TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 29 Lip 2012 21:45 #58142

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Moja Muscadet w ubiegłym roku zrobiła furorę, a w tym roku mi znikła :( Chyba woda sodowa uderzyła jej do głowy :happy: Mam teraz tylko Dizzy ona jest trochę do niej podobna .Lilie mogłyby kwitnać trochę dłuzej .Mam jeszcze parę w pąkach między innymi Scarlet Delight
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 29 Lip 2012 22:54 #58169

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Witaj Dawidzie :bye:
Muscadet naprawdę jest piękna i bajecznie pachnie, niestety przez te upały przekwitła błyskawicznie, tak jak i większosc innych lilii, aż smutno z tego powodu..

Jagódko na pewno zaczęła wyrywac się do życia już w grudniu-styczniu, bo było tak cieplutko a później ostre mrozy ją załatwiły....u mnie tak się stało z kilkoma odmianami....i to tymi moimi ulubionymi....będę starała sie odkupic je wiosną .... U mnie już prawie po liliach, w pąkach jeszcze tylko ze 3 odmiany i koniec kwitnienia. Upały powodują, że lilie przekwitają błyskawicznie :(

Odp: Ogródek AGNESS 30 Lip 2012 17:59 #58274

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, moje lilie też już powoli kończą kwitnienie, ale ponieważ te pierwsze zaczęły kwitnąć na początku czerwca, a jeszcze kilka jest w pąkach, więc uważam, że wystarczająco długo cieszyła mnie ich uroda w ogrodzie :flower1:
Moja Scarlet Delight już kwitnie i jest śliczna, a te w pąkach są jak zwykle wielka niespodzianką...
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 01 Sie 2012 19:24 #58678

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dalu u mnie praktycznie kwitnie już tylko kilka lilii, ale faktycznie kwitły od czerwca, a wszystko ma swój kres....teraz zaczyna sie czas hortensji :P

Floksy

[img]https://lh4.googleusercontent.com/-OC2bcNdN0D8/UBliI7IzrMI/AAAAAAAACzc/t2D6hCmLXCY/s800/sdftrtgvghjhyu%2520107.jpg[/img]

Ostatnio zmieniany: 01 Sie 2012 19:26 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 01 Sie 2012 20:29 #58688

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
Agnieszko, wszystkie floksy śliczniutkie, ale może uszczknęłabyś kawałeczek z drugiej, albo piątej fotki - te z oczkami? :kiss3:
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 01 Sie 2012 21:08 #58704

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Floksiki też ładne, ale tę Muscadet podziwiam już i u Dali, i u Ciebie... Jakoś tak dotąd za białymi liliami nie przepadałam ( jakby w ogóle za liliami nie ;) ), ale ta jest wyjątkowa! Już jej wymyśliłam miejsce na białej rabacie, najpierw postanowiłam tam dopuścić rośliny z odrobiną żółci, teraz różu, strasznie kolorowa będzie ta moja biała rabata! :rotfl1: :rotfl1: Jak będzie! ;)

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sie 2012 00:27 #59192

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś wyślę Ci wszystkie z oczkiem :kiss3:

Martuś po mojej Muscadet pozostało już tylko wspomnienie ....jak i po większości lilii... kwitnie jeszcze tylko kilka sztuk, strasznie szybko poszło to w tym sezonie....zawsze jeszcze sierpień był pod znakiem lilii :dry: Muscadet jest naprawdę piękna i bajecznie pachnie....namawiam B) a biała rabata im bardziej kolorowa tym piękniejsza :happy4:

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sie 2012 15:15 #59272

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
Agnieszko, dzięki serdeczne :kiss3:
Wyczytałam u Poli, że po kwitnieniu można już powoli dzielić hosty, więc jak tylko znajdę chwileczkę, zabiorę się za przesadzanie, dzielenie i oczywiście ... przygotowywanie paczuszki :)
U mnie jeszcze kilka lilii kwitnie, kilka w pąkach...Jeszcze się trochę nimi nacieszę ;)
Ogród Dali '2019

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sie 2012 22:05 #59332

• lucy09
  • lucy09's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 445
Lilie to dopiero królowe ogrodu! Ale floksy są takie ciepłe, miłe ładnie pachną, dają dużo koloru. Bardzo je lubie ale niestety różowy mi zmarzł. Pozostał jedynie biały. Czy ty Aga masz białego? Może chcesz?

Odp: Ogródek AGNESS 04 Sie 2012 23:56 #59361

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś już się cieszę :kiss3:
Ja dziś znów ogłowiłam kilka odmian lilii, jeszcze kilka kwitnie i 2 badylki w pąkach. Na szczęście pięknie zaczęły kwitnąc hortensje, więc tak bardzo już nie odczuwam pustki :P

Lucynko ja będę przesadzała swoje floksy, więc chętnie podzielę się z Tobą sadzonkami , mam chyba 7 kolorków :P Białego nie mam, ale za sadzoneczkę bardzo dziękuję, obiecała mi już Dala :P

Coraz piękniej kwitną hortensje, oto kilka fotek :P

Niekwestionowana królowa.....Limelight

'Renhy' VANILLE FRAISE

Phantom

Pink Diamond

Pinky Winky i Tardiwa w objęciach floksów :P

Pinky Winky w promieniach zachodzącego słońca :P

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 00:32 #59369

• Roma
  • Roma's Avatar
Muszę przyznać, że hortensje mają w sobie to coś :think:

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 00:37 #59371

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu Ty u mnie a ja w tym samym czasie u Ciebie :kiss3: Hortensje są nieocenione w moim sierpniowym ogrodzie. O tej porze u mnie niewiele roślin kwitnie, z hibiskusów zrezygnowałam, tej zimy wszystkie 5 krzaczków jakie miałam przemarzło, już więcej nie będę sadziła, tak, ze hortensje są główną ozdobą mojego późnoletniego ogrodu :P

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 07:01 #59379

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Hortensje i u mnie w tej chwili stanowią główna ozdobę ogrodu. Zastanawiam się jak mogłam ich nie mieć i co wtedy u mnie kwitło :think: . Wychodzi na to, że nic :happy: .
Kwitnące hibiskusy podziwiałam wracając z urlopu na Węgrzech. Piękne widoki! U mojej szwgierki tez rośnie wspaniały okaz, ale ja jakos się nie nastawiam na te rosliny.
Floksy masz przepiękne! U mnie w tym roku kwitną po raz pierwszy i jestem zachwycona.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 08:27 #59381

• empuzka
  • empuzka's Avatar
  • Expert Boarder
  • "Ten stąpa po różach, co po grządkach depce"
  • Otrzymane dziękuję: 46
Aguś jestem jeszcze na etapie nadrabiania zaległości w obu miejscach.
Nie mogłam jednak oprzeć się hortusiom :hearts: Są przecudne!
Już się zastanawiam co wyciepać by na nie mieć miejsce. :whistle:
Lecę dalej gały wybałuszać.
ROD-we 'hektary' empuzki

Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 08:55 #59383

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U mnie też Limelight wysuwa się na prowadzenie, jeśli chodzi o urodę zarówno całego krzaczka, jak i kwiatów :hearts:
A Renhy u mnie już różowieje :oops: , a kilka innych też przekwita :dry: . Strasznie to szybko leci w tym roku :think:

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 08:58 #59384

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
U mnie jeszcze białe, ale może też i z powodu ich niewielkiego rozmiaru.

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 09:50 #59392

• Nutka
  • Nutka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 99
Aga, na zdjęciach, jak zawsze pięknie i kolorowo :bravo: Uwielbiam Twoje kompozycje kwiatowe, wszystko pięknie się komponuje na rabatach :) Hortensje zaś powalające, zwłaszcza "królowa Limelaight" :hearts: A floksy przy hortensjach pasują idealnie :thanks:
Witamy w Nutkowym ogrodzie! :)

Pozdrawiamy!
Małgosia i Nutka

Odp: Ogródek AGNESS 05 Sie 2012 12:28 #59403

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko ja zastanawiam się podobnie :happy: dlatego zawsze późne lato było u mnie bardziej zielone, kolorków niewiele, większośc kwiatów już kończyła kwitnienie. Teraz właśnie hortensje królują :P Później pojawią sie chryzantemy, ale niestety kilka odmian nie przezimowało....
Floksy bardzo lubię, teraz po kwitnieniu czeka mnie przesadzanie :P

Aguś cieszę się że znalazłaś chwilkę żeby zajrzec :kiss3: z hortensji bukietowych jestem bardzo zadowolona. Ogrodówka w tym roku nie zakwitła mi żadna, a te pięknoty są obsypane kwiatami :P

Martuś ja też obserwuję, że w tym roku wiele kwiatów szybko przekwita, to chyba ta niesamowita susza i upały powodują takie tępo....u mnie już zaczęły kwitnąc wrzosy :blink:
Moje hortensje jeszcze nie różowieją, wiele dopiero rozwija się z pąków, najwcześniejsze są Lmelight i Vanilka.

Ulau mnie też jeszcze białe, a niektóre jeszcze w pąkach....

Małgosiu
bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje rabatkowe kompozycje :P Floksy będę musiała przesadzic, bo bardzo się rozrastają i zagłuszają hortensje. W ogóle cała ta rabata pod tarasem jest do przeróbki....

Ponownie kwitnie ostróżka

Rudbekia rozrosła się w piękna dużą kępę

Powojniki - obija pomyłkowo wyrwana przez sąsiada Comtesse de Bouchaud

Jan Paweł II jak zawsze niezawodny.

Ostatnio zmieniany: 05 Sie 2012 12:36 przez AGNESS.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.707 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum