TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 18:42 #194817

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jadziu liliowce wydałam tylko te zdublowane, takie jak już mam , tak bardzo je lubię, ze chciałabym mieć na ich miejsce inne odmiany ..... i jeżówki, które ostatnio niesamowicie mnie oczarowały B).....a miejsce..... miejsce już prawie całkiem zagospodarowane :whistle: :rotfl1:

Pokażę dziś wianuszek, który ostatnio zrobiłam :bye:

Ostatnio zmieniany: 25 Wrz 2013 18:45 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Grzesik

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 20:08 #194844

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Super wianki :bravo: , szkoda, że moje dyńki ozdobne za duże do takiego wykorzystania :think:
A masz może jakieś pomysły na fajne zaaranżowanie takich dyniek, bo mam klęskę urodzaju :tongue2:

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 22:29 #194925

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś aż zazdroszczę Ci, że masz dużo dyniek.... ja je uwielbiam w jesiennych dekoracjach, a moje do tej pory leżą w torebeczce pod postacią nasionek..... zapomniałam o nich i nie wysiałam :huh: A do dekoracji musiałam kupić ....
Jutro postaram się cyknąć i pokazać fotki, jak ja je zagospodarowuję, może jakiś pomysł przypadnie Ci do gustu.... Zdobią u mnie kuchnię, salon , taras i wejście do domu :P

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 22:32 #194926

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Super :hug: , będę zaglądać :P
Dyńkami chętnie się podzielę, tylko musiało by być osobiście, bo do wysyłki to trochę ciężkie :happy3:

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 22:38 #194930

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu kochana jesteś, wielkie dzięki za chęć podzielenia się....ale nie ma jak odebrać, więc muszę się obejść smakiem ;) ..... no chociaż ......może wreszcie wybrałabyś się do mnie na kawkę :whistle: ....

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 22:41 #194933

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Już raz się z Ulą wybierałam :happy3: , nawet nie wiesz o tym :silly: , ale potem nie zgrałyśmy się czasowo ;) , ona jutro u mnie będzie, bo zasmakowała w maślaczkach :rotfl1: , to pomyślimy :hug:

Ogródek AGNESS 25 Wrz 2013 22:59 #194940

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusiu myślcie, myślcie, nawet nie wiesz jak byłoby mi miło :kiss3:

Ogródek AGNESS 26 Wrz 2013 14:47 #195015

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Obiecałam fotki z przerabianej latem rabaty. Wszystko z niej wykopałam, pozostały tylko 2 ogromne hosty i kilka krzaczków róż. Reszta wszystko zostało wywalone. Była to rabata typowo bylinowa, bez ściółki, z której praktycznie można było nie wychodzić z plewieniem.... doszłam do końca i już musiałam wracać od początku..... a w czasie deszczy to lepiej nie mówić :blink: Teraz podobnie jak na wszystkich moich rabatach podstawą i szkieletem są iglaczki i krzewy ( jedyna różnica, że na tej rabacie tylko niskie ) a dopełnieniem byliny i żurawki. Efekty na razie powalającego nie ma.... większość roślinek jest młoda, musi się rozrosnąć , zagęścić. Ale już ogólne wrażenie jest.... No i niestety jeszcze brak kory do wysypania, więc zielsko nadal wyłazi.... mam nadzieję, że przed zimą uda mi się wyściółkować :dazed:

Tak wyglądały prace na rabacie... w trakcie wykopywania wszystkich roślin...

a tak wygląda w tej chwili....

i wysiewana przed 2 laty drobnica hostowa.... wiosną będą przesadzane, mam nadzieję, ze zaczną ładnie rosnąć...

Za tę wiadomość podziękował(a): sd-a

Ogródek AGNESS 26 Wrz 2013 20:22 #195088

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
Agnes ! Pięknie Ci się wszystko rozrosło.Napracowałaś się przy nowej rabacie Tam jest rzeczywiscie tak spadek ? czy zdjęcie kłamie .Wianki cudo !

Ogródek AGNESS 26 Wrz 2013 22:55 #195132

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Dla mnie rabata wygląda na absolutnie skończoną :bravo: . Jest pięknie :bravo: .

Ogródek AGNESS 26 Wrz 2013 23:15 #195137

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa bardzo dziękuję za miłe słowa i o wianuszkach i o rabatce , bardzo się cieszę, że podoba Ci sie :kiss3:
Rabatka jest prosta jak stół B) jedynie trudna do sfotografowania, bo dłuuuga , wzdłuż całego podjazdu i przez to trudna ją ująć w całości.... dlatego robię ją w różnych dziwnych pozycjach , stąd mógł się pojawić efekt spadku ;)

Edytko bardzo się cieszę , że podoba Ci się, dziękuję :kiss3:

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 08:30 #195166

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Mapracowałaś się przy rabacie :bravo: Już jest pieknie i dojrzale.
Wianek cudny - no ale cóż, jesteś mistrzynią wianków :thanks:
Musze koniecznie kupić pistolet na gorący klej a wtedy i ja popróbuję. Jednak mocowanie drucikami jest mozolne a efekty dalekie od oczekiwanych ;) Trzeba mieć jakies zajęcie na zimowe wieczory :angry:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 09:04 #195173

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Nadal czekam na kompozycje dyńkowe :P

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 09:19 #195177

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko cieszę się bardzo, że rabatka podoba Ci się, teraz kupiłam sporo cebul tulipanków botanicznych i krokusów do posadzenia na tę rabatkę, aby wprowadzić troszkę kolorów na wiosnę :P
Za miłe słowa odnośnie wianuszka bardzo dziękuję :kiss3: robienie ich jest moją prawdziwą pasją od wielu, wielu B) już lat i bardzo się cieszę gdy się podobają :hearts: Drucikami faktycznie trudno....a wiele elementów wręcz się nie da przymocować.... pistolet to wspaniałe rozwiązanie :P

Martusiu, dyniowe kompozycję jeszcze za chwilę, bo wczoraj zostały rozczłonkowane :rotfl1: i muszę je zrobić od początku ..... tak, że chwilowo ich nie ma.... nie wiem czy dziś mi się uda je zrobić...ale w weekend na pewno i od razu pokażę :P

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 11:18 #195205

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye:
Piękny jesienny wianuszek :bravo: :bravo:
Ale masz małe dyńki,,,ja takich nie mam :(

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 20:20 #195282

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Bardzo lubię dynie, ale nie zawsze wiem jak je fajnie je zaprezentować. Wianek to super pomysł,ale trzeba jeszcze potrafić go zrobić. Tym bardziej podziwiam. :flower1:
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Ogródek AGNESS 27 Wrz 2013 20:59 #195296

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ależ słodkie młodziaki hostowe :-) Podobne do moich... tzn. moje do Twoich, starszych :hearts:
A jak Ty je wiosną porozsadzasz? :think: Nie lepiej teraz?

Nowa rabata wygląda jak stara :woohoo: dobra robota :thanks:
Też się zaopatrzyłam w iglaczki ;-)
Ostatnio zmieniany: 27 Wrz 2013 21:01 przez sd-a.

Ogródek AGNESS 29 Wrz 2013 11:06 #195530

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga mam całe mnóstwo orzechów włoskich i przez Ciebie kombinuję co z nich zrobić :crazy: . W każdym razie jesiennych i zimowych wieczorów nie będę miała nudnych :tongue2: .

Śliczna ta nowa rabata :ohmy: - wcale nie wygląda na taką, która dopiero co przeszła reorganizację :dazed: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.817 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum