TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 25 Maj 2014 17:13 #263937

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Dobry lzejszy, popoludniowy Agus :bye: ja nawet nie zawracam Ci "czapki", bo to wiesz - pierwszy Weekend pofabryczny, to trzeba sie leniwic na maxa. U mnie temperatury spadly, burzowo jest - dzisiaj bylo juz lepiej ale nie goraco, co wykorzystalam i przegonilam paszczaki po polach.
U mnie Ogniki zawsze kwitnal ale teraz tez obsypanie kwiatami, az bialo jest.

edit aaaa Agus i powiedz D. - dobrze ze Sare zobaczylam, ze ta suczka z wloch do adopcji pamietasz? o ktorej rozmawialismy, to byl pies i nie masci jak Sara, tylko tricolor :happy3: bosh, za duzo juz tych info o psach sie przewija i nie pamietam dokladnie, dobrze ze bylam z paszczakami na szczepieniach i sie zgadalo. Ale sie smiala moja wetka ze mnie :happy-old:
Ostatnio zmieniany: 25 Maj 2014 17:32 przez Julka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 25 Maj 2014 17:14 #263938

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Same dobre wiadomości. :) Z pracy jesteś zadowolona,oby tak dalej . Córcia już prawie ma wakacje a ogród coraz piękniejszy. Ja niestety pracuję w tzw. ruchu ciągłym więc dzisiaj wróciłam z nocki. Dla mnie dopiero zaczął się weekend. :lol: Coraz bardziej zachwycam się Twoimi pełnymi petuniami. Nawet kolor jest ten, który mi się najbardziej podoba. Na razie bratki jeszcze ładnie wyglądają w donicy ale już niedługo trzeba wymienić na kwiaty letnie i chyba do jednej z donic wsadzę właśnie te petunie. Na pewno się pochwalę :)

Ogród Aguniady 25 Maj 2014 19:26 #263984

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ina, z tego co czytam, dużo pracujesz i to do tego w niestandardowych godzinach. Mam nadzieję, że zdołałaś wypocząć przed nowym tygodniem.
Pełne petunie kwitną niesamowicie, według mnie. Są wyjątkowe, mimo że produkują mniejszą ilość kwiatów, niż te standardowe odmiany.
Pochwal się koniecznie, gdy już posadzisz swoje :)
Julek, fajny weekend za nami. Zaczynam od nowa doceniać ładną pogodę w wolne dni, lepiej celebrować czas.
Dużo fajnych chwil spędziliśmy w ogrodzie i na tarasie, jestem naładowana pozytywną energią i gotowa do nowego tygodnia.
Róże już startują, więc zapewne codziennie po pracy będę miała co oglądać :) Póki co, prym w ogrodzie wiodą różaneczniki :)
Ogniki na tyle mnie frustrowały, że już nie raz miałam ochotę je wykopać. Przekonuję się jednak nie po raz pierwszy, że roślinom trzeba dać czas. Ta jesień będzie pełna pięknych, kolorowych koralików :)
Piszesz o burzach i lekkim ochłodzeniu - do nas to w ogóle nie dotarło.
D. przeczytał sam info o cavalierku do adopcji - chyba na razie się wstrzymamy :D Co prawda w dobie kobiety z brodą, nie ma to znaczenia czy pies czy suka, ale chyba poczekamy na właściwą maść ;-)
Miłego! Będę się jutro odzywać pod wieczór :)
Asieńko, miło że jesteś znowu! Cieszę się, że egzaminy dobrze poszły. Przede mną trzy zjazdy w czerwcu - oj, ciężko będzie - ale zaraz wakacje od szkoły.
Super, że przeprowadzka coraz rychlejsza - nie ma to jak własne, wymarzone gniazdko... Czy przed Tobą dwa miesiące wakacji?
Jeśli tak, to szczerze zazdroszczę, mimo, że energii do nowego zajęcia mam naprawdę sporo :)
Ogród i życie dam radę ogarnąć - trzeba się tylko przestawić.
Miłego wieczoru!

Ogród Aguniady 25 Maj 2014 19:38 #263991

• cyganka77
  • cyganka77's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Aguniu, powiedzmy, że dwa miesiące wakacji :). Ostatnie dwa tygodnie jestem do dyspozycji dyrektora, więc siedzę w domu plackiem i czekam na telefon.
Początek wakacji też stresujący, bo moi chłopcy idą do szkoły średniej.Złożyli właśnie podania i teraz zastanawiają się, czy ich przyjmą na ten profil, który im pasuje.
Mam jeszcze jeden zjazd egzaminacyjny 5 lipca, a potem przerwa aż do grudnia, więc mam nadzieję, że wszystko ogarnę. Najważniejsze to się przeprowadzić, bo dwa domy to nie dla mnie na dłuższą metę.Oczywiście kibicuję Twoim kolejnym projektom ze studiów :).
Patrzę na zdjęcia Twojego oczka. Dobrze, że jednak zmieniliście zdanie, co do likwidacji, bo pięknie wygląda, a te lilie, cudo :).
Aśka

Ogród Aguniady 25 Maj 2014 22:11 #264111

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Bardzo lubię patrzeć, jak Zak cieszy się ogródkiem. Wyleguje się na trawie, tarza się po niej, wącha kwiatki, zjada perz :silly: Mniej zabawne jest, gdy kopie doły w ziemi i się w nich kładzie dla ochłody- kto by pomyślał, że taka kanapowa ciamajda zna tego typu pierwotne metody ;)

Sarunia wygląda na zachwyconą domem z ogrodem- patrząc na zdjęcia nie mogę wyjść z podziwu, jaka to filigranowa dziewczynka "na żywo" :hearts:

Ten weekend ułożył się idealnie- zazwyczaj weekendy bywają paskudne, a od poniedziałku w drodze do pracy oglądamy słońce.. Kochana- masz jak w zamówieniu, pierwszy weekend po powrocie do pracy i pogoda iście wakacyjna! Przy okazji i ja skorzystałam z Twoich koneksji pogodowych :lol:

Petunia pełna jest śliczna- u nas w okolicznych ogrodniczych jeszcze nie odkryli tej domiany.. Widziałam tylko w jednym miescu pełne kwiaty, ale tak wściekle różowe, że nawet ja bym z nimi nie wytrzymała :happy:

Pozdrawiam i życzę dobrego dnia w pracy! Ja jutro na 15, ale od następnego tygodnia zmieniłam sobie grafik i startować będę o 9..do 20, z przerwą w ciągu dnia.. plus dojazdy co najmniej godzinka w jedną stronę. Sama tak chciałam- to mam :silly:

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 08:06 #264223

• Bogulenka
  • Bogulenka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 62
Aga, wpadam z życzeniami przyjemnej nowej pracy w nowym tygodniu. Poza tym zostawiam westchnienia dotyczące Twojego ogrody, ach te brzozy ażurowe...

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 19:38 #264433

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Piekny, dobry, sloneczny Agus :bye: juz tak nie piesc tego ogrodu, tylko opowiadaj jak Ci dzien dzisiaj minal :happy3:

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 20:04 #264445

• magenta
  • magenta's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 15
Cześć Aga, widzę, że znów czujesz się jak ryba w wodzie! W ogrodzie cudnie wszystko kwitnie! Teraz szczególnie wszystko się zieleni po deszczu jeszcze bardziej! Niezwykłe są te czarne petunie! Pozdrawiam!

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:25 #264478

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Jeszcze nigdy tak nie zmokłam jak dzisiaj, wychodząc z pracy. Istne oberwanie chmury było podczas burzy w Warszawie.
Jakże dziękowałam sobie za szal pozostawiony w aucie, nieopodal na parkingu - wytarłam się nim jak ręcznikiem ;-) Niestety jechałam jednak w mokrym ubraniu ponad godzinę i chyba aspirina będzie niezbędna.

Ogród podlany na maksa. Rośliny widocznie odżyły. Róże w obiecujących pąkach. Niestety na Rhapsody odkryłam kwieciaka :mad2: A niech go!

Przecudownie kwitną mi ogniki - zobaczycie poniżej - nawet nie spodziewałam się, że ten krzew może mieć tyle kwiecia (a potem owoców :))

Asiu, damy radę z naszymi wyzwaniami uczelnianymi. Co prawda na najbliższy zjazd pojadę chyba nie do końca przygotowana, ale od czego są terminy B :D - trzeba z nich korzystać :)
Oczka zasypywać na pewno nie będziemy. Jak się budżet trochę odbuduje, pomyślimy o przeróbce kaskady, ale nic na siłę - póki co spełnia rolę murka, ściany nad wodą. Wszystko zarosło ładnie, więc nawet wygląda ok.
Miłego tygodnia!
Moniko, te nasze psy to prawdziwa pociecha :), a nasze ogrody są chyba dla nich istnym rajem :) Sarcia wyprawia dokładnie to samo, co Twój Zak :) Z przyjemnością obserwuję jej szaleństwa na łonie natury :)
Piękny weekend minął i czas wrócić do pracy... dotknęło Cię to oberwanie chmury? Ja zmokłam doszczętnie ;-)
Godziny pracy 9-20? Moniko, dasz radę na pewno? Dla mnie to byłaby masakra.
Udanego wieczoru!
Bogna, dzięki za dobre słowo :kiss3: Jakoś ciągnę ten nowy wózek :)
U Ciebie wszystko ok? Nie zalało Ci dziś warzyw?
Julek, nic dziś w ogrodzie nie zrobiłam - lało, jak z wiadra. Poza tym, to trochę zmęczona jestem tymi korkami :(
Dobrze, że jeżdżę na 8ą, bo czym później, tym gorzej...
Kasiu, trudno powiedzieć, czy czuję się jak ryba w wodzie, ale zanosi się, że będę czerpać z nowego zajęcia całkiem sporo przyjemności :)
Petunie kupiłam przy Krakowskiej... A dokładniej - na przeciwko. Jakiż tam jest wybór!
Mam nadzieję, że z młodym ok?

Wszystkim mamom życzę wspaniałego Dnia Matki!

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:25 #264479

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
...i kilka mokrych fotek na początek nowej strony:

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:29 #264481

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Mokre ogniki... to chyba oksymoron? ;)
Czytałam o ekstremalnych zjawiskach pogodowych w stolicy i cieszę się, że u nas tylko popaduje i grzmi... choć trochę mocniejszy opad również by się przydał po wieczornym nawożeniu :sick:
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:31 #264483

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Oksymoron, a jakże, ale jak cieszy! :D

Z biurowca wychodziłam trzymając jedynie nad głową torebkę. Wnętrze auta jeszcze schnie ;-)

Co i czym nawoziłaś?

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:35 #264487

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Spożytkowałam otrzymane wiadereczko przekompostowanego gołębińca: zasiliłam róże, lilie, hosty, żurawki i hortensje bukietowe - częściowo roztworem :sick: potem już małymi porcjami rozgrzebywanymi pazurkami w podłożu...
Dlatego liczę na deszcz :whistle:
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:36 #264488

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej biedulko.....tata mówił mi, że w Warszawie macie niezłą ulewę :hug:
bo ona nas ominęła.....kolejna już.....4 :rotfl1:
uwielbiam zdjęcia z kropelkami....są wtedy takie soczyste, inne.....a kropelki wyglądają jak diamenciki :hearts:

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 21:37 #264491

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
No to Ci go posyłam, Gorzato! U nas spadło za cały miesiąc.
Ja planuję niedługo podsypać hortensje...
Martuś, dowaliło deszczu naprawdę dużo. Gdyby nie to moje zmoknięcie, to powiedziałabym że się z niego ucieszyłam :)
Teraz już cisza i spokój, gorzej, że ponoć idzie ochłodzenie...
Ostatnio zmieniany: 26 Maj 2014 21:38 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 22:42 #264528

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agusiu, ja też mam informacje o warszawskich opadach z pierwszej ręki - niedawno dzwonił mój syn z życzeniami z okazji Dnia Matki i opowiadał o perturbacjach pogodowych :)
Ale majowy deszcz chyba się przyda? W każdym razie roślinki zapłakane deszczem wyglądają niezwykle malowniczo :flower2:
Ja musiałam dzisiaj podlewać, zwłaszcza kwiaty w donicach, ale róże i powojniki dostały 'w żyłę' porcję gnojóweczki z pokrzyw :garden1:
Miłego wieczoru :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogród Aguniady 26 Maj 2014 23:43 #264571

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- czytam, że trafiłaś na wiosenną burze- oj wykąpało CIę solidnie! Mam nadzieję, że nie przypłącisz tej przyjemności przeziębieniem- herbatka z prądem by sie przydała ;)
Ja dziś zaczynałam po 15, więc do pracy wchodziłam leciutko zmoczona pierwszymi kropelkami, ale nad głową już było ołowiane niebo przecinane błyskawicami.. Po chwili pacjent wszedł zmoczony doszczętnie- bo lunęło.. Tak więc mi sie upiekło. W ogrodzie u Mamy i u mnie bez szkód.

U Mamy podziwiałam dziś kwitnący ognik- cała stołówka bzyczy. :woohoo:

Praca 9-20.. dam radę, bo od dawna mam takie 2 dni w tygodniu.. teraz tylko zamieniłam z czwartku na poniedziałek.
Do tej pory dwa całe dni z rzędu- to drugiego dnia wieczorem ledwo dawałam radę.. Teraz mam pon cały, wtorek po południu i środę całą. Powinno byc lepiej.. To nie jest praca ciągiem- mam 2 godz przerwy :)
Teraz jest nieco trudniej, bo rano jadę ponad godzinę.. tak więc dzień znacząco sie wydłuża, ale co robić.. Tak musi być..

Też słyszałam o ochłodzeniu od środy- może na weekend wróci ciepła i słoneczna aura..

Ogród Aguniady 27 Maj 2014 09:24 #264677

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Cześć Aguś!
Przede wszystkim gratuluję nowej pracy! :dance:
Pierwsze dni za Toba i z tego co czytam, dobry nastrój Cię nie opuszcza, super!
Ogrod pięknie się rozwinął przez ostatnie kilka dni...lilie wodne wyglądają obłędnie..i pięciorniki już kwitną!
Postaram się być juz na bieżąco :coffe:
miłego dnia!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.669 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum