TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 07 Lip 2014 08:06 #280584

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Shirall wrote:

Bozi...ojej a czemu nie możesz jeść? biedulko :kiss3: :hug:
Niestety, przy dnie moczanowej takie rarytasy są zabronione bo zwiększają ich ilość.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 07 Lip 2014 20:38 #280754

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
oj biedulko :kiss3: :hug:

Moja działka :) 07 Lip 2014 21:25 #280773

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Martuś ale smakowitości pokazujesz. I piękności...wzdycham do Twojej pashminy ...moja nędzna. A wiesz, że nakręciłaś mnie na konsumpcyjne korzystanie z dobroci ogrodu ? właśnie raczę się świeżą nalewką miętową. Sporo mięty również zamrożone. I mam w planach syropek... Inne ziółka pomrożone, ususzone - zapasy zimowe są i to z własnego ogrodu - ale fajnie :dance: nie sądziłam, że to taka frajda :) zatem "senkju sensei" :thanks:

Moja działka :) 07 Lip 2014 22:06 #280791

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moni :oops: nie ma za co, kochana :kiss3: :hug:
moja Pashminka jak na razie ma tylko 2 pędy kwitnące i jest na razie dość malutka bo ją na początku sezonu coś trafiło i musiałam ją mocno przyciąć i jak na razie odwdzięcza się za ratunek, bo dosłownie na głowę stawałam by ją podratować :crazy:
spoko, wydaje mi się, że ona potrzebuje po prostu troszkę czasu, by pokazać na co ją stać, więc Moniś, cierpliwości, Twoja też pięknie zakwitnie :hug:
no własne przetwory z ogródka to jest to......tata popija dziś drugą porcję żubrówki, ta jest zdecydowanie inna w smaku...zaś w altanie suszą się ziółka :wink4:

Moja działka :) 07 Lip 2014 22:22 #280805

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
pogoda taka jaką misie lubią najbardziej.......nawet z jednej chmurki dziś lało ale co mi tam.......deszcz był tak ciepły, że nawet mi nie przeszkadzało to w cięciu szałwii, a jak się przesunęłam krok w bok to tam nie padało.....pogoda oszalała :crazy:
i ta temperatura.......33 stopnie, słoneczko....leżaczek...ach :cool3:
zaczynają budleje a wtedy........

Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi, Firletka, Ewogrod

Moja działka :) 08 Lip 2014 09:43 #280854

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Marta, to aktualne foty??? Moja ledwo zawiązuje pączki.. :supr3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Moja działka :) 08 Lip 2014 10:24 #280881

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasiu no aktualne, aktualne B)
tak kwitnie już jedna zas pozostale się szykują....dziś kolejna zakwitła :wink4:

Moja działka :) 08 Lip 2014 20:46 #281013

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no taka pogoda to może być do końca lata i jeszcze dłużej......w nocy burza zaś od rana piękne słonko i upał :dance:
choć jak byłyśmy na działce z mamą to koło 14 się zachmurzyło czy raczej nadeszła taka wielka, ciemna chmura, powiało, pogrzmiewało....sąsiedzi zwiali do domu i po 20 minutach.......się rozpogodziło i słonko wyszło :rotfl1:
ooo takie niebo było wokół...........

zaś w różach......
Schneewittchen

Fil des Saisons

Baron Girod

Brownie Velvet

Evening Star

motyle......

no i ja......Szkodnik tak długo mnie namawiała abym sobie dała zrobić zdjęcie no i mnie w końcu namówiła :oops:
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi, Ewogrod, Adrian

Moja działka :) 09 Lip 2014 06:33 #281097

• zielonajagoda
  • zielonajagoda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6025
:bye: Miło zobaczyć taka ładną dziewczynę, tylko dlaczego taki niepewny/nieśmiały uśmiech, wyglądasz jak jedna ze swoich różyczek :flower2:

Moja działka :) 09 Lip 2014 07:47 #281105

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Nie ma to jak opalanko w ogrodzie :wink4: Co prawda ja tego nie uskuteczniam...bo nie opalam się...tylko przy okazji :happy4:
Pogoda i u mnie upalna...deszczyk wspaniały , ciepluśki.... :dance:
Po wejściu do Ciebie....zwątpiłam czy podejrzewana o bycie Fil de Saisons..nn-ka nią jest :think: moja nie blednie do takiego jasnego różu...

Moja działka :) 09 Lip 2014 10:58 #281173

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Hej Marta,
jak widzę róże cały czas kwitną a budleje przyciągają masę różnokolorowych motyli :)
Apetyczne widoki zaserwowałaś, oj podjadłoby się (ale na diecie jestem :oops: )

Podczas tych upałów czujesz się jak "ryba w wodzie" - ja wolałbym jakieś 10 C mniej :)

Oj, jakie łaaaaadne zdjęcie :eek3:
tylko dlaczego minka taka poważna?
:happy4:

pozdrowionka
Adrian

Moja działka :) 09 Lip 2014 16:28 #281223

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
No właśnie Adrianie, apetyczne widoki nam Marcia zaserwowała - jak możesz mówić, żeś na diecie... :wink4: Marciu, przepraszam za podteksty, ale tak jakoś mi się Adriana komentarz skojarzył :oops: Urocze zdjęcie :)
Moje budleje też już wystartowały - Nanhoo Blue jako pierwsza.
Jak u Ciebie się sprawuje Baron Girod? Bo mój od dwóch lat strasznie łapie rdzę - żałośnie wygląda po ogoleniu z liści, chyba go przesadzę :think:
" Na początku był Smok..."
Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Moja działka :) 09 Lip 2014 17:51 #281246

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Oj Adrian , miałam identyczne skojarzenia jak Pani Bestia :rotfl1:
Co do barona, to mój sadzony na jesieni słabo rośnie i nie widać pąków kwiatowych. Zjadła je co prawda nimułka ale po woli się odbudowuje :unsure:

Moja działka :) 09 Lip 2014 18:11 #281252

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
:rotfl1:
oj Dziewczyny, pisząc zwracam zazwyczaj uwagę by unikać niejednoznacznych zbitek słów aby myśli moje były klarownie wyłożone ale...
po Waszych uwagach rzeczywiście widzę, że moja wypowiedź może być różnie interpretowana :oops:
Cha cha, w Waszym wariancie dieta byłaby oczywiście i zdecydowanie nie na miejscu! :happy4:

Ale zapewniam, że pisząc "apetyczne widoczki" miałem na myśli jedynie rozkosze kulinarne (zwłaszcza wędzonki) i takie jest moje oficjalne stanowisko :P

pozdrowionka Marta :flower2:
Za tę wiadomość podziękował(a): Pani Bestia, Bozi

Moja działka :) 09 Lip 2014 18:54 #281261

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no wiecie........chyba chcecie, żebym ja tu padła ze śmiechu? :rotfl1:

Iwonko jej :oops:
no to raczej niepewny uśmiech bo ja z reguły unikam zdjęć bo jakoś nie uważam się za osóbkę fotogeniczną i jakoś tak.....sama byłam do końca pewna czy chcę to zdjęcie i stąd taki uśmiech....a poza tym no martwiłam się też o strój..... :oops:
niby lato ale...... :oops:

Dorotko :hug: no opalanko na całego...... :wink4:
no deszcz.....no już na dziś mi wystarczy....leje co 30 minut i to tak, że człek wychodzi dosłownie na 5 sekund na balkon by ratować doniczki a wraca mokry aż do gaci....i ten wiatr....... :dazed:
a dziś z bratem pojechaliśmy do Auchana.....hehe.......i to akurat trafiliśmy na kolejną falę....no ani ja ani on włosów myć już nie musimy :rotfl1:

Adrian :kiss3:
zaraz....jaka dieta? :supr3: żadnych głupich pomysłów.....dieta nie jest Ci wcale potrzebna :hammer: :hammer:
oj tak......czuję się idealnie.....oby jak najdłużej :cool3:
hehe mój brat też tak mówi.....nie lubi skrajnych temperatur....dla niego maks. 24 i nie więcej :rotfl1:
no dziękuję :oops: no jakoś tak wyszło........ :oops:

Pani Bestia :rotfl1: ktoś tu ma kosmate myśli :rotfl1:
spoko, nie masz za co przepraszać........skoro mam urlopik i wakacje to czemu nie pokazać jak sobie wypoczywam.....a taki strój w taki upał to jest najlepszy :cool3:
mój Baron rośnie na najgorszej patelni......słońce ma od 8 do 18, non stop.......i radzi sobie B)
jak na razie nie choruje, tylko się rozrasta i ciągle odkrywam nowe pędy......potwór mi rośnie :dazed:
może faktycznie go przesadź...... :kiss3:

Bozi.....et tu? :rotfl1:
może daj jakiś nawóz by go wzmocnić, jakiś naturalny? albo opryskaj Substralem Kwiaty 2w1.......swoje róże nim pryskam i efekty widzę.....wzmacnia róże i chroni :kiss3:

Adrian :hug:
no w Twoim wypadku dieta też jest niepotrzebna :hug:
ja mam niby 3 kilo do zrzucenia, no poszło mi w brzuch i boczki ale macham na to ręką bo po co się katować :funnyface:
Za tę wiadomość podziękował(a): Pani Bestia, Bozi

Moja działka :) 09 Lip 2014 19:08 #281267

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Ale zapewniam, że pisząc "apetyczne widoczki" miałem na myśli jedynie rozkosze kulinarne

Czy chcesz przez to powiedzieć, że Marta nie jest apetyczna :funnyface: .... Tak, tak wiem - znowu wkładam kij w mrowisko, ale.... przynajmniej wracam do formy ;) !

Moja działka :) 09 Lip 2014 19:14 #281271

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Asiu...... :rotfl1: :rotfl1: et tu Brute, contra me? :rotfl1:
no dobrze, że wracasz do formy :hug:

Moja działka :) 09 Lip 2014 19:22 #281274

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
Hej Asia,
widzę, że humorek wraca - tak trzymać!!
pisałem dalej, że to oficjalna wersja, hehe
więc już nie drążmy tematu bo nie wiem jak Marta zareaguje jak się kiedyś spotkamy - czy nie zarobię z patelni za bezeceństwa, których nie wypowiedziałem jednak...

a propos pogody - wracając do domu próbowałem trafić w przerwę między "ścianami wody"
i prawie mi się udało... :lol:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.744 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum