TEMAT: Ogród Aguniady

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 15:28 #258913

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Pierwszy Twój dzisiejszy wpis o nieludzkiej godzinie. :lol: domyśliłam się ,że córcia ma egzamin. Na pewno wszystko poszło dobrze. :) :)
Zdjęcia ogrodu ..... wiadomo ...... :flower2:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 19:31 #259006

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Dzien dobry :)
zaznaczam że byłam fotki piękne widziałam :) i lecę dalej.. :bye:

pieruńsko mnie nogi rwią chyba na taen paskudny deszcz.. :angry:

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 19:35 #259010

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Aguś :bye: wieczorkiem.
Może u Ciebie ładniejsza pogoda,?
U mnie cały czas to pda,to przestaje i tak znowu,jak zacięta stara płyta :angry:
Dzisiaj pokazałaś ogród w promieniach słońca,ślicznie :bravo:

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 19:44 #259017

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Aguś i jak minął dzień? jak Niusi poszła geografia?
U nas cały dzionek lało z króciutkimi przerwami, zajmuję się domową robotą dla odmiany ;)

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 20:05 #259033

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dobry wieczór!

Dzień był naprawdę ładny... nie było co prawda szczególnie ciepło, ale nie mogę narzekać na pogodę. Oby to się utrzymało, bez zapowiadanych deszczy!

Majutek, praktycznie cały dzień spędziłam w ogrodzie... robiłam porządek w domku narzędziowym, wywaliłam dwa wory śmieci, rozpaliłam ognisko, przycięłam jakieś suche gałązki z wnętrza krzewów, pochwastowałam, przykręciliśmy z D. kratkę na hortensję pnącą, D. dokręcił lampę ogrodową, próbowaliśmy też zrobić konstrukcję pod Super Dorothy, ale konieczna jest zmiana zamysłu.
Nisia w porządku... został jej jeszcze ustny angielski i ustny polski. Da radę!
Życzę Ci, by fala deszczu nie przyszła :hug:
Aniu, u mnie cały dzień pogoda dopisywała - dość, że napracowałam się w ogrodzie jak dziki osioł. Ale jestem zadowolona :)
U Ciebie dla odmiany padało? Oj, może już się ta monotonia skończy... nie trzeba nam nadmiaru wody, boję się podtopień.
Udanego wieczoru i dziękuję za miłe słowa pod adresem zdjęć!
Dario, dzień dobry!
Swoim dzisiejszym turkusem, wzmocnionym granatem, mnie zastrzeliłaś :) Jesteś bardzo odważna, ale do twarzy Ci w tym :)
Jak nogi? Oby nie bolały na deszcz...
Ina, dobrze się domyśliłaś - Nisia dziś o 09:00 miała egzamin, stąd pobudka wczesna...
Poszło zdaje się do przodu... już tylko dwa egzaminy ustne zostały :)
Cieszę się, że ogród w porannym słońcu przypadł Ci do gustu!
Gosiu, wszyscy cierpimy chyba na brak czasu... każdy z innego powodu, ale jednym z głównych jest dużo pracy w ogrodzie.
Wpadnę potem do Ciebie zobaczyć jak tam trawnikowe prace...
Miłego wieczoru!
Danielo, bardzo mnie zainteresowały Twoje japońskie inspiracje dotyczące cięcia krzewów. Sama nie przycinam iglaków od początku, a teraz wydaje mi się, że już na to zbyt późno. Zaraz zagłębię się w informacje z Twojej stopki - może znajdę tam odpowiedzi na moje pytania.
Iwonko, nie przycinam iglastych, ale podobnie jak Daniela sądzę, że spokojnie możesz korygować himalajkę.
Cięcie sosen musiało być bardzo przyjemnym dla powonienia zajęciem :)

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 20:41 #259064

• AgaNet
  • AgaNet's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 19
Witaj Aguś :)

Matura na tapecie u ciebie ? Mnie ten temat czeka za rok :jeez:

WIdze ze sporo dziś pracowałaś w ogrodzie. U mnie w koncu po olbrzymich deszczach nadeszło przejaśnienie więc i ja skorzystałam z pogody i udało mi się coś w ogrodzie podziałac. Ale mokro i grząsko jest strasznie.... woda wczoraj stała na trawniku.... :placze:
Agata

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 21:01 #259079

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Dziś pierwszy dzień, kiedy padało tylko raz i to w dodatku wtedy, kiedy byłam w pracy :) Po powrocie mogłam zająć się wreszcie ogrodem :dance: Zrobiłam niewiele, bo i potrzeby są coraz większe, ale i tak jestem zadowolona. Żałuję tylko, że późno zabrałam się za pryskanie róż. Została mi reszta poprzedniego roztworu i nie starczyło na wszystkie róże-muszę kupić jakiś nowy środek. Oby jutrzejsze popołudnie było takie, na przekór niektórym prognozom.

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 21:03 #259080

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ja tez niestety nie mogę oprysków zrobić a na jabłonce już mszyce widziałam.

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 21:16 #259092

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Aguś, dobrze, że matura tak dobrze córce idzie, tfu tfu :kiss3: :hug:
jak zawsze trzymam kciuki :hug:
u mnie dziś była nawet ładna pogoda i nawet szłam do pracy na 14 ale jakoś zapału dziś nie było......głowa mi pękała, oj dał mi popalić wczorajszy maraton w pracy :sick:
ale za to jutro idę na działkę, jeśli oczywiście nie będzie padało, przed pracą.......trawnik sobie skoszę :garden:

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 21:51 #259133

• -Piotr-
  • -Piotr-'s Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17
U mnie dzisiaj bezdeszczowo, mogłem wreszcie skosić trawę, i zabrałem się za następną pergolę.
Oczywiście ja też trzymam kciuki za córcię, wszystko będzie dobrze. :bye:
Pozdrawiam Piotr
Nasz kochany ogródek

Ogród Aguniady 14 Maj 2014 23:02 #259198

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Agnieszko- powoli matura się kończy- już macie z górki.. :hug: Piszę "macie", bo to Nisia osobiście walczy..ale jako Mama przeżywasz to zapewne na równi z Córą..

Porządków ogrodowych zazdroszczę- ja chyba przestanę wyglądać przez okno :happy3:

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 09:33 #259336

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Cześć Agnieszko,

u Ciebie zawsze można liczyć na piękne zdjęcia stonowanych, harmonijnych i wysmakowanych rabat.
Soczysta zieleń z kolorowymi akcentami zaprasza do spaceru i wypoczynku :)

pozdrawiam
Adrian

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 10:23 #259357

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
Cześć :)
musiałam, musiałam sobie humor poprawić..więc wizyta u fryzjera i zmiana na mocniejsze kolory..dobrze się w tym czuję..jakby to były moje włosy nie farbowane.. :)
nogi przestały rwać ale pogodę mamy barową lub łóżkową..nawet na targ nie poszłam bo nie chcę się znów przeziębić..zimno brr

jeszcze dwa egzaminy i córa ma w końcu wyczekane wakacje :)
jakies plany wakacyjne macie?

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 12:55 #259415

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Witaj, Aguniu - dawno u Ciebie nie pisałam ale zaglądam i szpicluję na bieżąco. :happy4: Pozdrowienia :kiss3:

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 13:13 #259422

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Chyba się zatyram kiedyś :mad2:
Mam wrażenie, że mając dom i ogród robota nie ma końca, a jeszcze przy psie, który krąży w tę i z powrotem, można by co godzinę odkurzać.
Zmęczona jestem. Odszczurzyłam chałupkę, odwaliłam górę prania, ogarnęłam rabaty z przyrastającego zielska. Postanowiłam to robić regularnie, bo inaczej znowu zarośniemy.

Robię sobie przerwę na herbatę i dziś zrobię jeszcze kotłownię, umyję okno w kuchni i bastuję.
Reszta jutro.
O dziwo, cały czas jest niezła pogoda - oby tak dalej!

Małgosiu, a ja u Ciebie dziś byłam, poczytałam różne ciekawostki i tak mi się wakacje u babci przypomniały...
Pozdrawiam Cię również :kiss3:
Dario, udana wizyta u fryzjera rzeczywiście pięknie poprawia nastrój - chyba ten Twój oryginalny kolor włosów przyciąga uwagę, hmm? :)
Na targ wybieram się w sobotę... podobno są już truskawki, a mnie się marzy shake :)
Planów wakacyjnych nie mamy, bo i budżet ledwie się domyka, ale jak dla mnie, lato w ogrodzie jest całkowicie satysfakcjonującym substytutem :)
Miłego dnia!
Adrianie, dziękuję za odwiedziny! Majowa zieleń jest chyba najbardziej soczysta w roku, napatrzeć się nie można na te seledynowe listeczki :)
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba i zapraszam częściej :)
Moniko, witaj! Matura powoli dobiega końca, jeszcze dwa ustne, i można myśleć o wakacjach, a potem studiach.
Sprzątanie mnie wykańcza - Wasz Zak też tak wnosi piach na łapach?
Piotrze, dzięki za odwiedziny i dobre słowo!
My też teraz robimy taką mini pergolę pod róże. A koszenie mam w planach jutro... oby nie padało!
Martusia, jak się dziś czujesz? Głowa nie doskwiera?
Pewnie praca na działce poprawiła humor i dodała energii :) Miłego dnia!
Ula, dziś mam w planie oprysk wieczorem... wykończę te mszyce :mad2:
Ewo, piszesz o opryskach róż... czy pojawiła się mszyca, czy jakaś bruzdownica czy inne świństwo?
U mnie całkiem ładna aura... nie pada, a i słońce się przedziera na dłuższe chwile... tylko wieje.

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 13:18 #259426

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Aguniu - jeśli ja kiedyś będę babcią, to wnuki też będą miały u mnie fajne wakacje :)

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 13:20 #259428

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Bez wątpienia, Gosiu :)
Teraz dzieciaki przyklejone do komputerów, nawet nie mają świadomości, jak fajnie można spędzać czas na świeżym powietrzu.
Sama zamierzam tez kiedyś zachęcać wnuki do podjęcia przygody. Na córkę już chyba za późno ;-)

Ogród Aguniady 15 Maj 2014 13:36 #259435

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
Aga pewnie i przyciąga ale znajomi z osiedla mówią, że pasują mi takie kolory a najwazniejsze jest moje samopoczucie :) a jeśli inni mają odmienne zdanie to już ich sprawa.. ;)
my też w tym roku wakacje na swojej wsi..jedynie córa wyjeżdza na obóz do Chorwacji B) i to od razu po rozdaniu świadectw..po południu ma wyjazd..no nie powiem żebym już o tym nie myślała, nie jest to jej pierwszy wyjazd samodzielny ale pierwszy tak daleko.. ;)
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 13:37 przez D_M.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.377 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum