TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 20 Cze 2013 23:22 #171255

• Roma
  • Roma's Avatar
Aga-melduję posłusznie,że i u mnie zaczynają kwitnąć róże a jedna nawet już przekwita :P Tak jak u Marysi tak i u mnie Alchymist jest cherlawa :(
Od tego roku zakup róż będzie jakościowy a nie ilościowy.Kupiłam sporo róż bo 35 szt w jednym roku,szukałam tanich a teraz niestety wykopuję bo są źródłem zarazy dla pozostałych :( Kłania się powiedzenie" kto tanio kupuje,kupuje dwa razy"

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 08:55 #171312

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Agunia, ależ ty masz klimatycznie w tym ogrodzie :bravo: Pieknie kwitną ci powojniki i róże.
Tego kącika z drewianym stolikiem chyba nigdy nie widziałam. Super!
Czekam na zdjęcia nowej rabatki :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 13:42 #171425

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Marysiu dziękuję :kiss3:
Jasne ślady na liściach Alchymista i niestety wielu innych róż, to efekt żerowania skoczka..... Jest go u mnie mnóstwo w tym roku, podobnie jak w poprzednim..... innego robactwa zresztą też :blink: .... Będę musiała wreszcie popryskać, mimo, że staram się nie używać chemii w ogrodzie....ale niestety robactwo mnie pokonało :mad2:

Romciu to prawda...... najlepiej kupować róże z pewnego źródła..... ja powiem szczerze, ze kilkakrotnie kupowałam róże niedrogo, ale po pierwszym zakupie byłam bardzo zadowolona i wracała w to miejsce. Na Allegro u Bogdana..... piękne dorodne sadzonki , zdrowiutkie, już tego samego roku po posadzeniu pięknie kwitły, nie zdarzyło się, zeby jakaś się nie przyjęła lub była marna..... jeśliby miał takie jakie chciałabym kupić to zawsze idę jak w dym B) :happy:

Dorotko dziękuję :kiss3:
Faktycznie w tym roku wszelakie krzaczorki cudnie ukwiecone :P Łagodna zima, dużo deszczu, słoneczko i wszystko kwitnie na wyścigi :P Oby nadal była przyjazna aura, to i roślinki będą zadowolone i my B) :P
Zakątek z drewnianym stołem i ławkami jest z drugiej strony domu, całkowicie oddzielnie od pozostałego ogrodu. Pokazywałam róże i powojniki tu rosnące, ale ostatnio faktycznie nie pokazywałam widoku ogólnego z tego miejsca B)

Oto kilka obrazków :P

New Dawn

Don Juan

Coral

Chopin

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Alina-277

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 15:26 #171445

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Mój Chopin też za chwilę pokaże swój pierwszy kwiat :woohoo: , ale jakie on ma liście :eek3: , w życiu u żadnej róży takich liściorów nie widziałam :happy4:

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 15:51 #171451

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Ja też czekam na pierwszy kwiat Chopina :happy4: . Ależ to piękna róża :hearts: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 18:51 #171472

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
zgadzam sie z Dorotką Chopin to piekna róża - Agniesiu robisz super ujęcia swoim rózyczkom :)

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 20:24 #171488

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Chyba sie do nas jednak jedna z nawałnic zbliża :sick:
Trzeba chować doniczki :happy-old:
Piękne róże Aguś, piękne :bravo:

Ogródek AGNESS 21 Cze 2013 21:09 #171499

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aga, a co to za powojnik, co to nie może się zdecydować, czy mieć płatki czy liście? ;) Andromeda?
Z róż, których nie mam to moją ulubienicą jest Augusta Louise. nie Chopin, nawet się zastanawiam, czy tego nie zmienić i mieć... ;)
Wymarzła mi pamiętnej zimy, ale zapach chyba jeszcze pamiętam...

Ogródek AGNESS 22 Cze 2013 00:05 #171561

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś przepiękne masz różyczki :bravo: :bravo:

Ogródek AGNESS 22 Cze 2013 12:09 #171634

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Agnieszko cudne masz te róże, u mnie przez te upały szybko przekwitają.

Ogródek AGNESS 22 Cze 2013 18:41 #171711

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Aguś u Ciebie jak zwykle można nasycić oczy nie tylko kwitnącymi różami .U mnie też już zaczął swój pokaz Chopin
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Ogródek AGNESS 22 Cze 2013 22:00 #171760

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu faktycznie liście ma piękne, wielkie i ciemnozielone :P Ale i kwiaciory ogromne, nie mogę się nim przestać zachwycać..... no i pachnie pięknie :P

Dorotko faktycznie piękna..... i kolor i forma i wielkość kwiatu i zapach..... :P

Isiu bardzo dziękuję, ciesze się, że fotki podobają Ci się :kiss3:

Jolu na szczęście nie było nawałnicy..... nieźle wiało i lało, błyskało w oddali, ale spokojnie.... Silne wietrzysko połamało mi jedynie ostróżki, bo były ogromne....wyższe ode mnie B) :happy: Teraz mam piękny bukiet w domku B) :happy: Cieszę się bardzo, bo ogród wspaniale podlany, a było bardzo, bardzo sucho....
A jak u Ciebie....spokojnie było???

Martuś
zgadza się , to Andromeda :P Pierwsze kwiatuszki były takie niespotykane.....kolejne już grzeczne, takie jak być powinny :happy: .... a że ja kocham inność to te pierwsze bardziej mi się podobały :happy:
Augustą jestem zachwycona..... to taka troszkę jarmarczna róża..... niesamowicie strojna, ale naprawdę przepiękna i faktycznie cudnie pachnie..... tylko niestety u mnie rośnie na słońcu i w upały po prostu się smaży.... muszę jej zmienić miejsce.... tylko gdzie ją przesadzić jak wszędzie ciasnota.... :blink:

Aniu dziękuję, miło mi bardzo, że podobają Ci się :kiss3:

Geniu niestety u mnie też szybciej przekwitają.... mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie chłodniejszy, bo taki upał ani kwiatuszkom ani nam nie służy ....

Jagódko dziękuję za cieplutkie słowa :kiss3: Chopin to piękna róża, chętnie posadizłąbym kilka takich krzaczków, niestety ......miejsce .....

Jeszcze kilka różanych portrecików :P

Rumba

Arthur Bell - chyba najpiękniej pachnąca róża :D

Monica

William Morris

Augusta Luise

Nina Weibull

Graham Thomas

NN

Alchymist

Falstaf

Burgund

Flammentanz

Za tę wiadomość podziękował(a): Isia

Ogródek AGNESS 29 Cze 2013 14:12 #173993

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Prześliczne róże, oglądam je już nie pamiętam który raz. :thanks: Alchymist codo, szkoda, że nie powtarza kwitnienia, mój niestety został wyautowany nie poradził sobie z chorobą z jaką do mnie przywędrował. :(
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Ogródek AGNESS 02 Lip 2013 12:32 #174954

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu witaj :kiss3:
Miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz i radość tym większa, że podobają Ci się różyczki :P
Mój Alchymist już kończy kwitnienie, szkoda, że tak szybko, bo w tym roku był wyjątkowy..... teraz pozostanie zielony krzaczor, bo clematisy, które posadziłam po bokach są jeszcze bardzo mikre..... pojedyncze badylki.... ale mam nadzieję, ze za rok będzie lepiej...
Żałuję bardzo, że Twój Alchymist nie przetrwał, nic nie możemy poradzić, że czasami trafiają do nas zarażone roślinki :dry:

Ogródek AGNESS 02 Lip 2013 13:11 #174968

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś,piękne rózyczki nam pokazałaś :bravo: :bravo:
Monica i Falstaf śliczne,takich kolorków mi brakuje ;)

Ogródek AGNESS 02 Lip 2013 13:30 #174975

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, róże przepiękne i niezwykle fotogeniczne :flower2:
Ale ja czekam na fotki Twoich wspaniałych lilii ;) Jestem ciekawa, jak się u Ciebie sprawują w tym roku...
Moje są takie sobie - sporo złapało jakieś choróbska, kilka zjadły ślimaki, niektóre spodobały się szkodnikom :evil:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 02 Lip 2013 14:28 #174987

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu u mnie i Monica i Falstaf bardzo w tym roku marne..... mocno oberwały poprzedniej zimy i tak się zbierają, zbierają i zebrać się nie mogą..... mają kilka marnych patyczków, kwitną, ale są naprawdę bardzo słabiutkie.... mam nadzieję, ze w końcu się wzmocnią i coś z nich będzie..... bardzo byłoby mi żal, gdyby nie dały rady przetrwać, bo jedna i druga bardzo mi się podoba.....

Daluniu u mnie w tym roku lilie nad wyraz dorodne.... kilka odmian już jest wyższa ode mnie :P pojawiły sie nawet te, które myślałam, że całkiem zginęły po poprzedniej zimie i w zeszłym roku nie pokazały się.... musiały przetrwać jakieś cebulki przybyszowe, które niewielkie jeszcze , ale są i nawet zakwitną :P
Już część kwitnie :P
Bardzo mi przykro, ze Twoje mają problemy w tym roku..... zawsze były takie piękne.... ale mam nadzieję, ze przezwyciężą wszelkie trudności i dadzą radę pokazać swoje piękne kwiaty :P
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2013 14:30 przez AGNESS.

Ogródek AGNESS 02 Lip 2013 20:08 #175044

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aguś a może było jednoroczne pnące dosadzić do Alchymista :think: Urosłyby w sezon i zakwitły z pewnościa ;)
FAlstaf jest piękną rozyczką, kolorek i ksztalt bajeczny :woohoo:
Widzę, że William Moris Cię nie zawiódł :hug: cudo.

A ja czytałam :happy4: że po świecie się rozbijasz ;) zazdroszczę :lol:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.744 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum