TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 21:14 #262087

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Moja Agunia dziś zakończyła przygodę z maturą :dance:
A ja po pracy zasuwałam w ogródku - ciąg dalszy obsadzania pojemników, w tym tych przeznaczonych na balkon. Potem sprzątanie i 4 godziny minęło w mgnieniu oka :woohoo:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 21:15 #262089

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moni, nasze Palibiny zarówno rosną jak wściekłe, jak i takąż silną woń wydzielają - odurzający, ale bardzo przyjemny zapach krąży wokół, w domu również :)
Przy kratce rosną trzy róże - dwie Super Dorothy i Bonita Renaissance. W sobotę zamontowaliśmy im porządną konstrukcję, którą wcześniej ze względu na deszcz, malowałam w garażu. Moim zdaniem bardzo fajnie to wyszło. Pędy róż są bardzo długie - niezbyt komfortowo było je mocować, ale myślę, że ładnie zarosną kratkę.
Twój rh mnie zastanawia... zupełnie zielone liście żeby tak same z siebie spadły? Dziwne, prawda?
Aniu, fajnie, że Aga ma już z głowy egzaminy... Nisia jeszcze ma dwa przed sobą. Podchodzimy już jednak do nich na względnym luzie...
Korzystajmy z cudnej pogody - w ogrodach jest fantastycznie!
Aguś, było naprawdę przyjemnie się spotkać! Żałuję, że nie mogłaś przyjechać, ale przecież i tak jesteśmy umówione na najbliższą nadarzającą się okazję :)
W donicach przytarasowych rosną z tej strony stokrotki afrykańskie i kocanka... zaczynają się rozpędzać, wraz z pogodą :)
Miłego wieczoru!
Doris, ano widzisz, ludziki okoliczne i nie tylko się zjechały i poimprezowaliśmy ogrodowo - nawet jakimś cudem pogoda nam sprzyjała ;-)
Jaka okazja była do kinder party? :)
Julek, słońce, a widzisz - jak jest pogoda, to dostajemy skrzydeł i bardzo dobrze. Rzadko kiedy lubię siedzieć zupełnie bezczynnie, a w ogrodzie zawsze jest co robić. Trawę dziś prostowałam, ale w jednym miejscu (największego natężenia kolejki do spożywki :wink4: ) wciąż wygnieciona ;-) Chyba musimy imprezę powtórzyć, z kumulacją w innym obszarze ;-)
Wredny tak jakoś na mnie przyjaźniej spogląda, ale już wszystko jasne, skoro go matka chrzestna wygłaskała ;-)
Przy kratce - świeżo zamontowanej - rosną dwie Super Dorothy oraz Bonita Renaissance. Tak się tam wpasowały, że o przesadzaniu tych długaśnych pędów mowy nie ma, chociaż nie powiem, że chętnie, a nawet przechętnie, widziałabym tam kalinę. Te krzewy mnie rozkładają na łopatki - chyba najbardziej mnie rwą za serce. Muszę pochodzić po ogrodzie i wykombinować jakieś miejsce. Jak się kiedyś róże wykończą, to tam ;-)
Pomodoro posadziłaś tradycyjne, czy koktajlowe?
Ula, ja też mam azaliozę! Właśnie rozpoczęłam proceder dosadzania na rabatę leśną kolejnych :) Kusi mnie przeokropnie Homebush z mojego ogrodniczego - jest bardzo obszerna i ma ze dwa metry! Szok dla oczu, mówię Ci :)
Bozuniu, spotkanie było przednie i my, jako gospodarze, bawiliśmy się świetnie - mam nadzieję, że nasi goście równie dobrze spędzili czas :) Wiesz, że między nami ogrodnikami, wspólny język znajduje się momentalnie.
Zaplanuj może jakąś subtelną azalię w swojej bombonierce? Ja dostałam teraz Schneeperle - coś przecudnego :hearts:
Beti, bardzo mi Cię brakowało w sobotę zwłaszcza, że wiedziałam, iż zamiast być z nami, siedzisz w robocie. Powiedz tylko kiedy mam wstawić pszenicę do lodówki i nastawić grilla - przyjeżdżaj w każdej chwili :) Teraz ładnie jest - kwitną rh, bzy i konwalie... pachnie pięknie :)
Co do nieobecności chemii, to ja się poddałam w kwestii oprysków. Nasz na robactwo zwyczajnie nie działał - jedna dawka Mospilanu znacznie poprawiła sytuację... w sobotę opryskam po raz drugi.
Co gorsza, chyba też widziałam kwieciaka :mad2: Wszystko co najgorsze, siedzi na Sebastianie Kneipp'ie :(
Giraffe już duże, sporo ponad murek sięgają... nieco liznął je przymrozek, ale już się otrząsnęły i dają do wiwatu. Twoje też dostaną energii!
Ściskam gorąco...
Moniko, Palibiny dopiero dziś pachną najintensywniej - słońce pobudziło je do obfitego kwitnienia i unoszący się zapach jest nawet z nami w domu. Coś przepięknego.
Kochana, chyba odpoczęłam, ale wiesz - ja najchętniej zrobiłabym powtórkę z rozrywki i spotkała się z Wami wszystkimi znowu :)
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2014 21:20 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 21:25 #262113

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Urokliwe te promienie słońca przeplatajace sie z falującymi cieniami......... to nadaje Twojemu ogrodowi niepowtarzalnego uroku......klimat..po prostu.... :thanks: .
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 21:31 #262123

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ewo, serdecznie dziękuję!
Przyznaję, że ja też najbardziej lubię obserwować popołudniową grę światła i cienia w ogrodzie. Wtedy jest magia :)
Pozdrawiam gorąco!

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 21:50 #262155

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aguś, Twoje kilka migawek z ogrodu wywołują u mnie kilka hercklekotów :) Słyszę że maturzystka już na luzie, to super. Mój maturzysta jeszcze ustny polski, a od dzisiaj na iniekcjach z olfenu, bo ....dysk mu wyleciał. Coś tam dźwigał ...On zawsze tak sobie umila życie. Na egzaminy końcowe w gimnazjum poszedł z gorączką 39 stopni,na własną prośbę zresztą...
Przefajne spotkanko miałyście. Oglądałam fotki :kiss3:

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 22:30 #262198

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Dziecko zdało ustny angielski-na razie tylko ten wynik znam :) Trochę mnie zaskoczył (94%), bo nie widziałam, żeby się uczył, ale niech mu będzie :)
W ogrodzie wręcz gorąco, zaskakująco ciepły dzień :)

Ogród Aguniady 20 Maj 2014 23:03 #262209

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Ewo, coś nie wierzysz w swojego syna :whistle:
Aguni ustne poszły koncertowo, oba na maxa :wink4: Oby to był dobry omen. Tak dobrze, co prawda na pewno nie będzie, nie ma cudów, ale oby wystarczyło na wymarzony kierunek :D
Pogoda jest świetna, więc nadrabiam zaległości ... które mam wszędzie :rotfl1: Ale w te 2 dni solidnie popracowałam i na prawdę widać efekty.

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 10:22 #262328

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Dzień dobry :kiss3:
Goldbukett widziałam tylko w internetowych sklepach, ale nie mam odwagi kupić. Potrzebuję trzy sztuki. Jak znajdę gdzieś to dam Ci znać.
Widzę, że Jula dyskretnie wciska Ci w rabaty Watanabe ;)
Miłego dnia!
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 10:46 #262338

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Aguniu, nie musisz się pilnować, ja w razie czego się przypomnę :wink4:
Nova Z. podoba mi się, choć ma dosyć wyrazisty kolor. Miejsca w najbliższym czasie nie znajdę. Ale może kiedyś, jak warzywniczek zacieniują drzewa owocowe, to będzie miejsce na cienioluby ;) Tymczasem będę podziwiać u Ciebie i innych posiadaczy.
Niestety taka wysoka temperatura nie dla mnie-męczy mnie okrutnie, a to dopiero początek :(
Udanego dnia :kiss3:

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 10:49 #262339

• Gatita
  • Gatita's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8
Hej Aguś :kiss3:
Twój ogród bez pawilonu jest jeszcze większy ;). Perspektywa z tarasu jest przecudna !
Czy lilak jeszcze pachnie ? Nie wywąchałam go całego ? :happy3: Bardzo wpadł mi w oko, czy raczej w...nos !
W kilki sklepach próbowałam kupić irysy ? czy to już za późno ? :(
Ogródek Gatity
Serdecznie zapraszam Agata :)

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 11:02 #262347

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Czytam, ze szukasz miejsca na kalinę. Boszz, u ciebie to ona będzie wyglądac zjawiskowo. Ten krzew musi miec przestrzeń by sie wyeksponować.
Moja Watanabe własnie zaczyna kwitnienie, obsypana mnogościa pąków, ale pokrój ma na razie taki sobie - po przesadzeniu mocno chorowała i jakaś pokraczna teraz jest.
Za to nie moge sie napatrzyć na St. Keverne - cvos cudnego. Tyle, ze u mnie w zagęszczeniu rośnie :( więc nie może rozwinąc skrzydeł. Dumam gdzie by ja tu przesadzić ale chyba stanie na usunięciu towarzystwa.
Miłego dnia Ci życzę spędzonego w ogrodzie :hug:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 12:38 #262365

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Agusia...moje dziecko imprezowało od piątku....kiedy to miała urodzinki....6 te...najpierw rodzinnie,potem znajomi nas wyciągnęli z tej okazji do parku rodzinnego do Ogrodzieńca na cały dzień CZAAAAD ,potem urodziny w sali zabaw Kangurek.... :jeez: CZAAAD :funnyface: a na drugi dzień urodziny jej koleżanki,gdzie tez było SUUUper...pomału wpadamy w trans :happy4: Mam wrażenie ,że moje dziecko unosiło się w powietrzu z radości :dance:
Niesamowity jest widok szczęśliwych dzieciakow :hearts:
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2014 12:49 przez Keetee.

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 13:27 #262380

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agnieszko, pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim pięknym ogrodzie, wybierając jednak cieniste zakątki w okolicach brzózek, gdyż u nas zrobiło się baaaardzo gorąco :)
Lilaki w czasie kwitnienia czarują i wyglądem, i zapachem :flower2: Niestety moje już przekwitły (z wyjątkiem l. zwisłego), więc porozkoszuję się jeszcze widokiem Twoich. Miłego dnia :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 14:04 #262389

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moi drodzy, dziękuję wszystkim za odwiedziny i serdeczne wpisy!
Odpowiem na nie, gdy... ochłonę :)

A tymczasem, dbając byście się nie odwodnili w ten piękny cudowny dzień w którym to podpisałam - jeszcze gorącą - umowę o pracę, zapraszam do przeczytania kto co lubi, lub co kto ma ;-) Wiem, że pora wczesna, ale jest już po 13ej, więc można :)
OD JUTRA ZACZYNAM PRACĘ!!!! :dance:

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 14:10 #262391

• variegata
  • variegata's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Świetne wiadomości! :hearts:
Bardzo się cieszę razem z Tobą :)
Dom i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta - pasja i miłość.
Tak, lubię koty ;)
Magda

Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 14:20 #262397

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Gratulacje :dance: Wieczorem przeczytam co nieco - za Twoją nową pracę :drink1:

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 14:22 #262399

• Brzoza
  • Brzoza's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Aguś,

:bravo:
Jeszcze raz gratuluję.
Cieszę się tak jakby to o mnie chodziło.

Mówiłaś nie raz,że lubisz maj. Teraz masz kolejny powód :)

B.

Ogród Aguniady 21 Maj 2014 14:24 #262400

• Daniela
  • Daniela's Avatar
:bravo: :) Gratulacje.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.376 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum