TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 02 Maj 2014 20:45 #251235

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
A jakie oburzenie ;) , przecież jesteś "pani nauczycielka" :happy3:
Szkoda mi tylko, że niektórzy wciąż się zastanawiają "czym się naraziłyście" :jeez: :dazed:

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 02 Maj 2014 20:52 #251241

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
I klona Ci... wypielono?! :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 02 Maj 2014 20:56 #251248

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Martuś....no....biedne dzieci, lepiej niech na mnie uważają :rotfl1:
no szkoda, szkoda...ale no bywa :whistle:

Gosiu.....no.....wypielono, wyhakowano etc :rotfl1:

Moja działka :) 02 Maj 2014 22:41 #251365

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no.....dziś znowu byłam na kiermaszu, tym razem przywiozłam białą, pienną porzeczkę z owockami - mama już się ślini, no i ziółka - kolendra, tymianek cytrynowy i rukola....zaś potem pojechałam do Auchana po zakupy normalne i roślinne - poza olbrzymim plecakiem, 2 ciężkimi jak diabli siatkami, przywiozłam jeszcze 2 borówki, no i nawóz dla nich.
Ale mina kobiety w kasie bezcenna, kiedy podjechałam z wózkiem do połowy zapakowanym, potem się mnie pyta czy ma nie pakować do siatek bo miałam ekologiczne, odpowiedziałam, że poproszę bo i tak muszę się potem spakować w plecak i torby, to od razu się zapytałam czy ja jestem samochodem, a ja, ze nie.....autobusem i tramwajem....i ta mina :supr3: :supr: :dazed: i się pani z tym wszystkim zabierze? :dazed: no a ja no tak a kobieta :dazed: :supr3:
mamy mina jeszcze lepsza......podobno wyglądałam jak wielbłąd :rotfl1:
a tata po wypakowaniu wszystkiego na stół, tylko przełknął ślinę i zapytał, czy ja to wszystko przytargałam......i jak.....bo mu szczęka opadła :rotfl1:
no co......może wyglądam na słabeusza ale taka nie jestem... :whistle:

no zdjęć kiermaszu nie mam ale może coś z Botanika..... :oops:

Moja działka :) 02 Maj 2014 22:47 #251371

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Najwyższy czas rozejrzeć się za jakimś facetem do dźwigania :rotfl1: . Teraz jesteś młoda, ale kręgosłup nie zapomina ;)

Moja działka :) 02 Maj 2014 22:50 #251374

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Marta, wciąż się dzieje, ale Ty się tym nie przejmuj. Było, minęło. Gruba kreska, na szczęście kontakt z ludźmi zawsze można utrzymać, bez względu na miejsce na serwerze.
Pięknie tam w tym botaniku!

Moja działka :) 02 Maj 2014 22:52 #251377

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
hehe.....no chyba czas najwyższy, ale póki co....daję radę sama :whistle:
no kręgosłup nie zapomina......ale póki co, tfu tfu...musi się jeszcze ze mną pomęczyć :whistle:
nie byłoby problemu z zakupami bo chcieliśmy samochodem pojechać ale niestety się rozkraczył i to całkowicie..i tata dziś do pracy jechał tramwajem...mój tata tramwajem.....święto lasu :rotfl1:

Moja działka :) 02 Maj 2014 22:55 #251379

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś....wierz mi, ja się tym nie przejmuje, mnie to po prostu śmieszy...... :kiss3:
ale oddzielam to grubą na kilkanaście cm kreską i już.....po sprawie :kiss3:
no można utrzymać kontakty z ludźmi i to najważniejsze.....no i zlot w międzyczasie..... :hug:
oj pięknie w Botaniku.....no i te zapachy :hearts:

Moja działka :) 03 Maj 2014 02:25 #251447

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Hejka Marta,

ale Ci się robi smakowita i zdrowa rabatka!! Z tego co piszesz można wywnioskować, że będziesz musiała się postarać, aby zdążyć spróbować owoców przed Mamą :rotfl1: :rotfl1:
No popatrz, ja też w piątek zaliczyłem Botanik oraz Auchan - ale była wstrętna pogoda!!

Moja działka :) 03 Maj 2014 07:11 #251463

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Oj Marta, Marta... a braciszek to Ci w dźwiganiu zakupów pomóc nie może, co? Trzeba dbać o kręgosłup i nie tylko :teach: (mówi to ta, która przetargała wczoraj 100 kg kamienia i 250 kg ziemi :rotfl1: ) . Zrobiłam(liśmy) wczoraj niezły maraton - Bricoman, tartak, Leroy M, kamieniarz, znowu Bricoman, znowu dwa razy tartak i na końcu ogrodniczy. Jak już wreszcie dotarłam na działkę, to lunęło i nie zrobiłam nic :unsure: .

Moja działka :) 03 Maj 2014 10:15 #251580

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Adrian.....hehe no będę musiała się postarać.....chyba założę jakiś alarm bo inaczej żadnego owocka nie spróbuje :rotfl1:
mama nawet pomidorom, tym koktajlowym, nie daje dojrzeć, są już pomarańczowe a mama już zrywa i pożera :rotfl1:
brrrrr.....pogoda była obrzydliwa.....brrrrrr oooo też byłeś? no ja koło 12 w Botaniku zaś po 15 w Auchanie B)
jutro zresztą jadę znowu od rana bo nareszcie wskoczę sobie do LM a po Auchana jeszcze po szynkę w puszce - mama jak się dziś dowiedziała, że ona jest tania to prawie mnie zadusiła....tylko ciekawe gdzie ja bym ją wcisnęła? :rotfl1:

Asiu no właśnie problem w tym, że Misiek nie może dźwigać......ma wadę kręgosłupa i lekarz mu całkowicie zakazał dźwigania ciężarów a potem doszło nadciśnienie - on ma dopiero 22 lata!!!!- no i klapa...... :dry:
pomaga jak może, ale po tym jak mi kilka razy pomógł zanieść coś naprawdę ciężkiego na działkę jak np. pawilon, on ważył ponad 30 kg, razem go nieśliśmy ale i tak by mi pomóc on niósł go tak, by troszkę mnie odciążyć, potem moje łóżko by mnie wnieść na piętro, jego łóżko jak przestawialiśmy.....każdy wysiłek powoduje u niego nagły skok ciśnienia i on się robi taki słaby, że zaraz musi wziąć tabletkę na obniżenie a potem po godzinie wraca do normy :dry:

hehe i kto to mówi? :rotfl1: oj biedulko....ale za to dziś ma być ładnie :hug:

Moja działka :) 03 Maj 2014 14:42 #251842

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Marta,
ogródek ziołowy masz faktycznie wypasiony :whistle: i super zakupy. Ja wczoraj zrobiłam rundkę po ogrodniczych za borówkami i jagodą kamczacką właśnie ale nic fajnego nie udało mi się upolować. Strasznie mizerne były dostępne krzaczki.
Czy ja dobrze widzę, że posiadasz kwitnącego powojnika górskiego ? :search:

Moja działka :) 03 Maj 2014 15:53 #251898

• filipkam
  • filipkam's Avatar
Widziałem takie wózki do ciężarów, są wersje też takie zakupowe, na 3 parach kółek, można je wciągać po schodach bez większego wysiłku... B)

Hehe, ja na FO też zostawiam pamiątkę... :P

Moja działka :) 03 Maj 2014 19:07 #252033

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniko....no nieprawdaż? tata dziś stwierdził, że u mnie to zioła rosną jak na plantacji...a dziś przecież przyniosłam troszkę do suszenia i co.....nic nie widać, że były cięte :rotfl1:
no przecież to mutanty..... :rotfl1:

oj no widzisz a tu na kiermaszu były całkiem ładne krzaczki......może u Ciebie będzie niedługo jakieś kiermasz to tam kupisz? :hug: hehe no górski to nie jest......to był Sweet Summer Love ale w tym roku zakwitł jak na razie 6 kwiatkami z jednego pędu zaś pozostałe dopiero są w pączkach i zobaczymy jak one zakwitną.....bo inaczej mi zmutował :bad-idea:

Filip.....no wiesz ja mam taki wózek...ale ostatnio mi poszła torba i muszę teraz zakładać inną torbę.....zresztą miałam listę zakupową i bym się na pewno zmieściła w plecaku i małej torebce ale akurat zadzwoniłam do mamy no i było tyle promocji, że jej....no i się okazało, że tego brakuje i tego....i dlatego miałam tak ciężko - ostatni raz dzwonię do mamy jak jestem w sklepie....a jutro jadę znowu do Auchana i LM, ale tym razem tylko po to co potrzebuje ja B)
ooooooo........serio? :dazed:
Za tę wiadomość podziękował(a): filipkam

Moja działka :) 03 Maj 2014 19:58 #252078

• filipkam
  • filipkam's Avatar
Uważaj, jeszcze prokuratura zainteresuje się Twoimi suszonymi ziołami. :rotfl1:

Serio... Ten cały cyrk jaki się tam dzieje... Administracja się nadęła, uważa że ma "jedyny słuszny" światopogląd, że wszystko jest super, tylko jest jedna taka demoniczne Shirall co knuje i spiskuje, jak tu zaszkodzić i zakłócić spokój forumowiczów. :devil1: Na razie sukces - jeden post wisi w wątku Robaczka od 14:47... :P Zresztą... Ja też mam powód, bo w 2012 roku dostałem zaproszenie do "wylotu" z FO. Ciekawe, czy Marolex wie co się tam dzieje... :dry:

Moja działka :) 03 Maj 2014 20:11 #252095

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Filip....hihihi......no wiesz....na własny użytek można sobie suszyć ziółka :rotfl1:
a jak na razie wisi w kuchni lubczyk, bluszczyk kurdybanek, melisa, mięta, krwiściąg, oregano zaś jutro przyniosę jeszcze hyzop, tymianek i szałwię B)

no cóż.......najlepiej to zostawić za sobą, gruba krecha...albo 2, dobra 3....i tu dalej sobie na spokojnie być, bez obaw :hug:

Moja działka :) 03 Maj 2014 20:19 #252110

• filipkam
  • filipkam's Avatar
Musisz mieć dużą kuchnię, skoro tyle ziółek. :blink: Ja mrożę, dzisiaj trochę przyniosłem to będzie krojenia... :jeez:

Trzeba... Na razie mam ubaw to czytać, musieli to chyba wspólnie układać te wypowiedzi... Tak napisane, aby nikt niewtajemniczony nie wiedział o co chodzi... A potem wygłaszenie przez KaRo stanowiska administaracji forumogrodnicze.info z dnia... :teach: :rotfl1:

Moja działka :) 03 Maj 2014 20:34 #252128

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no aż tak dużej kuchni nie mam ale za to mama wystarczy.......robi herbatki sobie no i dajemy duuużo ziół do wszystkich możliwych dań, no i ładujemy wysuszone na słoiczku i dzięki temu nie musimy żadnych ziół kupować B)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.780 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum