TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 19 Maj 2013 13:08 #158374

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Dorotko dziękuję :kiss3: Busz to już jest faktycznie...... miejscami roślinki aż za za bardzo na siebie włażą....ale na razie nie ingeruję w to, bo uwielbiam taki stan że roślinki aż kipią z rabat :happy:

Martusiu pamiętam Twoje zeszłoroczne azaliowe zakupy ..... Wiesz co do odmian.... u mnie bardzo słabe zaopatrzenie, nie mam szans na kupienie wymarzonych odmian, więc nawet nie staram się jakichś konkretnych planować. Kupię takie jakie trafię i będą mi się podobały..... jedynie marzy mi się Juanita..... uwielbiam kwiaty w pomarańczowo-różowych barwach, mam nadzieję, ze ją dostanę.... w zeszłym roku była......

Martuś jałowców na razie nie ruszam :happy: chociaż nie jest powiedziane, ze to decyzja na stałe :whistle: ale chyba robię się coraz leniwsza i staram się tworzyć rabaty coraz mniej obsługowe..... a płożące iglaczki wspaniale chronią przed zielskiem ..... a i kolorowe kwiaty pięknie wyglądają na ich tle :whistle: Teraz zabieram się za tę rabatę wzdłuż podjazdu.... ona jest bylinowa, bez iglaczków i krzewów. Chcę dosadzić tam dużo niziutkich miniaturowych krzaczorków a kwiaty będą dopełnieniem, tak jak na wszystkich innych rabatach. Więc plany na najbliższą przyszłość to dokupienie wielu iglaczkowych maluchów.....

Romciu dziękuję :kiss3: No tak chodzę i kombinuję, kombinuję i upycham B) .... a później będę cięła....a co.... sekator też musi być w użyciu :whistle: :rotfl1:

Jolu no myślę o nim....myślę..... migdałek na pniu daje duże pole do popisu ...... na dole :whistle:
Ja miałam naprawdę ogromny krzaczor.... może kojarzysz, pomiędzy huśtawką a tarasem..... jak kwitł był piękny..... ale w tym roku kwitł tylko tydzień....wiosenne upały dosłownie usmażyły kwiaty..... i doszłam do wniosku, że jego miejsce mogę lepiej wykorzystać B) :happy:
Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2013 13:08 przez AGNESS.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 19 Maj 2013 22:05 #158545

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A wiesz, że mi się trafiła pomyłka i zamiast Satomi mam być może Juanitę :woohoo: . Przynajmniej na zdjęciach podobna ;) , choć są jeszcze dwie odmiany, które znalazłam w naszej bazie i też widzę duże podobieństwo :whistle:

Ogródek AGNESS 20 Maj 2013 09:33 #158690

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Cudna ta bordowa azalia :woohoo: Niech mi tylko wpadnie w oko w którymś ogrodniczym :devil1:

Ogródek AGNESS 20 Maj 2013 09:41 #158694

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś z tymi pomyłkami to niestety często bywa :dry: Nie jest to wielkim problemem jeśli odmiana jest piękna i takiej nie mamy....ale często nie bywa zbyt różowo :angry: Jeśli Tobie trafiła się Juanita, to pewnie jesteś zadowolona B) :happy:

Kilka ogrodowych migawek

Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2013 09:42 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Bea

Ogródek AGNESS 20 Maj 2013 09:43 #158698

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Pięknie,Aguś,kolorowo w Twoim ogrodzie :)
Widać,że Twój ogród ma duszę :bravo:

Ogródek AGNESS 20 Maj 2013 10:20 #158722

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Siberko te azalie tak bardzo kuszą :happy: ......mam nadzieję, że uda Ci się trafić na taki kolorek :P Ja przerabiam kwiatową rabatę i miałabym miejsce na kilka krzaczków japońskich.... no i tu mam dylemat.... uważam je za kapryśnice( w przeciwieństwie do wielkokwiatowych) aczkolwiek bardzo piękne i tylko one by mi tam pasowały..... no i co teraz robić..... skusić się i posadzić, licząc się z tym, że nie każdego roku zobaczę kwiaty, czy zrezygnować...... ale chyba się skuszę, najwyżej będą zdobiły pięknymi kolorowymi liśćmi jesienią.....

Aniu dziękuję Ci za takie miłe słowa, to wspaniale usłyszeć coś takiego..... ogród z duszą...... to chyba najważniejsze :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2013 10:22 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 24 Maj 2013 20:20 #160551

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Sasankowe irokezki świetnie pasują w tym miejscu zresztą Aguś wszystkie rabatki masz ślicznie skomponowane :thanks:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 24 Maj 2013 20:41 #160569

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, skusić się, skusić - kwitnące azalie japońskie, zwłaszcza trochę starsze, rozrośnięte to niesamowity widok. Dywan kwiatowy, a listków w ogóle nie widać :flower2: Ja mam w tej chwili kilkanaście krzaczków posadzonych w dwóch grupach i co roku czekam z niecierpliwością na festiwal ich kwitnienia. Nie mam też specjalnych kłopotów z zimowaniem tych ślicznotek; wyjątek stanowiła zima 2011/2012, kiedy kilka kwitło nieco mniej obficie.
Ślicznie wyglądają sasankowe puchatki :)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 08:34 #160754

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Jagódko cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje krzaczorkowe kompozycje :kiss3: Uwielbiam sasanki w każdej fazie.... te kudłate czuprynki są świetne..... jeszcze troszkę i będę zbierała nasionka, więc znikną z ogródka te pompony...

Daluś
no właśnie.... biję się z myślami co do japonek...... podobają mi się one bardzo.... mam tylko 2 krzaczki i w tym roku są bajeczne ...... morze kwiatów.... ale różnie z nimi bywa.... są u mnie kapryśne.... bywa, że wcale nie kwitną :unsure: pocieszają mnie wtedy wspaniale przebarwiające się jesienią liście...... I sama nie wiem co robić.... na rabatę, którą sobie wymyśliłam byłyby idealne..... no...... sama nie wiem.... chyba posadzę kilka i zobaczymy co dalej....

Majowo....

Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2013 08:37 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): dodad

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 08:56 #160768

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Portreciki piękne, szersze plany zachwycające . Masz cudny ogród Agusiu :hug:

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 10:05 #160796

• futrzasta
  • futrzasta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 603
Piękny masz ogród pełen kolorów. Kusicie azaliami, oj kusicie kobiety... ;)

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 10:15 #160803

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Masz cudne okazy RH i azalii :woohoo:
Jak będziesz wybierać azalie, to ostrzegam przed Meliną ;) , kapryśna pannica :whistle:
Ja to się boję teraz zaglądać do ogrodniczych :happy3: , te wszystkie kwitnące krzaczki tak kuszą :tongue2: :happy4:

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 12:34 #160848

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Nie wychodzę stąd ,masz tak urocze zakątki i tak cudne azalie i rh że oniemiałam z zachwytu :hearts: uwielbiam te sliczne kule sasanek :)

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 16:41 #160928

• Roma
  • Roma's Avatar
aż żal wychodzić z tak pięknego ogrodu,trudno oczy oderwać od tych wszystkich piękności.Możesz być dumna z tego co stworzyłaś :thanks:

Ogródek AGNESS 25 Maj 2013 16:47 #160934

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko Twój ogród wygląda bajecznie :thanks:

Ogródek AGNESS 02 Cze 2013 00:01 #163896

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś od tygodnia juz prawie nie piszesz :oops: wszystko ok?
Wiesz, że uwielbiam Twoje rh i azalki :)

Ogródek AGNESS 02 Cze 2013 01:49 #163912

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolciu dziękuję za cieplutkie słowa :kiss3: cieszę się, że podoba Ci się mój ogródek :P

Jaguś dziękuję :kiss3: Azaliami kusimy i namawiamy B) to cudowne i całkowicie bezproblemowe krzewy :P

Martusiu oj kuszą, kuszą......ale u mnie już po erze sadzenia nadchodzi era sekatora .... nie ma miejsca na dosadzenie czegokolwiek......no..... poza jedną dużą rabatą, którą od przyszłego tygodnia planuję całkowicie przerobić B) :rotfl1: czeka mnie na nią zakup sporej ilości niskich iglaczków :whistle:

Celinko ależ nie wychodź kochana.... już biegnę z kawusią i ciastem.... a jak będzie zimno to i kocyk doniosę :kiss3: Sasanki i ja bardzo lubię w każdej fazie :P

Romciu dziękuję Ci za tak miłe słowa, cieszę się bardzo, że mój ogródek podoba Ci się :kiss3:

Geniu dziękuję :kiss3:

Jolu dziękuję kochana za miłe słowa i za troskę :kiss3: Jestem codziennie, wędruję po ogródkach, oglądam, czytam, podziwiam ..... ale jakoś się nie odzywałam..... jutro na pewno nadrobię i odezwę się w ulubionych wątkach , które teraz po cichutku podglądałam B) :P

Ogródek AGNESS 02 Cze 2013 12:05 #163984

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga, powalające są te kolory azalii :ohmy: . W zeszłym roku posadziłam kilka, w tym też na pewno posadzę. Takich kolorów przecież nie można nie mieć :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.563 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum