TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 16 Maj 2014 17:18 #260031

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Aga Twoje nowe azalie skojarzyły mi się z owocowym sorbetem albo lodami waniliowymi z polewą malinowo-brzoskwiniową :)
Piękne :hearts: Jedni narzekają na tłok na rabatach i pozbywają się roślin inni ciągle cierpią na deficyt i pustkę w ogrodzie :flower2:
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 16 Maj 2014 23:15 #260250

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Zrobiłam frajdę nie tylko sąsiadce, ale też Jej psiakowi. Suczka niesforna i bardzo psotna. Najpierw przez tydzień robiła podkopy, teraz odczepiła się od korzeni a widziałam, jak szarpie przewieszające sie gałazki. Forsycja to przezyje bo najwyżej uzna to za cięcie ;) a psina ile ma radochy.. Sąsiadom mniej do śmiechu, bo zjadła im już czubek od młodej jabłonki a forsycja jak na razie jest największym obiektem na działce, więc mocno zwraca na siebie uwagę.. ;)

Ogródek AGNESS 17 Maj 2014 00:46 #260280

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Agnieszka,
Twoje zdjęcia są wprost buchają kolorem!! Ale masz poupychanych iglaczków :woohoo:
Żurawki momentami niemalże wychodzą z ekranu - takie z nich wyraziste akcenty na rabatach :)

Ogródek AGNESS 17 Maj 2014 23:00 #260765

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Danusiu bardzo dziękuję :kiss3:
U mnie też pogoda paskudna.... dziś już zaczęło się troszkę przejaśniać, pojawiało się słońce...ale ogólnie to było czyste szaleństwo.... słońce, chmury, deszcz, grad, burza i ulewa... Mam nadzieję, ze jutro już będzie łatwiej bo bardzo mi się chce do ogródka B) :P

Iwonko ależ masz piękne skojarzenia .... świetne porównanie :P
Nasze wszystkie ogródki są bardzo różne.... ja bardzo bym chciała choć troszkę więcej miejsca..... nie za dużo.... uszczęśliwiłoby mnie 200 m B) U Ciebie są bajeczne przestrzenie :P

Monisiu taka żywotna psinka to wielka radość, ale i prawdziwe utrapienie w ogrodzie :woohoo:
Mam nadzieję, że forsycja przetrwa jej zainteresowanie i sposób okazywania miłości :happy:

Adrianie faktycznie iglaczków mam sporo.... one są szkieletem mojego ogrodu :P
Gdyby nie ich uspokajająca zieleń pewnie byłoby zbyt pstrokato :happy:
Żurawki w tym sezonie są wyjątkowo piękne, podoba im się duża ilość deszczu.... porosły wielkie jak kapusty :P

Rododendrony mimo nie najlepszej pogody dają radę :D

Ogródek AGNESS 17 Maj 2014 23:43 #260788

• Roma
  • Roma's Avatar
Agnieszko-Twoje różaneczniki są cudowne.Moje pierwsze dwa egzemplarze też ładnie zakwitły.Mam zamiar jeszcze kilka sobie posadzić.

Ogródek AGNESS 18 Maj 2014 08:37 #260837

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu dziękuję :hug:
Świetny pomysł z dosadzeniem rododendronów, w Twoim leśnym ogrodzie będę przepięknie wyglądały i świetnie się czuły :P U mnie niestety nie ma już miejsc na te piękne krzewy, ale bardzo mnie cieszą, te które są :P Zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie, niestety pogoda w tym sezonie do tej pory nie pozwalała się nimi cieszyć, dziś wreszcie wyszło słońce.... ranek jest przepiękny.... Mam nadzieję, że już cały czas będzie tak słonecznie i cieplutko :P

Ogródek AGNESS 19 Maj 2014 13:49 #261518

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Aga tak to mój prawy profil B)

taki sam mam kolor rh.. ;)

lh5.googleusercontent.com/-raONr9epYyA/U...S8/s800/DSC_0002.JPG

Ogródek AGNESS 19 Maj 2014 14:38 #261537

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Jak chodzę po swoim ogrodzie i wydaje mi się ,że robi się za gęsto, to od razu przypominam sobie Twój ogród ,gdzie są ciaśniej posadzone rośliny i jak to pięknie wygląda. :flower2: Od razu przechodzi mi pomysł na przesadzanie i rozluźnienie rabat a wręcz przeciwnie. Widzę wolne miejsca na dosadzenie roślin. Widzisz ,jak Twój ogród mnie inspiruje. :lol:

Ogródek AGNESS 19 Maj 2014 21:09 #261662

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Aguś dorwałam Chanelkę, całkiem bogatą i to po 15zł!! Od razu i udało mi się dodzwonić do Marty i ona też już ma:)
Za 2 inne dałam po 29zł. Dużo ale i krzewy nie małe. Cieszę się jak dzieciak. Do tego kilka róż we Floribundzie:) w tym 2 ponad plan :evil: :evil: :evil:

Ogródek AGNESS 19 Maj 2014 21:24 #261678

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aguś, ale masz piękne kwitnienia rodusiów - cudnie
pozdrawiam,

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 06:13 #262246

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dario fryzurka super :woohoo:
Kochana kiedy będzie wreszcie wątek ??? :jeez:

Ina
bardzo się cieszę.... ja kocham roślinne bogactwo i bujność rabat.... to takie piękne :P Nadmiernie rozrośniętą roślinkę zawsze z czasem można ograniczyć... a tak nich sobie rosną w cudnej bujności :P

Ula ależ cudnie się obkupiłaś :P Wspaniałe rośliny i niezła ich ilość :woohoo:
Twój ogród bogaci się w oczach.... z każdym dniem jest nie do poznania :eek3:

Moniś cieszę się, że podobają Ci się, już zakwitły prawie wszystkie... Uwielbiam okres kiedy kwitną..... jest tak kolorowo i pięknie :hearts:

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 06:35 #262254

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witaj Aguś :bye:
Myślę,że tą złą pogodę mamy ju ż za sobą.
Rodki i azalki masz śliczne kolorki :)

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 07:08 #262263

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Agniesiu .U Ciebie nadal kolorowo i pięknie .Trzeba się tym cieszyć ,bo to już długo nie potrwa .Moje dwie już przekwitły ,jedną to już nawet oskubałam .Smutno mi było że to koniec jej kwitnienia .W Twoim ogrodzie dużo kolorowych iglaczków ,wiec smutno nigdy nie jest . :hug:

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 07:55 #262275

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Niestety z pięknym, wiosennym kwitnieniem już wkrótce trzeba będzie pożegnać się aż na cały rok :blink:
Chwilowo jednak cieszmy się, bo spektakl jeszcze trwa :woohoo: :woohoo:

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 08:36 #262283

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Fajne jest to, że w zasadzie nikt z nas nie powie, że jakiekolwiek połączenia kolorystyczne różaneczników i azalii do siebie nie pasują, czy się ze sobą gryzą. Każda kompozycja jest świetna, a ta intensywność barw - to w niej jest siła!
Agusia, jak zwykle zachwycam się Twoimi rabatami. Cudnie to wszystko zaaranżowałaś i chociaż masz kłopot z wciśnięciem nowości, to już etraz stworzyłaś takie cudo, że one nie są już w ogóle konieczne :)
Miłego dnia! Tu już 20 stopni i pełen lazur na niebie :)

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 10:04 #262319

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Oj widzę i u siebie, że rabata zakładana rok temu wiosną bardzo się zabuszowała. A sadziłam takie małe roślinki i wydawało mi się, że w dobrych odstępach. Ale jest i plus - chwasty mniej chętnie rosną ;)
Kolory różaneczników :hearts:

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 19:36 #262467

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Aguś, dziękuję za cudowne przedpołudnie w super towarzystwie i pięknym ogrodzie :hug: . Pozwolisz, że wstawię "widziane moim okiem" ;)

DSC_0203_2014-05-21.JPG

DSC_0204_2014-05-21.JPG

DSC_0208.JPG

DSC_0209.JPG

DSC_0211.JPG

Niestety nie umiem pokazać kolorystyki tak jak na Twoich zdjęciach :dry: , ale mam nadzieję, że choć jakieś ujęcie jest nieco inne :silly:

Ogródek AGNESS 21 Maj 2014 23:23 #262632

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ja może i nie robiłam zdjęć ale naprawdę gorąco dziękuję Ci Agness za tak cudowną gościnę. Wreszcie u Ciebie mogłam odpocząć po ciężkim weekendzie:)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.659 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum