Luise

moja ulubienica Chopin :D

Mandarinen

Monica

Coral

...i pnące
Don Juan

New Dawn
Ostatnio zmieniany: 19 Cze 2013 20:43 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 19 Cze 2013 19:48 #170804

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Właśnie dziś myślałam o Tobie, że czerwiec w pełni, a Ty nic nie pokazujesz ;)
Takie piękne róże :woohoo: , czy powyżej Chopina to jest Augusta Louise?

Ogródek AGNESS 19 Cze 2013 20:08 #170814

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, ja jestem pełna podziwu dla tych twoich zarośli :ohmy: - tam chwast nie ma prawa się przebić przez ten gąszcz :woohoo: .
Róże wspaniałe. Z zazdrością patrzyłam na Chopina, bo mój młodzik, sadzony jesienią, jeszcze nie kwitnie :happy-old: . A cierpliwość, jak zawsze podkreślam, nie jest moją mocną stroną :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 19 Cze 2013 20:59 #170830

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś jestem każdego dnia, wędruję po Waszych ogródkach, ale jakoś tylko czytam, bo praktycznie większość dni spędzam w ogrodzie..... i wcale nie cały czas na pracy B) ....delektuję się latem i staram się nasycić nim jak najbardziej się da :P Różyczka to faktycznie Augusta.... jest nieprawdopodobna..... ale niestety nie lubi palącego słońca, i dosłownie się smaży..... przez pochmurne dni była zjawiskowa a dziś przez upały już poobrywałam kwiatuszki. Koniecznie muszę ją przesadzić w półcień.... tylko gdzie, jak wszędzie ścisk :unsure:

Dorotko dziękuję :kiss3: Faktycznie na rabatkach busz i chwasty nie mają łatwo..... nie wszędzie niestety tak jest. Ostatnio przerabiałam całą dużą rabatę wzdłuż podjazdu. Wykopałam wszystkie roślinki poza kilkoma różyczkami, 2 ogromnymi hostami i 3 liliowcami. 2 pełne taczki kwiatów pojechały do sąsiadek.
Kupiłam kilkanaście małych iglaczków , posadziłam trochę żurawek, liliowców i coś tam jeszcze i teraz rabatka czeka na zakup kory. Miałam już dość tego ciągłego plewienia na niej..... mam nadzieję, ze kora i roślinny busz, który powstanie spowoduje, że nie będę musiała ciągle wyrywać na niej zielska.... z wiekiem robię się coraz leniwsza :whistle: :rotfl1:
Chopin to bajeczna róża, jestem pewna, że wspaniale Ci się rozrośnie , zakwitnie i będziesz nim zachwycona :kiss3:

Ogródek AGNESS 20 Cze 2013 11:31 #171043

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
dorciaj wrote:
Aga, ja po prostu nie mogę uwierzyć, że Tobie już tak kwitną róże :ohmy: . Przepiękne! A moje się ociągają, choć już widać światełko w tunelu :happy: .

Dorcia zapewniam Cię że kwitną , moje tez oszalały , chyba wszystkie zakwitły , no nie wszystkie Hokus Pokus jeszcze nie zakwitł .

Agnieszka cudnie , kolorowo u Ciebie .

Ogródek AGNESS 20 Cze 2013 11:39 #171048

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aga różyczki zjawiskowe :woohoo: Nie widzę coś Chipka, wszystko z nim ok?

Ogródek AGNESS 20 Cze 2013 19:18 #171130

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Geniu dziękuję :kiss3:

Jolu Chipek bardzo marniutki, ma jednego pędzika, ale na szczęście jest. Mam nadzieję, ze przez sezon ,,nabierze ciałka,, to jedna z moich ulubionych róż i strasznie żałuję, że nie może się zregenerować po poprzedniej zimie.... Za chwilę zakwitnie kilkoma kwiatuszkami....

Ogródek AGNESS 20 Cze 2013 22:39 #171227

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Aga, wszystko przepiękne :thanks: Ale wrócę do 'Alchymista' - u mojego takie same białawe liście :think: O czym to świadczy? Twój kwitnie przepięknie, podobnie jak i mój, ale te liście? :unsure:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.746 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum