TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 17:20 #259489

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Aguniada wrote:
O dziwo, cały czas jest niezła pogoda - oby tak dalej!
Tiaaaa... bo zepsuje się jutro, kiedy będę w Twoich okolicach :evil:
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 19:00 #259506

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
U nas niestety z wiatrem lecą nie tylko suche liście z róż, ulatuje też mój optymizm i razem z korzeniami ognik :crazy: ale za to wpadłam na pomysł, że tego chwiejnego ognika dobrze będzie zastąpić azalią pontyjską, tylko muszę ją jeszcze zdobyć :whistle:
Zazdroszczę Ci tej energii, mnie nawet tyłka nie chce się ruszyć :happy-old:

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 19:29 #259521

• eda_s
  • eda_s's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 241
Szukam odpowiedzi na mój post i nie mogę znaleźć. Coś za często mi się to zdarza na forum i daje do myślenia :think: :rotfl1:
Udało się zrobić oprysk? U nas wieje okrutnie.
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 19:31 przez eda_s.

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 20:56 #259578

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór,

jakby jeszcze było mi mało całodziennej pracy, to jeszcze na koniec skosiłam trawnik i zrobiłam obrzeża. Padam na twarz.

Edytko, wybacz - pominęłam też odpowiedzi na posty Lesi, Iwonki i Marty... widocznie jakoś dziwnie pokazały mi się Wasze wpisy i nie odpowiedziałam na wszystkie. Bardzo Was przepraszam, dziewczyny - będę uważniejsza.
Oprysku nie zrobiłam, bo wiało okropnie, ale Mospilan czeka na użycie. Może jutro się uda...
Majutku, a propos azalii pontyjskiej, to moje okazały się być najprawdopodobniej innymi odmianami. Trudno mi się z tym pogodzić, zwłaszcza że moje pachną pięknie... W moim ogrodniczym jest wspaniały wybór azalii... szkoda, że mój budżet napięty :(, ale Tobie życzę powodzenia w zakupach :)
Gorzato, jesteś w okolicy? wpadasz na kawę? :) Deszczu ma nie być, i basta :)
Dario, mojej córce marzą się jakieś wakacje na zakończenie edukacji w LO, ale nie wiem, czy to będzie możliwe. Może Nisia pójdzie do pracy w wakacje? Kto wie :)
Kolor jest oryginalny i trzymaj się go, bo pasuje do Twojej osobowości :)

Parę zdjęć po zachodzie słońca... Niedawno niebo zrobiło się różowe - ciekawe, co zwiastuje...

Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 21:06 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:05 #259589

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Aga... miło by było, ale chyba trudne to do zrealizowania :unsure:
Środowy wyjazd służbowy M-a do stolycy przesunął się na piątek... a że zapragnął towarzystwa, bo same czynności służbowe ;) zajmą jakiś kwadrans... pokusiłam się o dzień urlopu...
Może pogoda pozwoli choć na mały spacer... po Wielkim Mieście :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:14 #259598

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Czyli pogoda utrzymała się u Ciebie cały dzień, zazdroszczę :huh: . U nas niestety zgodnie z prognozami wieje i leje :sick: , w ulewie sadziłam nowe nabytki :pinch: , a pod parasolką zbierałam pierwsze rzodkiewki i szczypiorek :happy3:

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:16 #259601

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Martusia, u nas o dziwo nie spadła dziś ani jedna kropla deszczu... naprawdę się z tego powodu cieszę, wystarczy mi ten wiatr, który dziś utrudniał pracę w ogrodzie. Ty jesteś wyjątkowo zdeterminowana, skoro sadzisz w deszczu :) Dobrej pogody na weekend nam życzę!
Gorzato, jasne, rozumiem, w takim razie życzę sympatycznego pobytu w stolycy ;-) Zjedzcie jakieś smaczne lody na Starym Mieście - o tej porze roku ma swój urok :)

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:19 #259607

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Musiałam sadzić, bo to nie sklepowe nabytki, tylko forumowe prezenty z ogródka Siberki kopane :happy3: , i tak o jeden dzień za długo na poczcie leżały ;)

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:35 #259626

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Agusiu, jakie piękne, klimatyczne fotki!
Wspaniale jest mieć takie dorodne brzozy w swoim ogrodzie :) Są niezwykle nastrojowe...
Żółte azalie to nie przypadkiem Narcissiflora?
Jest podobna do pontyjskiej i również pięknie pachnie :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 21:48 #259636

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
W deszczu to i można sadzić, ale u nas jest taka ulewa i wiatr wręcz huraganowy :woohoo: Okoliczne rzeki powiększyły objętość kilkakrotnie, a woda jest koloru kawy z mlekiem. Makabra :mad2: Od wtorku nawet palcem nie tknęłam w ogrodzie.
Agunia jutro zdaje chemię rozszerzoną, w poniedziałek ustny z języka angielskiego i koniec :happy4:

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 22:34 #259665

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Pięknie wszystko rośnie. taka świeża zieleń i taki porządek w Twoim ogrodzie. Bardzo lubię oglądać Twoje fotki.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 23:39 #259704

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Wracając do domu w różowej poświacie zachodzącego słońca też się zastanawiałam, o czym to może świadczyć pogodowo. Jakies góralskie mądrości by sie w tym temacie przydały..

Pytasz czy Zakuś wnosi piach na łapkach.. :mad2: Nie pytaj.. Nie mamy kostki przed domem, a jesienią kopanie mediów i innych pierdółek zniszczyło chwasty- więc jest piach, chwasty pod tym względem jednak lepsze!.. :jeez:

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 08:10 #259760

• Semper
  • Semper's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Z różowego nieba najbardziej powinni cieszyć się żeglarze.
Oznacza ładną , ale wietrzną pogodę.
U Mnie wieje zimny, wschodni wiatr.
Na niebie bura szmata.Tylko patrzeć jak lunie.
Pozdrawiam,
Jurek z Górek :)

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 08:29 #259767

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Piątkowe ponure dzień dobry- od rana pada.. :angry:

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 08:38 #259771

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Zaczyna mnie głowa boleć - oby nie kolejny weekend z migreną :mad2:
Pada, i to naprawdę mocno, przy tym momentami silnie zawiewa... Oj, nie takiej aury się spodziewałam... a jeszcze wczoraj było spokojnie...

Moniko, pada i nie nastraja to dobrze... jak będziesz miała chwilę, to może zamienimy słowo w ciągu dnia?
Psie łapy wpędzają mnie chwilami w rozpacz... odkurzanie i mycie podłogi już mi tak weszło w krew, że robię to codziennie. A tak było kiedyś pięknie :) Żartuję, naszym pupilom wszystko wybaczamy, gorzej z tym odpuszczeniem win radzą sobie nasze kręgosłupy, nieprawdaż?
Gratuluję dwusetnego postu!
Jurku, to wczorajsze różowe niebo przyniosło obfite opady deszczu. Dobrze, że wczoraj skosiłam trawnik.
Jak sytuacja u Ciebie? Rozpadało się? Ogród w tym deszczu soczyście zielony, jednak raczej obchodu dziś nie zrobię... liczę jednak po cichu, że po południu się wypogodzi...
Dangar, bardzo dziękuję za miłe odwiedziny i serdeczny komentarz pod adresem mojego ogrodu... Pielęgnuję go najlepiej, jak potrafię i z pewnością są tego efekty... marzy mi się taki dojrzały, kilkudziesięcioletni już ogród... obym dożyła takich widoków :)
Pozdrawiam!
Aniu, tak sądziłam, że u Was leje... Mam nadzieję, że zagrożenia powodziowego nie ma i nie będzie.
Kciuki za Agę zaciśnięte!
Daluniu, dziękuję za dobre słowo w kierunku mojego ogrodu! To prawda, brzozy wnoszą do ogrodu coś magicznego, swoją ażurowością i romantycznym wydźwiękiem zwieszających się gałązek, białą korą. Kocham je ogromnie!
Właśnie, co do azalii, dziewczyny typują, że to Narcissiflora... Chyba powoli się do niej (nazwy) przyzwyczajam :)
Miłego weekendu!
Martuś, w takim razie to zrozumiałe! Niech rośliny zdrowo rosną :)
Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 08:39 przez Aguniada.

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 08:57 #259781

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
U Ciebie w ogrodzie i ja nie nudziłabym się.
A na wnoszenie piasku no i mnie błotka, przynajmniej na siebie jako ludzia i rodzinki znalazłam sposób kupując pomysłową szczotkę do butów, zgarniającą na 3 obszarach:D:D:D

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 09:06 #259788

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Witaj Aguniu!
U nas też wietrznie i to bardzo, ale przynajmniej nie pada ( jeszcze :unsure: )....
Głowa tez niestety od rana daje o sobie znać, te przewalające się fronty są masakryczne...
Trzymam kciuki żeby do jutra sie " wycyrliło" :lol:

Ogród Aguniady 16 Maj 2014 09:13 #259795

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Asiu, dzięki! Wszystko stoi pod znakiem zapytania, bo jak tu w taką pogodę ognisko rozpalać... Zobaczymy, jak to będzie, ale liczę, że dziś się wypada, a potem już będzie miło. Jutro ma być 19 stopni - deszcz przy tym nie ma sensu! :)
Oj, nasze głowy od razu reagują na te nieprzyjemne fronty... Chyba łyknę jakiś lek, może jeszcze zadziała...
Czy Twoja psina też jest takim barometrem pogodowym? Sara w deszcz przede wszystkim śpi i ma bardzo melancholijny nastrój...
Miłego i trzymaj mocno! :)
Ula, nudzić w ogrodzie się nie można - cały czas jest jakaś robota. Na dziś mam zaplanowany montaż kratki na róże (a wcześniej jej pomalowanie), ale nie wiem, czy w tą pogodę jest to realne...
Szczotka, powiadasz :) Sara chyba nie byłaby szczęśliwa z takiej trójobszarowej ;-))

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.569 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum