TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 20:06 #252861

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Taa żebyś wiedziała, gdybym miała choć trochę czasu.........pewnie już bym coś kombinowała. A tak prócz mojej działeczki chyba przyjdzie mi raz w mcu jechać za Puławy i pomóc w ogrodzie ojcu. Jeszcze gdyby pogoda chciała mnie słuchać.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 22:10 #253012

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Wykończę się przez tą maturę chyba :woohoo:
Dziecko uparcie powtarza, zamiast się już relaksować - chyba czuje mega stres, ale wolę nie dopytywać, żeby nie drażnić lwa ;-)

Ulcia, jakim aparatem robisz fotki?
Ja najchętniej wybieram popołudniowe słońce - jest miękkie, rośliny rzucają cień, występuje jakaś magia wówczas.
Magorzatko, ano staramy się w tym roku ogród utrzymywać w porządku, co nie jest łatwe - chwaści się w mgnieniu oka, i na rabatach i na trawniku. Murawę mam naprawdę kiepską... ale chyba niewiele jestem w stanie na to poradzić, chcąc zrezygnować z chemii.
Byłam w Twoim gospodarstwie - czapki z głów!

Wróciłam właśnie z ogrodu - jednoroczne już okryte agro i mogę spać spokojnie. Ale jak tu spać, kiedy jutro o 09:00 godzina W???

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 22:18 #253024

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Aga, podziwiam ogród z rozdziawioną paszczą. Ideał. Ale błagam, pokaż chociaż jednego chwasta, żeby nie było jak w katalogu ;)
Trzymam kciuki za córkę. Mama niech się wyśpi i nie panikuje :kiss3:

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 22:24 #253028

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bozuniu, otóż wyobraź sobie, że chwastów chwilowo nie mam, albowiem dzisiaj akcja odchwaszczania została z sukcesem zakończona :)
Ale spokojnie, jutro już coś pewnie będzie :)
Córka zajada posiłek regeneracyjny i wciąż się uczy! To mnie lekko przeraża ;-)

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 22:43 #253050

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ja mam Nikonka D3100 z obiektywem standard i ze względu na spokój od sąsiadów z działek także najczęściej cykam popołudniami, choć jak w sezonie nocowałam to i raniutko wyskakiwałam. (niecierpię dziwnych spojrzeń na mnie, obcykującą często swoje roślinki:D:D:D:D paraliżuje mnie czasami i nie robię spokojnie. Jak jestem już sama to jakoś mi bardziej komfortowo).

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 22:46 #253052

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- trzymam kciuki za Maturzystkę...i za Mamę też.. :kiss3:
Jestem przekonana, że Nisia spisze się świetnie!
Wieczorem przed maturą powtarzałam wszystko w panice, bo zdałam sobie sprawę z ogromu mojej niewiedzy..Wydawało mi się, że nie pamiętam NIC! Której strony w podręczniku bym nie otworzyła- nie wiem.. nie pamiętam.. :jeez: A wyszło tak, miałam 5.0 z matury, zwolniona z części ustnych, bo 5ki z pisemnych przepisano, automatycznie zaliczając ustne. Może stres i uczenie się do ostatniej chwili i u Was będzie dobrym znakiem :flower2: Powodzenia Dziewczyny!!!!

Ogród Aguniady 04 Maj 2014 23:30 #253078

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Edit.. nadrobiłam zaległości, ale wpisu nie mogę edytować..
Maturzystka piękna!! Jestem zachwycona urodą Twojej Córki, a z opowieści Twoich wyłania się obraz pięknej i mądrej :woohoo:

O gotowaniu jeszcze porozmawiamy- możesz mi mamusiować w tej kwestii :kiss3: - niezwykle ciekawą kuchnię prowadzisz i bardzo inspirującą. Niektóre rzeczy robiłabym na skróty- np ciasto do tarty kupowane, a nie robione ( z francuskim wychodzą jedynie słodkie tarty, a do "obiadowej" trzeba samemu robić..?)
Ja muszę mieć łopatologicznie wszystko podane w kuchennych tematach :P
Ja mam problem z brakiem smaku- wszystko za słabo przyprawiam- Tata chorował na serce, więc prawie nie używaliśmy soli i ja chyba kuleję w tej kwestii bo przyprawiam łagodnie- mi się wydaje, że jest ok a wychodzi nie wiadomo co..
Znajomym wczorajsza potrawa smakowała- brali dokładki, więc albo przegłodzeni, albo mi się udało ;)

Jestem myślami jutro z Wami!!! :kiss:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 05:45 #253113

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
No...trzymajcie się obie dziewczyny :kiss3: Miłego dzionka....pogoda na dziś ...słonecznie :dance:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 06:22 #253118

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Jak tam samopoczucie Aguniu? :D Mnie mój zawód choć raz pomaga. Na sali nauczyłam się zachowywać kamienną twarz :devil1: Byle do przodu. Kopnij solidnie swoją pannę maturzystkę. U mnie w rodzinie to tradycja :D
Ostatnio zmieniany: 05 Maj 2014 06:23 przez Sweety.

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 06:30 #253120

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Dziś u Twojej córy matura, a u mojego M. pierwszy dzień w nowej pracy. Stres jak najbardziej rozumiem. Trzymaj się dzielnie, jeszcze raz powodzenia dla Nisi :kiss3:
W nocy przymroziło, pewnie będą straty...

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 06:34 #253121

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Ogród zachwycający :woohoo: niesamowite światło ! Córka śliczna ! nie zawracam Ci dzisiaj głowy i trzymam kciuki za maturzystkę i Rodziców. Będzie dobrze !

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 06:35 #253123

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Moni, bardzo, bardzo dziękuję :) Pewnie będę tu w ciągu dnia zaglądać, żeby odgonić stres :)
Musi być dobrze!

Eda, kochana, trzymam kciuki za M. - pierwszy dzień w nowej pracy zawsze wywołuje lekką nerwówkę, ale wierzę, że dla niego to początek czegoś lepszego :)
Dziękuję za wsparcie!

Aniu, jesteśmy raczej opanowane - ja z natury taka jestem i raczej do paniki mi daleko, chociaż nie powiem, że nie mam stresu. Nisia też na razie daje radę. Wyjeżdżamy wcześniej, żeby nie ryzykować.
Kopniak i u nas jest tradycją, zatem kochana, do przodu! Niech Agunia i Nisia się trzymają mocno :)

Doris, piękne dzięki za pamięć - wszelkie słowa wsparcia są naprawdę ważne :)
Damy radę!
Tu też słonecznie, ale tylko +1st.

Moniko, dziękuję za obszerny i interesujący wpis :kiss3:
Dziś czas wstać do pracy - dasz radę? Dzień zaczął się pięknym słońcem, więc powinien przynieść dobry nastrój.
My w atmosferze maturalnej przez najbliższe tygodnie - stresująco, ale i mobilizująco. Poza tym, egzamin dojrzałości się jednak przydaje - młodzi ludzie uczą się, jak dawać sobie radę w życiu, chociażby na rozmowie o pierwszą pracę.
Pięknie napisałaś egzaminy :) Mnie aż tak dobrze nie poszły, ale i tak jestem zadowolona.
Ten rocznik pisze ostatnią maturę w starej konwencji programowej, więc powinien być przystępny.
Co do gotowania, to pogadamy. Powiem Ci, że w dzisiejszych czasach warto korzystać z inspiracji z kilku najlepszych blogów kulinarnych, chociaż sama zbieram książki kucharskie, bo uwielbiam je mieć i do nich zaglądać.
Dobrego dnia i dzięki za wsparcie!

Ula, masz dobry aparat fotograficzny, więc jestem przekonana, że z każdym zdjęciem nabierzesz doświadczenia. Ja instrukcję czytałam, ale podczas fotografowania kieruję się preferencjami światła oraz intuicją.
Zajrzę do wcześniejszych Twoich zdjęć i pogadamy.
Pozdrowienia!
Ostatnio zmieniany: 05 Maj 2014 06:39 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 07:45 #253149

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Dziewczynki(mama i córcia) myślę pozytywnie i trzymam kciuki :hug:

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 08:04 #253155

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Trzyma kciuki za maturzystkę, swoja drogą śliczna dziewczyna :) i za mamę. Będzie dobrze :hug:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 08:27 #253162

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Sloneczny, zimny, wietrzny, maturowy, stresowy, trzymajacy kciukowy dobry Agus :bye:
Bede zagladac i podtrzymywac Cie na duchu i trzymac za raczke w razie lkkawej telepki nerwowej
Ja musze powiedziec, ze moja matura byla dosc pokretna, bo mnie sie dosc znacznie "przytylo" - co mi plany pokrzyzowalo :devil1: ale jak wyklulam i troche wykwoczylam, to nadrobilam rok i zrobilam zbiorcza mature* na D.slask. A ze jakos tak mnie sie dziwnie udalo sciagnac ;) to z ustnych mialam tylko dodatkowy... trafila mi sie nagroda w formie jakiejs "encyklopedi" - tak,tak - kiedys takie rozdawali i moglam bez egzaminow na studia. No ale z tego, tez tez nie za duzo wyszlo, bo niby kwoka ale fruwac mnie sie zachcialo....

*wojewodzkie matury zbiorcze - "w moich czasach" jak chodzial do Technikum Rolniczego wprowadzili przepis ktory mowil, ze zeby przejac gospodarstwo rolne czy ogrodnicze po rodzicach, trzeba byc po szkole i miec dyplom w tym kierunku Musicie sobie wyobrazic co zaczelo sie dziac w tych szkolach, nabor byl Taki - ze nawet do Zasadniczych z mozliwoscia zrobienia pozniej Technikow pozasadniczych - srednie ponizej czterech odpadaly. Ale w tym wszystkim byl jeden myk - bo jak wszycy podchodzili do obrony dyplomu, tak do matury, podchodzilo 2-3 osoby z calej klasy. Dlatego zbierano takie osoby z jednego wojewodztwa i robiono dla nich mature.
Ostatnio zmieniany: 05 Maj 2014 08:36 przez Julka.

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 08:35 #253164

• beata68
  • beata68's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 24
Aguś nadchodzi godzina zero. Kciuki zaciśnięte, wprawdzie nie wiem, jak się przez nie ubiorę, ale trzymam.

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 08:55 #253170

• -Piotr-
  • -Piotr-'s Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17
Aguniu, ja też trzymam kciuki, będzie dobrze :)
Pozdrawiam Piotr
Nasz kochany ogródek

Ogród Aguniady 05 Maj 2014 09:04 #253178

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Dzień dobry! A że będzie dobry - w to nie wątpię! Nisia na pewno wypadnie znakomicie! Życzę pannie powodzenia, a mamie jak najmniejszego stresu. :kiss3:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.668 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum