TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 10:40 #262738

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu po padających deszczach już u mnie nie ma śladu.... przy upałach jakie nadeszły prawie zapomniałam, że były zimne, szare dni :happy:

Cześć Ewuniu :kiss3:
Faktycznie upał aż smaży kwiaty różaneczników i azalii na brązowo, ja też już 2 krzaczki wczoraj obskubałam... niesamowicie szybko przekwitną te piękne krzewy... w tym sezonie ich czas kwitnienia przypadł na nie najlepsze dla nich warunki...
Ale nie trzeba się smucić.....za chwilę zakwitną róże, liliowce, lilie.... wciąż będzie kolorowo i pięknie :P

cd za chwilę :bye:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 13:15 #262788

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Beatko, faktycznie rododendrony przekwitną, ale już w blokach startowych stoją kolejne kwiaty .... mamy najpiękniejszą porę roku :hearts:

Aguniu jak zawsze wszystko zależy od gustu :P ale powiem Ci szczerze, że dla mnie w kwiatach wszystkie kolory do siebie pasują.... tak jak w naturze.... nie ma podziałów kolorystycznych i tak ja kocham w ogrodzie.... tęczę barw.... naturę i żywioł :hearts:
Bardzo podobają mi się stonowane ogrody, z jakimś wiodącym kolorem, lub z określoną paletą barw, ale lubię je podziwiać, a sama potrzebuję żywiołu....
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój barwny ogród :kiss3: Wczoraj eM wykopał 3 tuje, które miały około 2,30 wysokości.... niby nie takie wysokie, ale były naprawdę ogromne.... to te książkowe, bardzo szerokie z natury. A i brzydkie już były, miały sporo zbrązowiałych gałęzi..... tym sposobem powstało miejsce na posadzenie kupionych azalii :P

Edytko taka wilgotna wiosna, z dużą ilością opadów, bardzo wspomaga roślinki we wzroście.... rosną jak na drożdżach :P Moje przerabiana w zeszłym roku rabata też zrobiła się buszowata, nie ma wolnych przestrzeni.... tak jak lubię :P

Martusiu i ja dziękuję..... nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z Twojej wizyty, było mi bardzo miło wreszcie Cię poznać osobiście.... i oczywiście serdecznie zapraszam ponownie :kiss3:
Fotki mojego ogrodu widziane Twoim okiem świetne.... miło zobaczyć inny punkt widzenia :P

Ula ja również bardzo dziękuję za odwiedziny.... jak wiesz, zawsze miło mi się z Wami spotkać :kiss3: Cieszę się bardzo, że się odprężyłaś i zrelaksowałaś :P

Zapraszam na spacerek po rozgrzanym słońcem ogrodzie :bye:

Ostatnio zmieniany: 22 Maj 2014 13:16 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, EmTe

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 13:46 #262793

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Ostatnie widoczki wprawiły mnie w zachwyt - pięknie kwitnące azalie i rododendrony. :bravo: U mnie rh dopiero się szykują, a azaliom nie było dane wykwitnąć (poza wczesną).

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 20:59 #262888

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Danielo bardzo się cieszę, że mój ogród z kwitnącymi rododendronami podoba Ci się :P Niestety tegoroczne kwitnienie nie będzie długie, najpierw deszcze niszczyły kwiaty, teraz ostre słońce je smaży na rumiano i szybko niszczeją.... szkoda... ale już ich następcy w blokach startowych.... krzewuszki, żylistki, róże, lilie, liliowce.... wciąż będzie kolorowo :P

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 21:31 #262910

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, taki spacerek po Twoim ogrodzie, to uczta dla oczu :bravo:
Zieleń majowa - soczysta i świeża, a kolory rodków i azalii na jej tle tworzą piękny kontrast!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 21:43 #262922

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Agnieszko, coś pięknego :thanks: słów brakuje żeby opisać Twój piękny ogród. Jest taki soczysty i dopieszczony :bravo:

Ogródek AGNESS 22 Maj 2014 21:48 #262929

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
To nowe azalie już posadzone czy jeszcze nie? Pokaż, Aga, to nowe miejsce, bo zupełnie nie kojarzę, gdzie to może być...
No i czy tam wystarczy miejsca jeszcze na coś, co Ci się wymarzy? :)

Ogródek AGNESS 23 Maj 2014 07:03 #263028

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dalu bardzo dziękuję :kiss3: Faktycznie kolorowo jest bardzo, gdy kwitną rododendrony to taki wspaniały, strojny czas w ogrodzie :P Oby kwitły jak najdłużej.... aż żal, że najpierw deszcze, a teraz upały przyspieszają ich przekwitanie.... wczoraj już oskubałam 2 krzaczki, bo kwiatuszki miały omdlałe i są usmażone na brązowo od ostrego słońca....

Monisiu bardzo dziękuję za takie miłe słowa.... cieszę się , że podoba Ci się w moim ogródku :kiss3:

Martuś jeszcze nie posadzone..... musiałam poczekać, aż eM wykopie mi kilka dużych iglaków. Już to zrobił..... 4 potężne - 2,5 metrowe tuje książkowe wykopane i jest miejsce na azalki :P Mam do posadzenie 3 azalie wielkokwiatowe i 3 japońskie, które dostałam w prezencie od Agusi patkazy, gdy mnie odwiedziła.... wszystko pięknie się zmieści :P
One będą rozrzucone po całym ogródku..... a miejsca, to musisz zobaczyć osobiście B) :happy:

Ogródek AGNESS 23 Maj 2014 07:13 #263032

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Biedne tujki :sad2: , no ale z drugiej strony..... Nie kwitną i nie pachną tak pięknie jak azalki, więc im się należało :rotfl1: !
Jak zwykle można u Ciebie liczyć na ucztę dla oczu...

Ogródek AGNESS 23 Maj 2014 07:27 #263036

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Asiu dziękuję :kiss3:
Tujkom już się należała eksmisja ;) zrobiły się nieładne, brązowiały im gałązki... nie wiem czemu tak się działo.... czy to wada tuj książkowych??? bo jedynie z nimi mam taki problem.... inne zieloniutki i ładne...

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 16:21 #263923

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Zapraszam na spacer po upalnym ogrodzie :bye:

Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, andrzejek

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 16:41 #263928

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Agnieszka,
rododendrony pięknie prezentują się na rabatach!!
Ale u Ciebie kolorowo - dorodna kępa irysów, pierwsze liliowce, wielosił i wiele innych -
barwny zawrót głowy :happy4: Pochwal się co za azalie upolowałaś i gdzie je wkomponowałaś?
:)

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 16:46 #263930

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Jakim cudem udaje Ci się w tym upale osiągać na zdjęciach tak żywe kolory :supr3: , ja żebym nie wiem jakie korekty ustawiała i tak wychodzą prześwietlone, za jasne, przekłamane :tongue2:
Widzę, że mnóstwo nowych roślinek rozkwitło, a przecież zaledwie parę dni minęło :ohmy:

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 17:22 #263939

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
W tym roku szaleństwo w ogrodach. Wszystko kwitnie równocześnie. :) Widzę ,że masz dużo niebieskości w ogrodzie. Też lubię kwiatki w tym kolorze.

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 18:59 #263972

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Adrianie faktycznie kolorowo jest bardzo :P poza rododendronami kwitnie mnóstwo innych roślin... maj jest niesamowicie barwnym miesiącem :P
Co do azalii.... dopiero wysadziłam te 3, które kupiłam wcześniej i dostałam 3 azalki japońskie przy okazji odwiedzin forumowych . Tak, że miałam 6 krzaczków do wysadzenia... niestety nazw japonek nie znam...
Mój eM wykopał 4 duże tuje - 3 książkowe i jedną płożącą i na ich miejsce posadziłam krzewy. Na razie nie wygląda to ładnie. Jest pusty plac z małymi krzaczkami i mnóstwem gołej ziemi - tak jak nie lubię, bo wykopałam też 5 ogromnych host... ale jutro posadzę w puste miejsca żurawki, niskie trawki i wysypię korą i będzie jako tako....

Martusiu ze zdjęciami jakoś tak samo wychodzi.... to zasługa aparatu....ja jestem kompletnym laikiem w tej kwestii :oops:
Faktycznie każdego dnia zakwitają kolejne kwiaty..... a ja tylko chodzę i się nimi zachwycam :happy:

Ino faktycznie kwitnienia bardzo się pokrywają.... jest niesamowicie barwnie.
Niebieskich kwiatów sporo się nazbierało.... jakoś tak przypadkiem.... ale cieszy mnie to, bo i ja bardzo lubię ten kolor :P

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 19:17 #263980

• andrzejek
  • andrzejek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1664
Szaleństw barw i zapachów się zaczyna.twój ogród jak zawsze w nienagannym stanie i pełny różniastego kwiecia.
U mnie też codziennie się coś nowego pojawia ,aż nie można uwierzyć kiedy to zakwitło.Na liliowcach już mam pąki ,ale takich kwitnących to długo jeszcze nie obaczę.cóż to za odmiana ? przy okazji te żółte iryski są śliczne

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 22:12 #264113

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
AGNESS wrote:
One będą rozrzucone po całym ogródku..... a miejsca, to musisz zobaczyć osobiście B) :happy:
A są już kurki? ;)
Przy okazji o jakiś instruktaż robienia zdjęć bym poprosiła... U mnie taki prawdziwy odcień niebieskości jak na Twoim orliku jest nie do uzyskania! Nie jesteś żadnym laikiem!
Paeonia officinalis 'Rubra Plena'?

Ogródek AGNESS 25 Maj 2014 22:19 #264123

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Och, Aguś!! Jak pięknie- liliowce już kwitną,, a irysy żółto -fioletowe.. Cudo :woohoo:
Czy masz system nawadniania w ogrodzie- tak soczyście zielono u Ciebie :hearts: Mimo, że dzień upalny, to odcień zieleni daje wytchnienie dla oka- świeżo wszystko się prezentuje na rabatach.. zaczarowany ogród :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.715 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum