TEMAT: Moja działka :)

Moja działka :) 01 Lip 2014 05:36 #278906

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Marta alem się spóźniła :think: ...sorki kochana
Wszystkiego najlepszego szalony zielony człowieku, zawsze na mnie działasz pozytywnie :hearts:

Zdjcie1019_2014-07-01.jpg

Cmok :kiss3: Lipstick
No...te Twoje wakacje...dżażnisz mnie :devil1:
Różyce masz przecudne. :hearts: ...moja Ślicznotka z Koblencji odchorowuje opiekę dzieciaków :cry3: A była cała w pąkach....Twoja wygląda cudownie....co o niej powiesz ?
Ciii idę ...śpij smacznie :wink4:
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 05:38 przez Keetee.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka :) 01 Lip 2014 20:17 #279091

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Dobrze, że się u mnie odezwałaś, bo mi zginęłaś.
Urodzinowe życzenia Raczku
Tak samo jak mój m.
Zazdroszczę wakacji. Ja nawet pełnego urlopu wziąc nie mogę :dry:

Moja działka :) 01 Lip 2014 21:14 #279116

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Keetee....oj tam, wcale się nie spóźniłaś :kiss3: :hug:
na życzenia nigdy nie jesteś za późno i dziękuję bardzo

hehe no wakacje......no podrażnić czasami można :happy4: :funnyface:
oj.......ale spoko pewnie Ślicznotka odbije i szybko ruszy, no moja dopiero teraz kwitnie po raz pierwszy, szybko ruszyła ale potem jakby przystopowała i dopiero teraz kwitnie i to tylko na jednym pędzie :crazy:
ale była to dość mała sadzonka więc mam nadzieję, ze pokaże na co jeszcze ją stać :woohoo:
rajciu.......5 rano......... :supr3:

Gosiu :hug: :kiss3:
oj biedulko :hug:
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 21:16 przez Shirall.

Moja działka :) 01 Lip 2014 21:38 #279134

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
dziś od rana na działce a potem tatko nas zabrał na zakupy ale niestety już nie naszym autkiem - Asterką :sad2:
dziś nasz kochany samochodzik Opel Astra poszedł na złom :sad2: 16 lat nam służył i zwiedził prawie całą Polskę :sad2:
niestety koszt napraw równał się kupnie używanego samochodu więc nie było innego wyjścia :sad2:
jak na razie tata pożyczył od wujka Volksvagena Golfa......hehe rocznik 1992 :rotfl1:
i jeździ nawet całkiem, całkiem ale tata nazywa go traktor lub ciągnik, nie pytajcie czemu :rotfl1:
no i ja kupiłam dziś 3 szałwie, jiaogulana, korę, biohumus i rękawiczki zaś jeszcze czekam na paczuszkę z roślinkami :wink4:

aha a teraz Wam pokażę, że czasami jednak opłaca się grozić roślinkom łopatą :rotfl1:
ta paskudna hortensja nie chciała co roku kwitnąć więc w zeszłym roku zagroziłam jej, że jeśli w tym roku nie zobaczę choć 5 kwiatów to robi wylot a na jej miejsce sadzę rodusia.....no a w tym roku...... :rotfl1:

Za tę wiadomość podziękował(a): Bozi

Moja działka :) 02 Lip 2014 20:23 #279418

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Marta...ale jej porządnie pogroziłaś...tyle kwiatów :supr3: i jakie ma fajnie postrzępione,jest śliczna :hearts:
Pyr pyr pyr traktorkiem podróżowałaś.... :happy4: Ja tez jestem przed zakupem autka :think: Najbardziej bym chciała Mini....ale nie tym razem :wink4:

Moja działka :) 02 Lip 2014 20:34 #279426

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko - hehe no pogroziłam jej taką starą, solidną i ciężką jak diabli łopatą, sama na jej widok dostaję dreszcze :rotfl1:
no jest śliczna to fakt i bardzo wiekowa, jest a raczej była to ulubiona odmiana mojego nieżyjącego już od 24 lat dziadka.....babcia zabrała ze sobą na nową działkę jedną ale ona tam tak ładnie nie kwitnie jak moja :hearts:
hehe no traktorkiem...albo jak to tata mówi tjaktolkiem :rotfl1:
no rodzice jeszcze nie wiedzą jakie autko tym razem kupimy, ale pewnie jakieś mniejsze :whistle:

Moja działka :) 02 Lip 2014 21:25 #279457

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Marta a prawda jest taka, że to jest dobry rok dla hortensji :whistle:

Moja działka :) 02 Lip 2014 21:58 #279475

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Bożenko to też racja ale po jednej, łagodnej zimie tez nie zakwitła, albo miała tylko jeden kwiat....i to pomimo chuchania i dmuchania na nią :dry: dopiero teraz pokazała na co ją stać ;)

dziś działka.......poszłyśmy z mamą po 13 bo wcześniej miałam babskie wyjście z koleżanką z pracy - Marleną i jej koleżanką.....miało być tylko na max. 1,5 godziny a zrobiły się ponad 2.......potem dostałam sms od mamy Chlip i był lot do domu, bo na śmierć zapomniałam, że miałam zabrać moje biedactwo na spacer :rotfl1:
a potem działka i tak siedzenie do 17 :dance:
mama drzemała na leżaku, a ja latałam z opryskiem i nawozami dla róż i jak co dzień gadałam do nich :rotfl1: :crazy:
posadziłam werbenki - Martuś :kiss3: :kiss3: jutro powtórka z rozrywki ale już od rana i odpalamy wędzarnię :drool:
a po powrocie do domu skończyłyśmy robić syrop lawendowy.....zapach boski :tongue2:

takie tam....

Moja działka :) 02 Lip 2014 22:02 #279477

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Shirall wrote:
posadziłam werbenki - Martuś :kiss3: :kiss3: jutro powtórka z rozrywki
Aż tyle tych werben? :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 02 Lip 2014 22:46 #279518

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Marta dostała ilość ograniczoną w porównaniu z innymi obdarowanymi ze względu na niewielką powierzchnię ogródka :rotfl1:

Moja działka :) 02 Lip 2014 22:58 #279526

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu :rotfl1: no skrót myślowy mi się tutaj wkradł :rotfl1:
powtórka z rozrywki czyli działka, słonko i leżak :funnyface:

Martuś :kiss3: trzeba było widzieć minę mojego Wampirka jak otworzyłam paczuszkę :rotfl1:

Moja działka :) 03 Lip 2014 21:03 #279735

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
no to teraz się nad Wami poznęcam :devil1:
dziś w takim oto kąciku kuchennym stanęła oto taka wędzarnia......

dymiło się z niej niemiłosiernie, ogieniek wesoło się palił, ja z kolei pachnę do teraz jak dobrze uwędzona szyneczka bo przez 2 godziny pilnowałam jej bo wędziłyśmy z mamą na gorąco i po 2 godzinach....... :drool: :devil1:
boczek, karkówka i kiełbaska :drool:

Moja działka :) 03 Lip 2014 21:09 #279740

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Noooo... to akurat mnie nie rusza... może tylko zapach lubię ;)
Pozdrawiam - Gosia

Moja działka :) 03 Lip 2014 21:18 #279746

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
gorzata wrote:
Noooo... to akurat mnie nie rusza... może tylko zapach lubię ;)

A mnie rusza i to jak :woohoo: jestem łakomy i ,,żarty'' na takie wyroby-jeszcze własnej roboty :yummi: :yummi: :yummi: .

Moja działka :) 03 Lip 2014 21:37 #279761

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Chester hehe to tak samo jak my w domu......kiełbaski zostały pożarte już w ogrodzie, nie mogłyśmy się z mamą opanować ale karkówka i boczek zaniosłyśmy w folii do domu i tam jak tacie pokazałyśmy :rotfl1:
jedna karkówka poszła od razu, jedną schowaliśmy na jutro tak samo jak jeden boczek zaś drugi ktoś co chwila podjada :drool:
teraz poszukamy jakieś taniej i dobrej rybki i będziemy wędzić :drool:
a jeszcze chcemy spróbować ser uwędzić :drool:

Gosiu :rotfl1:
no zapach ja też lubię ale to tak pachniało, że ślinka sama ciekła :drool:
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Moja działka :) 03 Lip 2014 23:34 #279813

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Martuśka- widok wędzarni to wspomnień czar. Od razu "poczułam" zapach dzieciństwa- jak Tata na ogródku pod beczką kopał dół i wędził przywiezione z Mazur skarby.. Smakowita fotka!!

Urocze zdjęcia owadów- moje się kręcą po kwiatach żywiołowo, więc doskakuję i nerwowo robię fotki, bo mimo sympatii do pszczół i trzmieli- nie chcę nadużywać ich cierpliwości :P

Moja działka :) 03 Lip 2014 23:47 #279815

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś :kiss3:
mama miała dziś tak samo, aż się jej na wspominki wzięło kiedy zaczęło wszystko pachnieć....jej tata, a mój dziadek dokładnie tak samo robił, w beczce właśnie ale przez 3 dni po 3 godziny bo tam uwielbiali mocno wędzone i bardzo surowe :rotfl1:
bo takie wytrzyma tylko kilka dni w lodówce a takie długo wędzone do 5 miesięcy :whistle:
raz będziemy chciały tak właśnie zrobić ale przez 2 dni po 3 godziny B)
ale nie jak jest taka pogoda jak dziś, słonecznie i ciepło....bo bym się przy tej wędzarni rozpuściła :rotfl1:
jak będzie pochmurno to wtedy wędzimy ;)

oj owady są urocze a jest ich tyle, że hej...ale paskudy jedne siedzą sobie spokojnie i długgggo na jakimś kwiatku, więc jak cichutko i pomału się do nich zbliżam, mama się śmieje wtedy ze mnie i mówi, że wyglądam jak myśliwy :happy:, już mam pięknie nastawioną ostrość i już robię pstryk.....a ta małpa jedna mi odlatuje :rotfl1:
dziś kilka mam.....z taką właśnie małpą :happy3:

Moja działka :) 04 Lip 2014 02:09 #279828

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Shirall wrote:
Chester teraz poszukamy jakieś taniej i dobrej rybki i będziemy wędzić

Marta ,ryba do wędzenia najlepiej tłusta ,z tanich to tylko karp lub leszcz(ale duży powyżej kilograma)co by ości nie wędzić :devil1: ,może być jeszcze pstrąg ale ten to lepszy z grilla .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.882 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum