Siberko bardzo dziękuje za miłe słowa
Nazw zbyt wielu odmian iglaczków niestety nie podam Ci, bo po prostu ich nie znam.... jakoś tak nie zwracam na to uwagi, bo i tak zapominam
Kupuję po prostu takie jakie wpadną mi w oko
zwracam tylko uwagę na to, żeby nie osiągały jakichś wielkich rozmiarów, chociaż z tych niskich płożących, to kupuję i te mocno się rozrastające, ale trzymam je w ryzach, wycinając gałęzie, których potrzebuję w sporych ilościach do wianków, stroików i różnych dekoracji
Te moje iglaczki to takie popularne, jakie często można znaleźć w szkółkach, żadne kulkowe perełki
Kosodrzewinki i ja bardzo lubię i mam kilka, tak samo tuja Danica- o kulistej formie i podobna Golden Globe o żółtym zabarwieniu, mnóstwo jest jałowców płożących w różnych odmianach, o żółtych, zielonych i niebieskich odcieniach
Margolciu dziękuję Ci bardzo za takie cieplutkie słowa
Miło mi bardzo, że podoba Ci się . Ja uwielbiam jesień i sadzę sporo takich roślin, które jesienią są ozdobne
Już nie mogę się doczekać, aż przebarwią się liście drzew i krzewów
Aniu cieszę się bardzo, dziękuję
Nawet nie spodziewasz się jak szybko rozrosną się Twoje nasadzenia.... to dzieje się błyskawicznie.... gdy ja przeglądam zdjęcia sprzed kilku lat, to aż trudno mi uwierzyć, że tak bardzo wszystko się zmienia....z roku na rok....
Romciudziękuję
ja kocham jesień i dlatego staram się sadzić sporo roślin które kwitną właśnie w tym czasie
W ogóle tworząc rabaty , sadząc rośliny, zależy mi, że by kwitły naprzemiennie i żeby jedne zastępowały w kwitnieniu drugie. Wtedy cały czas coś się dzieje i ogródek zmienia się wraz z porami roku
Jeśli masz problem z nasadzeniami, a ja mogę coś zasugerować, to zrób podobnie.... wprowadź małe iglaczki i niewielkie krzewy jako bazę - szkielet rabaty i wtedy nawet zimą będzie atrakcyjnie, i dopiero wtedy dosadzaj byliny, zwracając uwagę, żeby wymieniały się w kwitnieniu. Na pewno uda Ci się to i będzie cały czas pięknie
Dorotko dziękuję bardzo
To naprawdę cieszy, kiedy pomysły i praca włożona w ogród jest doceniona przez innych
Wtedy aż przyjemniej się pracuje w ogródku, ze zdwojoną energią