TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 12:43 #265279

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
widzę, że Aga nieskromnie się upomniała o życzenia...
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa, czas leci nieubłaganie... dopiero co wróciliśmy z Madery po ostatnich urodzinach a tu już kolejne... ehhh
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 13:42 #265304

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
PanieM - spóźnione nieco ale bardzo szczere życzenia wszelkiego dobra i pomyślności! (mój brat też się urodził tego dnia :) )
Aga imieninowe ognisko bardzo się udało, goście cudowni, pogoda nam dopisała i tylko żałowałam, że nie mam takiego kociołka jak u Was. Koniecznie muszę sobie sprawić. Ale za to były szaszłyki po gruzińsku "na szablach", opiekane nad żarem - miodzio! Jak sobie dajesz radę z organizacją pracy domowej i ogrodowej teraz, kiedy wróciłaś "do obiegu"? Czy ciężko Ci było znów wrócić do tego rytmu praca-dom...? Ze swojego doświadczenia zauważam, że dłuższe pobyty w domu mnie rozstrajają, im mam więcej czasu do dyspozycji tym o dziwo mniej robię ;) Buziaki :kiss3:
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 15:15 #265334

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Ja również przyłączam się do chóru życzeń dla PanaM. Sto laaat!
Wasze oczko jest przepiękne, nie ma mowy o zasypywaniu :hammer: Grzybienie i kosaćce :hearts: Macie jakieś lilie wodne?
U nas leje od wczoraj prawie bez przerw i intensywnie. Już ziemia nie chłonie wody...
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2014 15:16 przez bozunia.

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 17:09 #265365

• -Piotr-
  • -Piotr-'s Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17
No panie eM, dużo zdrówka, i żeby zawsze przyświecały Ci słoneczne promienie. :drink1:
Pozdrawiam Piotr
Nasz kochany ogródek

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 18:45 #265389

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Także dzięki Tobie ostatnio jak fotografowałam swoje roślinne pupilki, zwolniłam trochę, i pobawiłam się z ustawieniami.
Ale jak dziś wskoczyłam na ten Twój wątek, .... inny świat. Apropos pokaż te swoje nowe kwitnienia róż :) szkoda że zapachu nie da się poczuć

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 19:31 #265406

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Paskudnie deszczowy, zimny, nieprzyjemny i ogolnie bardziej jesienny niz wiosenny dobry Agus :bye:
Leze na kanapie pod kocem, popijam herbate, bimbam caly dzien i jakas taka rozdrazniona na wszystko jestem, no strune nerwowa mi ta pogoda nadwyreza :devil1:

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 19:32 #265407

• PanM
  • PanM's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Raz jeszcze dziękuję za życzenia. W ten sposób można tydzień świętować ;)

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 20:31 #265444

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Pogoda w sam raz do świętowania :)

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 20:45 #265456

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Kochani, pogoda pod psem. Pada dziś, wieje, ochłodziło się.
Dość, że po pracy nie zrobiłam nawet obchodu po ogrodzie. Owszem, popatrzyłam przez okno, pocieszyłam zielenią, ale jakoś nie miałam ochoty moknąć. Zdjęć nie mam, nie wiem, czy zakwitły kolejne róże - nie przypuszczam.
Zrobiłam obiad, dwie plansze do szkoły, ogarnęłam kuchnię, teraz odpoczywamy przy herbacie z sokiem malinowym. Nawet mi po głowie chodziło rozpalenie w kominku. Nie cierpię takiej pogody :(

Z organizacją życia na nowo jakoś sobie radzę, chociaż w domu jest zdecydowanie większy chaos i później kończę doprowadzanie wszystkich spraw do końca. Za ogrodem bez ograniczeń tęsknię okrutnie i bardzo mi to doskwiera, ale są inne pozytywy z nowej sytuacji, więc marudzić nie będę ;-)

Chemia w ogrodzie w obecnym sezonie niestety wydaje się być niezbędna. Opryski eko pomogły bardzo niewiele, za to systemiczne zadziałały od razu. Jak zobaczyłam skutki działalności kwieciaka na Rhapsody in Blue, to myślałam, że krew mnie istna zaleje :mad2:

Lilie wodne, czyli inaczej grzybienie - odpowiadając na pytanie Bozuni - oczywiście mam :) Kwitnie ponad 15 sztuk obecnie - widok zjawiskowy! Oczka nie zasypiemy, a w rzyció! ;-)

Widzę, że sobie poświętowaliście ;-)

Miłego wieczoru!
Ostatnio zmieniany: 28 Maj 2014 20:48 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 23:08 #265592

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
A widzisz, czyli jest tak, jak sądziłam... że tęsknisz za ogrodem- ja też ;) Chociaż dziś nie ma za czym tęsknić- deszcz padał, jakby się wściekł :mad2:

Ogród Aguniady 28 Maj 2014 23:16 #265594

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Wszystkiego dobrego Panu M. , a jak jemu będzie dobrze, to i Tobie być musi :P
Szkoda, że słonko nie przywitało Cię po pracy, zawsze to odpoczywa się lepiej... U nas też buro i ponuro, ale po sobotnim oberwaniu chmury deszczu więcej nie było na szczęście.
Zimno za to jak sto diabłów i z trudem dowierzam, że w niedzielę wylegiwałam się na morskiej plaży (fotki u mnie).

Kominka co prawda nie mam, ale chyba jutro przepalimy w piecu, bo ciepełko uciekło z domu zbyt szybko.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 29 Maj 2014 10:10 #265686

• gajowa
  • gajowa's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Witaj Aguniu! Przywędrowałam tu za Tobą, a raczej - poszukując Ciebie...
Jeszcze nie do końca wiem, co się wydarzyło na FO...ostatnio mało mnie tam i tylko od czasu do czasu wpadam nadrobić zaległości w najważniejszych wątkach - do których i Twój należy - dzisiaj chciałam go znaleźć i...no właśnie... :unsure:
Być może dla Ciebie to już historia - mam nadzieję, że już nie bolesna - dla mnie jednak sprawa nowa i dająca do myślenia. Spotkały tam i mnie niezbyt sympatyczne reakcje, ale jakoś tam machnęłam ręką...wiem również o przykrych sprawach dotyczących innych osób. Powiem jednak tak: jeśli Ty stamtąd odeszłaś, to nie mam wątpliwości, że źle się dzieje w państwie duńskim...Bardzo bowiem cenię Twoją prawość oraz wrażliwość na świat ogrodowy i ludzki i ...po prostu chciałam Ci to napisać.
Nie wiem, czy w związku z tym dokonam jakichś zmian adresu ;) przyzwyczajam się do miejsc i ludzi, a ostatnio brak mi czasu nawet na prowadzenie jednego wątku...Jednak daję sobie na razie możliwość bywania tutaj - u Ciebie i innych osób, których mi brakuje.

Pozdrawiam
Ewa
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2014 10:13 przez gajowa.

Ogród Aguniady 29 Maj 2014 18:22 #265891

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Niewiele jestem dziś w stanie napisać... chyba się cieszę, że jutro już piątek, a tak na marginesie, nawet nie wiem, kiedy ten tydzień minął! Czas goni w sposób kosmiczny!

Ewuniu, jestem bardzo, bardzo szczęśliwa, że tu trafiłaś.
Smutno mi było, że nie będziemy mieć kontaktu i nie będę mogła obserwować rozwoju Twojej uroczej działeczki.
Zrobiłaś mi bardzo miłą niespodziankę! :kiss3:
Przejścia na FO już przepłakałam i wolę nie wspominać przykrych chwil. Żałuję tylko ludzi, ale wiele osób jest tu ze mną i myślę, że tworzymy bardzo życzliwą społeczność. Będzie mi szalenie miło, jeśli chociaż czasem tu zajrzysz, napiszesz.
Co słychać? Różyczki już kwitną? :)
Serdecznie Cię pozdrawiam...
Aguśka, zimno dziś przeokrutnie... rano gdy jechałam do pracy, było tylko 7st.
Na ogrodzie byłam, ale krótko... przyjemniej w domowych pieleszach, przy herbacie z sokiem malinowym :)
Miłego wieczoru!
Moniko, tęsknię za ogrodem, a jakże! Przy tych temperaturach jakby przyroda zwolniła, ale chyba tylko na chwilę... liczę, że na dniach wrócą upalne, słoneczne dni :)

Zrobiłam dziś beznadziejne zdjęcia i prawie nic nie nadaje się do pokazania.
Zakwitła moja ukochana Mary Rose, powoli rozchylają pąki Moonstead Wood, rosa gallica, William Shakespeare, u innych róż widać kolor na pąkach.
Jestem mega sfrustrowana Rhapsody in Blue, której pąki w większej części zdziesiątkował kwieciak :mad2:
Pięknie zakwitła krzewuszka, wciąż kwitną różaneczniki, ogniki, kaliny, pęcherznice... Jest soczyście zielono.

Miłego wieczoru!

Ogród Aguniady 29 Maj 2014 22:50 #266071

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj tak.....weekend zapowiada się całkiem ładnie i ciepło ale ja czekam na upał......bateryjki trzeba naładować :wink4:
bo takiej pogody co jest teraz za oknem to ja nie lubię, oj nie lubię....i mówię jej - zdecydowanie nie! :hammer:
no bo kto to widział, by pod koniec maja było 15 stopni a odczuwalna ledwie 11 :hammer:
Ostatnio zmieniany: 29 Maj 2014 22:51 przez Shirall.

Ogród Aguniady 29 Maj 2014 23:19 #266096

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Napisałam, że masz piękne grzybienie a potem zapytałam czy masz lilie wodne :rotfl1: Nieźle! Teraz prostuje: chodziło mi, czy masz inne lilie wodne w sensie - kolory :rotfl1:

Czekamy na słonko i ciepełko :kiss3:

Ogród Aguniady 30 Maj 2014 06:19 #266130

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bozuniu, zdarza się ;-) Dzięki temu wpisowi obie się uśmiechnęłyśmy i to jest najważniejsze :D
Lilie mam tylko białe. Posadziliśmy po sztuce w trzech doniczkach - rozrosły się na całe oczko, taki efekt lubię!
Dziś nie pada i jest nieco cieplej... oby wyszło słonko!
Martusia, ja tam tez wolę upały :) Poza tym, diametralnie inaczej funkcjonuję w słoneczne dni - jestem pełna energii i dobrego humoru. Pada deszcz = człek klapnięty do nieprzyzwoitości.
Liczę na ładny weekend!
Januszu, niech Ci będzie :D Swoją drogą, to ciekawe, bo zwykle mężczyźni za upałami nie przepadają, za to babeczki je kochają ;-)

Miłego piątku wszystkim i szybkiej 16ej!

Ogród Aguniady 30 Maj 2014 07:36 #266138

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
U nas wczoraj było 8 stopni i to nie żadne odczuwalne :angry: Pogoda nie zna umiaru i nie słyszała o złotym środku. Taka huśtawka temperatur zdecydowanie mi się nie podoba i mi nie służy. Ale idzie ku dobremu :D Mam swoje ogrodowe plany (rabata z hostami), a tu kicha :sad2: I ja lubię słonko. Wówczas włącza mi się szwędacz :dance:

Ogród Aguniady 30 Maj 2014 07:38 #266139

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Aguniada wrote:
zwykle mężczyźni za upałami nie przepadają, za to babeczki je kochają
Zwykle! ;)
Tym razem stanę murem za Januszem B)
Pozdrawiam - Gosia