TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 09:49 #261453

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Aguś przepraszam, że w Twoim wątku:
Julek, dziękuję za paszczaki :kiss3: .
Madziu, poza odpowiednia, tylko ja taka mało domyślna :rotfl1: . Jak widać, mimo usilnych prób zamaskowania, moja blond natura (czyt. inteligencja) ciągle wyłazi na wierzch .... :happy3:
Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2014 09:50 przez asia2.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 10:53 #261475

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!
Ale dużo gości - bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin :)

Jak zwykle gonię własny ogon, ale jak to doszłyśmy już do jednorodnego wniosku z Boguleńką, my - kobiety chwilowo niepracujące zawodowo - nie mamy na nic czasu ;-)

Dzień przepiękny dziś... już jest prawie 20 stopni, na niebie słońce operuje, pies opala się na tarasie :) Pogodowa sielanka :)

Julek, doberek! A wiesz, że muszę się wytłumaczyć z tych długich kosówkowych przyrostów = no teraz to już za późno na skracanie, a kiedyś chciałam, żeby wyglądały jak w naturze, to i mam za swoje ;-) Wiem, że ładniejsze są takie kompaktowe, gęste, przystrzyżone, ale u nas poszło na żywioł i już chyba nie bardzo można w ich wygląd zaingerować ;-)
Paszczaki Sarunię wyciszyły, to fakt, ale za to dama nadrabia od wczoraj i ciągle biega za jaszczurkami ;-)
Miłego i pokaż tę balustradę!
Iwonko, w kociołku było mięso od szynki pokrojone w kawałeczki, cebula, pieczarki, marchewka, papryka, bakłażan - wszystko przyprawione gruboziarnistą solą, pieprzem i chilli - jak się zrobiło, to było naprawdę dobre :)
Madziulek, ależ sypnęłaś komplementami! Miło czytać, bardzo miło, że dobrze się u nas czułaś :)
Ty jesteś babka, z którą konie można kraść - uśmiałam się z Twoich tekstów jak nigdy, jesteś prawdziwą duszą towarzystwa :) Nie wspominając, że do twarzy Ci w blondzie ;-) Do tego stopnia, że w pierwszej chwili Cię nie poznałam ;-)
Mam nadzieję na jeszcze niejedno spotkanie - furtka zawsze otwarta, więc jak będziesz w okolicy, to wpadaj z M = pojedziemy na argentyńskiego steka i wino :)
Boguleńko, dipy prościzna, zatem jak będziesz robić jakieś mięsiwo i do tego surowe warzywa, to spokojnie oba można wykorzystać.
Zaraz poszukam w moich wypiekach przepisu, kupię rabarbar i na dniach zrobię to ciasto, bo wyszło Ci ono genialnie.
Co do gotowania ogólnie, to ja też więcej robię w okresie jesienno-zimowym. Dziś robię leczo i upiekę potem szparagi, jak w sobotę - próbowałaś, prawda?
Słoik i co zrobisz jak się ściemni, bawi mnie niezmiennie ;-)
Asiu, bardzo się cieszę, że byliście! Zuzia czuła się wyśmienicie - widać, że jest bardzo towarzyska i świetnie się bawi gdy jest dużo ludzi :) Zdjęcie gdy razem z D. robi grupową fotkę - genialne :)
Twoja mała Ania ujęła mnie za serce - mam słabość do takich maluszków, a ona jest wyjątkowo słodka i grzeczna.
Mam nadzieję, że do następnego razu! Uściski dla Ciebie i pozdrowienia dla M. :)
Asiu2, a wiesz, że nie wiedziałam, że nasz ogród najpierw oglądałaś na żywo, a potem na zdjęciach? Pamięć jest jednak ulotna ;-)
Ogród jeszcze bardziej zarósł od Twojej wizyty, ciekawa jestem, czy byś się w tym gąszczu odnalazła. Ale, chyba każdy lubi taki kontrolowany busz i do niego dążymy.
Sara - jak pisała Jule - przesiedziała u cioć na kolanach, paszczaki pokazały, kto dominuje pod brzozami ;-)
Na szczęście panowanie już odzyskane ;-)
Marta, to prawda, było super! Pozdrawiam Cię :)

CDN...

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 12:16 #261485

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Asiu, paszczaki mają "braki w wychowaniu" i pokazały delikatnej dziewczynce gdzie jej miejsce ;) Sara jest bardzo gościnna i uwielbia ludzi. Była przylepą dowolnych i chętnych na to kolan...

Agata, z uwagi na obowiązki służbowe nie mogę upubliczniać swego wizerunku... no i narozrabiałaś...

Magda, niepotrzebnie pojechałaś tak wcześnie, były jeszcze dwie książki, nawet nie napoczęte :woohoo:

Marta, kosówki jak i inne iglaki rosną u nas naturalnie. Nie pozwolę ich przycinać ;)

Boguleńko, czy uważasz, że ten słoik jest jakimś pocieszeniem?
Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2014 12:17 przez PanM.

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 12:33 #261488

• Gatita
  • Gatita's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Aga, nie narzekaj co do zdjęć :lol:. I tak nie wstawiłam wszystkich :wink4:. A ustawki nie są takie fajne...
PanieM, rozumiem, że będzie kara ? Poddam się jej w takim razie, bez szemrania ! :silly:

Czytając komentarze po spotkaniu dochodzę do wniosku, że nie tylko ja poczułam, że nasi Gospodarze tworzą ciepły i przytulny dom (i nie mówię tu o budynku ;) ).
Ogródek Gatity
Serdecznie zapraszam Agata :)

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 12:56 #261495

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
Gatita wrote:
Aga, nie narzekaj co do zdjęć :lol:. I tak nie wstawiłam wszystkich :wink4:.
PanieM, rozumiem, że będzie kara ? Poddam się jej w takim razie, bez szemrania ! :silly:

Boję się pomyśleć jak wyglądają pozostałe, skoro na tych najlepszych miny tęsknią za rozumem :)
Skóra już jest w areszcie domowym ;)

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 13:28 #261507

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Witam po dłuższej nieobecności :)
i od razu pełne zaskoczenie że impreza się odbyła u Ciebie Aga B)
szkoda że daleko mieszkasz bo też bym chętnie się z Wami zobaczyła :)
i jakie piękne zdjęcia a gości było sporo B)
musiało być fajnie :bravo:

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 13:46 #261515

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ja wkleilam u siebie bliski wizerunek PanaM, bo topik mniej popularny ale i tak radze Foto sobie skopiowac, bo moim zamierzeniem bylo udostepnienie tylko krotko czasowe.
Agus porecz wykonana ale musze ogarnac jeszcze zamowienie panelowe, bo wlasnie przywiezli.

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 14:11 #261523

• Gatita
  • Gatita's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
PanM wrote:
Gatita wrote:
Aga, nie narzekaj co do zdjęć :lol:. I tak nie wstawiłam wszystkich :wink4:.

Boję się pomyśleć jak wyglądają pozostałe, skoro na tych najlepszych miny tęsknią za rozumem :)
Skóra już jest w areszcie domowym ;)

Tak czułam, że lekko nie będzie :happy3:
Ogródek Gatity
Serdecznie zapraszam Agata :)

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 14:20 #261526

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
Aguniu, Wasze zaproszenie z przyjemnością wykorzystam. Jeszcze pożałujecie wylewności w zaproszeniach :whistle:
M cały weekend miał do słuchania, jak było fajnie, że super, że ludzie, że ogród, że wnętrza że psy, i w ogóle... no dobra, że kac też ;) Już wie, że na pewno, jeszcze w tym sezonie jedzie ze mną do Was :)
PanieM zostały można powiedzieć tylko dwie, ponieważ kilka poprzednich mam wrażenie przeczytałam ( oraz uzupełniałam lekturę innym )dzielnie, sądząc chociażby po moim plączącym się języku a o suchotach porannych nie wspomnę. Ale cóż, jak się nie jest kierowcą to aż miło poczytać bez opamiętania ;)
Dom i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta - pasja i miłość.
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 14:31 #261530

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Kochani,jak miło Was zobaczyć. Wszystkie buźki uśmiechnięte ,pełen relaks. Mam nadzieję ,że to nie skutek przeczytanych książek :P ,tylko dzięki miłemu towarzystwu i pięknemu otoczeniu.
Fajny komentarz do kolejki po jedzonko. :happy:

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 14:35 #261533

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
Julka wrote:
Ja wkleilam u siebie bliski wizerunek PanaM, bo topik mniej popularny ale i tak radze Foto sobie skopiowac, bo moim zamierzeniem bylo udostepnienie tylko krotko czasowe.

et tu, Brute, contra me?

variegata wrote:
PanieM zostały można powiedzieć tylko dwie, ponieważ kilka poprzednich mam wrażenie przeczytałam ( oraz uzupełniałam lekturę innym )dzielnie, sądząc chociażby po moim plączącym się języku a o suchotach porannych nie wspomnę. Ale cóż, jak się nie jest kierowcą to aż miło poczytać bez opamiętania ;)

Wiedziałaś gdzie usiąść :happy3:
Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2014 14:37 przez PanM.

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 14:51 #261538

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
PanieM, rozgryzłeś moją strategię imprezową :wink4: Zawsze dbam o to żeby się nie odwodnić i nie zemdleć z głodu, no wiesz żeby być taką rumianą i dobrze odżywioną to jednak sporo pracy trzeba włożyć, poziom cukru i alkoholu musi się zgadzać z normami imprezowymi :whistle: Jedzonko było mego pyszne, najbardziej smakowały mi warzywa z dipami i bułeczki wytrawne. I jeszcze ciasto z rabarbarem i to z galaretką i... O! I jeszcze sałatka z ryżem i jeszcze gulasz i ....
no sam widzisz, na tym polega dobra strategia ;)

Nie wymieniam wszystkiego czego skosztowałam, ponieważ musiałabym publicznie przyznać się do faktu spróbowania wszystkiego... ups :oops:
Dom i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta - pasja i miłość.
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 15:54 #261561

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
Gatita wrote:
Tak czułam, że lekko nie będzie :happy3:

zostanie wybaczone pod warunkiem, że poradzisz nam jak zająć się całym, wypatroszonym łososiem aby smakował obłędnie... ;)
Aby trzymać się wątku, można założyć, iż przygotujemy go w ogrodzie ;)

variegata wrote:
PanieM, rozgryzłeś moją strategię imprezową

strategia właściwa ;)
Ostatnio zmieniany: 19 Maj 2014 15:56 przez PanM.

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 17:29 #261576

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
PanM wrote:
Julka wrote:

et tu, Brute, contra me?

a widziales kiedys twarz tego po drugiej stronie kamery? oczywiscie nie liczac imprezy takiej jak np Academy Award, gdzie zaiwaniaja po Oskara w tej kategori albo World Press Photo, jak odbieraja od ksiecia Constantina "fiszke" na iles tam euronow ;)

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 17:48 #261584

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Wow,
ilu ludzi spotkało się u Agnieszki :woohoo:
Ale ogród jest duży, widzę, że ze spokojem wszystkich "zielono zakręconych" pomieścił :D
Niesamowita gratka - możliwość zwiedzania tak dobrze zaprojektowanego, pełnego harmonii Ogrodu.
Z tego co czytam, spotkanie było FANTASTYCZNE - mnie zainteresowało Wasze jedzonko, mniam :)
Ciekawie jest zobaczyć zdjęcia osób i powiązać z nickiem :lol:
Pozdrawiam
Adrian
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 18:23 #261592

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
Julka wrote:
a widziales kiedys twarz tego po drugiej stronie kamery?

nie wiem, o którym zdjęciu piszesz bo już je usunęłaś ale zakładam, że to było to z Zuzią obok?
Jeśli tak to ona była tam gwiazdą :)

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 20:05 #261623

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Kochani, strasznie sympatycznie czytać Wasze wpisy!
Widzę, że echa pospotkaniowe pod brzozami wciąż żywe - jakże miło jest wspominać wesołe, razem spędzone chwile ;-)
Przeczytane tomiki do dziś wywołują szeroki uśmiech, aż szkoda, że nie wszyscy mogli dołączyć do klubu czytaczy i musieli narażać się na odwodnienie :)
Ponieważ nie ogarniam już komu, co odpowiedziałam, a komu nie, to poproszę Was o taryfę ulgową i przekażę tylko szerokie pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających i wirtualnie, i realnie :wink4:

Zobaczcie, jak kwitną różaneczniki - uwaga, świecą po oczach!

Catherine van Tol, azalia Schneeperle, Hoppy, Nova Zembla oraz Percy Wiseman:

Ogród Aguniady 19 Maj 2014 20:09 #261624

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jakie tam świecą - piękne są :hearts:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***