TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 04 Maj 2014 22:18 #253023

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
eeeeee.......Martuś, no ostatnio liczyłam i wyszło mi coś koło 90.....chyba.....albo coś więcej....no nie pamiętam... :oops:
muszę je na spokojnie sobie policzyć :oops:
też jestem w szoku bo jeszcze w zeszłym roku było coś koło 70 a teraz.... :happy4: :crazy: :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 04 Maj 2014 22:25 #253031

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Marta,
zielnik masz taki wypas, że hej. Ja dopiero z ziółkami zaczynam nieśmiało - na razie w donicy na tarasie kilka szt. Rabata owocowa superaśna :woohoo: My dzisiaj zostaliśmy obdarowani wypasionymi sadzonkami malinek i papryczki chilli - malinki pójdą do gruntu jutro a chilli na razie poczeka w domku na lepszą pogodę
Sweet summer love mówisz...hmm..ale jakiś blady jest nie ? Tak czy inaczej superowy. U Ciebie wogóle wegetacja daleko w przodzie. Moje klemki i róże zapączkowane ale daleko jeszcze do kolorków.
Pozwolisz, że też skorzystam z przepisików ?Tyle dobrodziejstwa wkoło, że trzeba korzystać :kiss3:

Moja działka :) 04 Maj 2014 22:28 #253035

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Jak się ogarnę tutaj, to wstawię relacje z wycieczki wraz ze zdjęciami odmian tulipanów. Było w czym wybierać :whistle: Nie byłam w stanie sfotografować wszystkich odmian.

Moja działka :) 04 Maj 2014 22:53 #253057

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moni jej dziękuję :oops:
najstarsze zioła mają tam już po 3 lata no i cóż.....podlewam je co jakiś czas biohumusem i podcinam, zaś potem pozwalam na spokojnie zakwitnąć, potem nasiona same się wysiewają a kępka się rozrasta, mają całkowity luz B)
no Sweet Summer Love w tym roku pokazał inne kolorki, ale jeszcze ma inne pędy i masę pączków to może te zakwitną tak jak powinny :whistle:
ależ proszę bardzo, korzystaj ile chcesz z przepisów.....jak tylko rozkwitną róże to wrzucę przepis na konfiturę i syrop różany bo potem z tego syropu wychodzi rewelacyjna nalewka B)

Bożka jej super.....to ja czekam z niecierpliwością :woohoo:

Moja działka :) 05 Maj 2014 11:49 #253276

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
O proszę i Utopia w kwieciu i różane pąki pękają :woohoo: To ja rozumiem :dance:
Zakwitłą różyczka od Ciebie :kiss3: na różowo :silly:
Poczekamy na kolejne pączki :lev:

Moja działka :) 05 Maj 2014 12:10 #253288

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Joluś :hug:
oooo na różowo? a to ciekawe......może kolejne kwiaty będą takie jak powinny :think:
hehe śmiesznie się pisze jedną ręką......bo w rękawie drugiej ręki śpi.....Fredek :rotfl1:

Moja działka :) 05 Maj 2014 12:53 #253305

• nyna76
  • nyna76's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 59
Witaj Martuś, zgłębiam Oazę, ale u Ciebie wpisuję się pierwsza.... .
Pozdrawiam goraco... Acha, własnie telefonicznie zamówiłam sobie ELMSHORN i w sobotę odbieram w Krzesinach.
Ania.

Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...

Działeczka- powolne spełnianie marzeń
Ostatnio zmieniany: 05 Maj 2014 12:53 przez nyna76.

Moja działka :) 05 Maj 2014 13:05 #253311

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu :dance: :hug: :kiss3:
ooooo to super.....Elmshorm jest prześliczny tylko zarezerwuj sobie na niego dużo miejsca na rabacie i najlepiej gdzieś na tyle bo potwór potrafi z niego urosnąć :hug:

Moja działka :) 05 Maj 2014 14:19 #253336

• filipkam
  • filipkam's Avatar
Jak ty mieścisz tyle róż? :woohoo: I jeszcze masz miejsce, no nie mam pojęcia... Też niedawno liczyłem, lista host miała 20 pozycji, a jako porządnie przeliczyłem, to wyszło mi ponad 35, teraz dokupiłem trochę... Lista szybko się dezaktualizuje. :P

Moja działka :) 06 Maj 2014 21:20 #254174

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Filip......eeee.....no nie wiem.....jakoś tam mieszczę....a miejsca no.....jeszcze troszkę mam :whistle:
ooooo........no i przypominam....działka ma 198 m2...z czego 40 m2 to warzywnik, 10 to altanka i 5 to rabaty....reszta to trawniki, ścieżka i rabaty :happy4:

Moja działka :) 06 Maj 2014 22:15 #254247

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no dziś dzień latający....rano szybkie zakupy, zaś od 10.....działka a potem na 14 do roboty B)
jutro po pracy jadę os razu do babci na działkę.....zobaczymy co mi się uda wyszabrować :devil1:
prosto z działki poszłam do pracy.....a dziś były lekkie prace czyli sadzenie, przesadzanie, pielenie i.......ścinanie drzewa a raczej 2 starych gałęzi od wiśni, tez z przodu bo jak na razie mocno ją odmładzam bo chorowała ostatnio i to mocno a teraz....wypuszcza nowe gałązki tak na środku z teraz jest mniej więcej mojej wysokości B)
ooooo to ona....

kilka takich tam...... :flower2:

Moja działka :) 06 Maj 2014 22:29 #254258

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Twoje "takie tam" bardzo ładne :kiss3: Szczególnie jestem ciekawa, co to za różowy dzwonek ze zwieszoną główką..?

Moja działka :) 06 Maj 2014 22:35 #254261

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś to orlik :kiss3:

Moja działka :) 06 Maj 2014 22:41 #254266

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Nazwa zupełnie nie kojarzy mi się z takim kwiatkiem- jest bardzo ładny!! Muszę się za nim w ogrodniczym porozglądać..
Pozdrawiam

Moja działka :) 07 Maj 2014 08:44 #254388

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Cze Martuś! Jak tam żyjemy? Pochwal się co tam od babci wyszabrujesz ;) .
Szkoda wisienki, była taka malownicza....

Moja działka :) 07 Maj 2014 09:10 #254394

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś :hug:

Asiu a jakoś żyjemy....pogoda oczywiście jest złośliwa bo majówka była niezbyt fajna a ledwie się zaczął tydzień to pogoda się zdecydowanie poprawiła.....ale i tak chodzę na działkę przed pracą :whistle:
hehe no pochwalę się, pochwalę.....na pewno jadę po szpinak ale co dalej....pewnie ziółka bo mama chce majeranku i melisy, cząber może też a ja muszę się dowiedzieć kiedy mam przyjechać po warzywka do sadzenia :whistle:
no wisienki szkoda, ale od zeszłego roku ona strasznie choruje i po kawałku ją przycinam i nic......więc trzeba było zastosować drastyczną metodę ale już odbija od dołu to idzie ku dobremu....no i tak są to stare drzewa, no ponad 50 lat już mają :dazed:

Moja działka :) 07 Maj 2014 22:37 #254938

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no......od babci wróciłam...i poza workiem czy raczej worem szpinaku, rzodkiewkami, szczypiorkiem, sałatką, 2 melisami i majerankiem do posadzenia nic innego nie przywiozłam....ale po 15 maja.....hihi....pomidorki, sałatka, ogórasy, por, seler itd.....będzie co sadzić :P
u babci i wujka był przymrozek i to spory......niby Poznań, przy King Crossie, ale jednak.....zmarzło winogrono, część ziół ale są do odratowania, jabłonka, maliny mimo okrycia miały przemarznięte liście i zaatakował je właśnie przędziorek......na szczęście rośliny w tunelach ocalały ale dzięki temu, że babcia i wujek pieczołowicie je okryli wszystkim co mieli :)

no a u mnie...no azalie i rodusie mają teraz swój czas :hearts:
Georg Arends

Kermensina Rose

Daniela

Madame van Hecke

Moja działka :) 07 Maj 2014 22:50 #254954

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Marta,
widzę, że idziesz w różowe klimaty? :D
Ale żarówiasty ten George Arends! Pozostałe japonki i Daniela też niczego sobie :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.707 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum