TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 18:36 #282324

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Deszczowe i smętne dzień dobry!

Sobota upływa mi aktywnie... rano zakupy, bo już o 13ej spodziewaliśmy się gości... podałam ciasto kruche ze śliwkami, na obiad aromatyczne leczo, trochę wina, cydru, dodatków.
Teraz już odpoczywamy - dwójka maluchów szalejących przez bite cztery godziny nieco dała nam w kość ;-)

Esme, strasznie się cieszę, że znowu będziemy się spotykać w wirtualnym świecie!
Brak możliwości podglądania Twojego szczęśliwego świata była dla mnie bolesna.
Zapraszam!

Ula, moim zdaniem to ujęcie z góry przekłamuje rzeczywistość... chociaż, może 1300m2 to wcale niedużo?
Dzięki za serdeczne słowo!

Ewa, jak poszło Młodemu? Ominęłam chyba Twój wpis w tym temacie, jeśli był... napisz parę słów na temat jego planów.
Pada dziś, nic nie zrobiłam w ogrodzie...

Dorka, Zuza jest zadowolona, jak rozumiem, i będzie się doktoryzować?
Super, szczerze gratuluję!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 18:41 #282326

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Aguś, gratulacje dla Nisi :hug: :kiss3:
zdjęcie z góry super, diabelnie mi się podoba! :hearts:

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 19:24 #282337

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Melduję się po powrocie i od razu startuję z gratulacjami dla Córeczki :flower1: Fajnie, że będziesz miała ja wciąż blisko siebie, moja jak wyjechała po maturze, to już 9 lat mieszka poza domem. Pamiętam, jak przeżywałam jej wyjazd, płakałam wciąż i wciąż, na przykład gotowałam rosół i płakałam, że ona nie będzie go z nami jadła! Trwało to cała jesień, mimo że synek został jeszcze w domu, ale wiadomo, pierwiastka żeńskiego mi brakowało! :happy4:
Aguniu - działka z góry wydaje mi się bardzo maleńka! Jak tam się mieszczą te wszystkie cuda?

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 19:34 #282343

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Aguś, moja Zuza na razie licencjat skończyła , teraz idzie dalej na Stosunki międzynarodowe :wink4: Zadowolona jest...choć ja chyba bardziej :hearts: Wydaje mi się ,że ma za mało optymizmu...a może ja za dużo :happy4: Moje dzieci bardziej na ziemi chodzą...ja zazwyczaj fruwam :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 12 Lip 2014 19:39 przez Keetee.

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 19:42 #282353

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
A co ja biedna mam powiedzieć? W październiku dziecię wyfrunie i zostanie mi tylko ... Okami. Będzie nas dzielić albo 90 km, albo 220 km :cry3: eM za granicą. Ehhh, szkoda gadać, bo i tak nic nie poradzę :(

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 19:53 #282359

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Aneczka trzeba się cieszyć !!!!! Dziecko zdolne dostało się na 2 świetne uczelnie :)
Ciesz się mamuśka...ptaszek wylatuje z gniazdka...no wiem i boli i cieszy...takie dziwne coś :)
Będzie dobrze oczywiście !!!!

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 21:10 #282408

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Aguś, gratuluję! Ciekawa jestem czy będzie zadowolona z programu, studia bardzo ciekawe!
Domek z lotu ptaka równie uroczy jak na zywo, choć Twoje zdjęcia o niebo lepsze ;-)
Miłego wieczoru :drink1:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Za tę wiadomość podziękował(a): Ma Gorzatka

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 22:06 #282447

• gawronka
  • gawronka's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1
Ja również przyłączam się do gratulacji :bravo: Moja dostała się na biologię w Poznaniu (o matulu gdzie Rzym-gdzie Krym czyt.gdzie Białystok gdzie Poznań :blink: ), na weterynarię jest na liście rezerwowej także czekamy na drugi nabór ściskając kciuki. :thanks:

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 22:19 #282460

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Aguś gratulacje dla Nisi. Zastanawiam się co to jest, że dzieci się tak szybko starzeją. :happy4: Ogród z góry rzeczywiście wygląda na mniejszy, ale wiem, jak wygląda w rzeczywistości-wcale nie jest mały. Uwierzysz, że ja jeszcze w pracy?

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 23:13 #282480

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Przyszłam pogratulować Nisi dostania się na uczelnię, szkoda że nie na ten najbardziej wymarzony kierunek ale może się jednak uda, do października jeszcze tyle czasu i wszystko się może zdarzyć :bravo:

Ogród Aguniady 12 Lip 2014 23:43 #282486

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Niby wyobrażałam sobie mniej więcej Twój ogród w ten sposób, ale zdjęcie utwierdziło mnie tym wyobrażeniu
Nie wiem, czy zdołam wyrwać się w tym roku. Będe się starała.

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 07:50 #282513

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Gratulacje dla córki i dla rodziców. :)
Dzięki za zdjęcie z lotu aeronauty, wiem teraz co, gdzie i jak. ;)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 08:10 #282517

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Gratulacje dla córy :)
Mojej został rok do ukończenia studiów, strach się bać co będzie dalej, bo na pracę w zawodzie nie ma szans.

Dom z lotu ptaka wydaje się okazały w stosunku do wielkości działeczki :) U mnie proporcje całkowicie odwrotne. Dziś czekają mnie opryski a tu od rana znów mokro i ponuro, pogoda nas nie rozpieszcza, a jak było 5 dni upalnych, to mnie poniosło tam gdzie było zimno i deszczowo :cool3:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 09:06 #282529

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry w niedzielę!

Znacznie lepsza dziś pogoda... mimo, że niebo chwilowo zasnute chmurami i słońce tylko momentami przebłyskuje, to przynajmniej nie pada i jest cieplej. Jest szansa, że jakąś część dnia uda się spędzić na ogrodzie. Przydałoby się skosić, ale w niedzielę odpuszczę... w tygodniu aura ma być korzystniejsza, więc po pracy będę tańczyć z kosiarką.

Cudnie rozkwitają hortensje... przyznaję, że chyba najbardziej w sezonie czekam na ten właśnie moment. Niektóre krzewy bardzo się rozrosły i zaczyna brakować mi wzrostu, by się z nimi równać. Lubię to :)

Aguśka, witaj! Przypomnij mi proszę, co studiuje córka?
Na pewno w Warszawie łatwiej o pracę, chociaż z drugiej strony również konkurencja jest największa... mam nadzieję, że moja córka znajdzie po studiach stabilne zatrudnienie.
Widziałam Twoją świetną wyprawę w góry... pozazdrościłam nieco!
Opryski i mnie czekają, ale wieczorami pada i nie ma jak działać. A plamistość się szerzy...
Dom nie jest duży - to takie mylące spojrzenie z góry, i pod kątem
Ewo, dzięki za odwiedziny i dobre słowo! Aeronauta zrobił chyba niezbyt dobre ujęcie, bo są dysproporcje z tej perspektywy :)
Gosiu, liczę na spotkanie mimo Twojej zajętości :) Może we wrześniu uda Ci się wyskoczyć?
Kiedy planujesz urlop? Muszę zajrzeć do Twojego wątku...
Majutek, bardzo dziękuję :) Nisia z pewnością wolałaby studiować amerykanistykę, ale jeszcze nic straconego.
Tak czy inaczej, będzie studentką studiów stacjonarnych, zatem piękne lata przed nią :)
Beti, dzięki! Dzieci bardzo szybko się starzeją - znacznie szybciej niż my, mam wrażenie ;-)
Z tą swoją pracą, to trochę mnie martwisz... nie okupujesz tego swoim zdrowiem, kochana?
Zwolnij nieco...
Gawronko, dzięki za odwiedziny!
Twoja córa dostała się na zajmujący kierunek - gratuluję! Rozumiem, że wolałaby weterynarię jednak?
Dzieci nam powoli wyfruwają z gniazda, ale taka kolej rzeczy...
Robaczku, jak wiesz, Nisia chciała studiować amerykanistykę lub stosunki międzynarodowe po angielsku... na tym pierwszym kierunku jest na liście rezerwowej, drugi niestety słono płatny w € - nie stać nas na tak wysokie opłaty.
Myślę jednak, że z europeistyki będzie bardzo zadowolona.
Jeszcze jestem Ci winna odpowiedź - tak, na przeciwko psa z dredami rosną trzcinniki. Widzę, że wzięło Cię na trawy - jeśli tak, to trzcinnik jest pozycją obowiązkową :)
Doris, aha - to dopiero licencjat! Jakoś się pogubiłam w latach. Tak czy inaczej, trzymam kciuki za Zuzę mocno! :)
Fajnie, że te nasze dzieci chcą się rozwijać, kształcić... oby potem miały szansę na dobrą pracę!
Magorzatko, zdjęcie nie oddaje proporcji - aeronaucie wyszło coś w rodzaju aksonometrii, więc część ogrodu jest schowana ;-)
Mam nadzieję, że kiedyś przyniesie Cię w moje strony, to sama zobaczysz, że wszystko się jakoś mieści i jest jeszcze oddech.
Rozumiem dobrze Twoje uczucia związane z wyfrunięciem córeczki - sama przeżywałabym to w podobny sposób.
Nisię będę wciąż miała przy sobie, ale wiesz, to już dorosła panna, więc musi mieć też trochę wolności :)
Martusia, jak widzisz, zdjęcie budzi kontrowersje, ale moim zdaniem jest ciekawe :)

Pozdrowienia dla wszystkich i dobrej niedzieli!

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 09:31 #282545

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Moja córcia w Poznaniu studiuje to co kiedyś mama - czyli jak się zmagać z dziećmi w młodszym wieku szkolnym i jeszcze ich czegoś nauczyć ;)

Niebo zasnute, więc pryskać strach, chciałabym choć OW, ale na razie to chyba jedynie w szklarni. Najbardziej interwencji potrzebują ogórki, ale muszę poczekać do jutra, oberwać co jadalne i dopiero wtedy oprysk.

Na razie zagniwam w wyrku i obmyślam co by tu robić jak się nic nie chce :cool3:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 10:04 #282562

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Aguśka, jeśli się lubi pracę z dziećmi, to kierunek wymarzony. Ja chyba nie dałabym rady ogarnąć hałastry - weszli by mi na głowę niechybnie ;-)
Mówisz, że z pracą będzie kiepsko... starsi nauczyciele nie dopuszczają młodych?

Oj, czuję, że i ja dziś nie opryskam... co prawda teraz jest nawet słonecznie, ale jakoś tak wietrznie i deszczowo w powietrzu.

Kilka ujęć sprzed chwili... zaczął się ukochany hortensjowy czas:

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 10:53 #282590

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
Jeśli to sprzed chwili, to słonko jeszcze jest :)

Czy masz coś posadzone przed "bambusem"? Ja miałam go z przodu wysepki, ale nie podobał mi się łysy dół i szybko przesadziłam na tyły, teraz tylko majestatycznie powiewa mu czupryna.

Asia chciałaby pracować z dziećmi, ale mizerne na to widoki. To nie starsi nie dopuszczają młodych, to nowe przepisy emerytalne nie chcą wypuścić starszych na emeryturę. Już się widzę za 15 lat z maluszkami na wf-ie :devil1:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Aguniady 13 Lip 2014 10:54 #282591

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Jaki masz dojrzały, piękny ogród. Ile razy zaglądam... to widzę coś czego wcześniej nie dostrzegałam...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.670 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum