TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 27 Cze 2014 21:16 #277778

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
artam wrote:
Śliczny Chopin! :lol:

Prawda??? :rotfl1:

Martuś myślę, że po ostatnich deszczach lasy wypełnią się kurkami B) :lol:
Wpadaj na kawkę jeśli znajdziesz chwilkę, gdy będziesz w okolicy :kiss3:
Pytasz o komary.... niestety są.... i to tak zażarte, że tną nawet w południe w słońcu :mad2: Byłaś tak zaaferowana kurkami, ze nie miałaś czasu zwracać uwagi na ,,pierdoły,, :rotfl1:

Pokażę co pochłaniało mnie przez ostatnie 3 dni :hearts:

... i ogrodowe obrazki :bye:

Ostatnio zmieniany: 27 Cze 2014 21:26 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, anabuko1, eda_s

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 27 Cze 2014 21:29 #277787

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Aguś..czy talent nie męczy Cię ...czasem ...ciasta...wianki ... ogród..utalentowana Dziewczyna bez dwóch zdań!

Ogródek AGNESS 27 Cze 2014 21:37 #277793

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Wianki kapitalne. Trudno wybrać ten najładniejszy. Mnie najbardziej podobają się te z dodatkami w kolorze starego złota. :) Widoczki ogrodowe też godne uwagi. Uwielbiam niebieskości w ogrodzie .

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 03:45 #277868

• Agulinka
  • Agulinka's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Agnieszko, wianuszki sliczne! Ja tez lubie od czasu do czasu sklecic jakis wianuszek . Dobry pomysl na prezent. Ogrod Twoj oczywiscie sliczny i super kolorowy! :bye:

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 07:36 #277880

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Ty zdolniacho!! Śliczne są, konkurujesz z naturą :)

Żebym ja tak lubiła piec ciasta jak nie lubię :oops: Tak za mną chodzi jakieś ciasto owocowe, muszę wreszcie upiec, bo grzech nie wykorzystać owoców w ogrodu. A może u Ciebie zamówię gotowe... podeślę owoce, a Ty odeślesz ciacho, przy dzisiejszej sprawności kurierów jest to możliwe :happy4:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 09:22 #277908

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś bardzo dziękuję :kiss3: ... jaki tam talent ;) :P po prostu robię to co kocham i sprawia mi przyjemność. A że przy okazji kogoś cieszy, czy nie najgorzej wygląda, to jest to dla mnie dodatkowa radość :P

Inobardzo się cieszę, że wianuszki podobają Ci się. Staram się robić je w kolorystyce zgodnej z preferencjami zamawiającego :P Teraz chcę zrobić dla siebie, bo pochowałam już wiosenne i nie wiem na jaki kolor się zdecydować :happy: Bardzo korci mnie śliwka... i to już od dosyć dawna.....a to absolutnie nie mój kolor :blink: :happy:
W moim ogrodzie niebieskości głównie za przyczyną różnych dzwonków, ostatnio też przetaczników, ale na razie nie są to duże kępki, bardzo czekam, żeby się rozrosły. Marzy mi się też kocimiętka, ale taka, która nie wabi koty, bo taką już miałam i musiałam się pozbyć. Zbiegały się kociambry z całej okolicy tratując mi nie etylko kępy kocimiętki, ale i rabaty wokół :dry:

Agulinko cieszę się, że podobają Ci się wianki :P Robienie ich to moja ogromna pasja od wielu, wielu lat :P Bardzo bym chciała zobaczyć Twoje, pokaż jak zrobisz, proszę :kiss3:
Dziękuję za miłe słowa o ogródku :hug:

Aguś właśnie robię torcik z kremem budyniowym, galaretką i masą truskawek B) Wsiadaj w jakiś pojazd i zapraszam :kiss3:
Namawiam Cię na to ciacho czekoladowe, wydaje się skomplikowane, ale robi się je bardzo łatwo i szybko .... a jest takie pyyyyszne :hearts:

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 14:21 #277966

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, ja chyba mam kocimiętkę, której nie lubią koty, bo rośnie w szpalerze, kwitnie od maja, wybujała na wysokość kilkudziesięciu cm, a koty mijają ją obojętnie ;)

Wianuszki śliczne :bravo: Czy dekorujesz nimi stół, czy wieszasz na drzwiach? A może i jedno, i drugie?
Ciasteczko z budyniem i truskawkami? Pychotka!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 18:44 #278004

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś w takim razie jeśli koty Ci jej nie niszczą, to pewnie masz właśnie tę, na którą poluję B) :happy: Ale strasznie głupio mi sępić.... no chyba, że i Ty coś u mnie wypatrzysz :kiss3:
Wianuszki, które pokazałam są zrobione na zamówienie. Z tego co wiem, te 3 w rudościach będą wisiały na ścianie jeden pod drugim, z fioletem jest na grubą świecę, do biało-fioletowej sypialni na komodę, a z czerwienią i odrobiną zieleni również na świecę do zielonego pokoju na stół :P
Ja uwielbiam wianki, więc mam je w każdym pomieszczeniu i eksponuję je w różny sposób B) :happy: Na tarasie wiszą na ścianie 2 lub 3 bardzo duże jeden pod drugim, w salonie jeden duży stoi na komodzie oparty o lustro , a drugi podobny mniejszy z grubą świecą na stole. W korytarzu, kuchni na parapecie, córci pokoju..... nawet w łazience czasami na lustrze B) :happy: Wymieniam je w zależności od pory roku.... właśnie pochowałam wiosenne i będę robiła letnie :P
Ciasto jeszcze tylko czeka na galaretkę i bardzo zapraszam :kiss3:

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 18:53 #278010

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Piękne wianuszki :thanks: zwłaszcza ten pierwszy bardzo mi się podoba. Róże w pełnym rozkwicie, śliczne! Masz swoja ulubioną?
My się dziś zajadamy pieczonymi (nie smażonymi)pączkami z jagodami. Zrobiłam wczoraj ponad 30 szt. i koniecznie chcę się pochwalić, bo to moje pierwsze w życiu pączki :)
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 19:00 #278012

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Agniesiu podziwiam twoje wianki od stuleci .Masz talent w tym kierunku i jest w tym jakaś pasja .
Dlatego ,takie piękne Ci wychodzą .Ogrodowe pocztówki jak zwykle cudowne :dance:

Ogródek AGNESS 28 Cze 2014 19:21 #278016

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
Agnieszko, same perełeczki pokazałaś, i wianki i super zadbane rośliny.
Aż zazdroszczę :rotfl1: Polub śliwkę, taka energetyczna jest.
Pozdrawiam :)

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 10:45 #278128

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Ostatnio upiekłam murzyna z rabarbarem, gdybym nie dodała za dużo proszku byłby jeszcze smaczniejszy :yummi:
Ależ wianki pleciesz dziewczyno :woohoo: są przepiękne,, tylko jak to czyścić, bo to chyba kurzołapy
straszliwe... :wink2:
Mówisz, że nie lubisz czekać, a jak to godzisz z cierpliwością, która przy takich wyrobach obowiązkowa jest, inaczej sobie tego nie wyobrażam :flower2: :flower2:

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 11:42 #278150

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
Agnieszko, nie ma problemu! Po kwitnieniu wyślę Ci Tyle kocimiętki, ile będziesz chciała :)
Mam nadzieję tylko, że Twoje koty jej nie polubią ;)
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 13:06 #278176

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwonko bardzo się cieszę, że wianuszki podobają Ci się :kiss3:
Różyczek nie mam zbyt dużo, bardzo je lubię, ale po tak wielkiej stracie jak przydarzyła się przed 3 laty nie chcę by dominowały w moim ogrodzie. Mam kilka ulubionych. Na pewno jest to Chopin, Chippendale, Alchymist i Graham Thomas.
Pieczone pączki z jagodami :hearts: .... ależ pychota, baaaardzo chętnie bym skosztowała. Ja bardzo rzadko robię drożdżowe bułeczki , a bardzo lubię :P

Ewuniu bardzo dziękuję, miło mi, że wianuszki podobają Ci się :kiss3:
W ogródku robi się barwnie, dzięki liliom i liliowcom. Każdego dnia zakwitają kolejne odmiany :P

Vituś ależ miło Ciebie widzieć, cieszę się, że zajrzałaś :kiss3:
Dziękuję za miłe słowa :P
Śliwka mnie kusi....i to bardzo, chociaż to nigdy nie był mój kolor. Ale już ponad rok ,,chodzi ,, za mną i chyba właśnie pójdę w tę barwę :blink: :happy:
Ja również bardzo pozdrawiam :bye:

Beatko bardzo dziękuję za miłe słowa :kiss3:
Z kurzem na wiankach raczej nie ma problemu.... wystarczy raz na jakiś czas przedmuchać i jest super :P Ja niektóre mam już kilka sezonów i jest ok. Z tym, że nie wiszą cały czas, a wyjmuję je na kilka miesięcy , w zależności od pory roku :P
Co do cierpliwości.... uwierz mi , że z tą mam naprawdę na bakier, jestem bardzo impulsywną osobą i wiele rzeczy robię ,, na już,, chociaż z korzyścią byłoby odczekać . Ale wianuszki robić uwielbiam, tu cierpliwości mi nie brakuje... po prostu kocham to na równi z ogrodem :hearts:
Twój murzynek na pewno był pyszny.... ja w tym sezonie nic z rabarbarem nie robiłam, bo przesadzałam i miał mało badylków. Wszystko zostało wypite w kompotach :P

Dalu jesteś naprawdę kochana, bardzo Ci dziękuję :kiss3: .... a czym ja mogę Ci się zrewanżować? Wiem, że kochasz lilie..... może kępką lilii???

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 13:16 #278179

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Aguś- oczopląs, co tu chwalić..? Wszystko :woohoo: Wianuszki super- fioletowy to mój ulubiony kolor, więc bliski mojemu sercu.. ale rude wianuszki też piękne, takie delikatne!
Masz oko do kompozycji- zarówno w wianuszkach, jak i na rabatach. Nie raz pisałam u Ciebie, że masz świetne oko do kompozycji i nie mogę znów tego powtórzyć. Uczta dla oka!
Śliczne, soczyste hosty, piękna kępa Stelli :hearts:

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 13:29 #278183

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
Agnieszko :kiss3: , mam jeszcze nadmiar przywrotnika ostroklapowego, który ślicznie wygląda z różami, mogę dołączyć, jeśli nie masz :)
Jak będę wysyłać skontaktuję się na PW.
Ogród Dali '2019

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 15:54 #278223

• colli28
  • colli28's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Aguś oprócz zachwycających fotek ogrodowych to zauważyłam utalentowaną kobietkę super rewelacja;) :flower2:

Ogródek AGNESS 29 Cze 2014 16:18 #278236

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Wianki są cudne co do tego nie ma nikt wątpliwości :thanks: Kurcze u mnie burza, a dopiero wczoraj solidnie podlało .Jak na mój ogródek to trochę za dużo deszczu .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.740 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum