TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:15 #107380

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jolu, następnym razem podpisuj po łacinie - będzie mniej kontrowersji :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:16 #107381

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ale jak wesoła dyskusja nam umknie :silly:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:19 #107385

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Strata byłaby niepowetowana! ;)
Jolu... mam nadzieję, że się nie gniewasz za takie twórcze rozwinięcie tematu? :kiss3:
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 03 Sty 2013 22:20 przez gorzata.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:30 #107390

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosia oczywiście zapraszam o każdej porze ;)
Bardzo podobała mi się :silly: dyskusja, że też nie miałam czasu się włączyć :silly:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:38 #107399

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
To ja, jeśli Jola pozwoli, jeszcze jeden bez dorzucę :rotfl1:

Ostatnio zmieniany: 03 Sty 2013 22:39 przez rispetto.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 22:43 #107402

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
:rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Jola pozwoli, nie wie tylko co na to admin ;)
Paweł, a ja tak mimowolnie przypomniałam sobie takie szkodniki, które właśnie tak drążyły w moich wierzbach :jeez:
Bez 'bez, bez' jednakoż :happy3:
Człowiek chyba nie jest normalny mając take skojarzenia :crazy:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 03 Sty 2013 23:10 #107416

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
rispetto wrote:
To ja, jeśli Jola pozwoli, jeszcze jeden bez dorzucę :rotfl1:

Nie mogę, to trzeba mieć skojarzenia i pomysł! :rotfl1: :rotfl1:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Sty 2013 08:35 #107478

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jolu i do Ciebie przybiegłam z najlepszymi życzeniami :hug: . Niech kulkami i różami będzie usłany ten nowy roku :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 04 Sty 2013 22:09 #107761

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
A ja ciągle nie zamawiam, nie kupuję... Zapaść jakaś, czy co :crazy:

A jak się sprawowały cudne od Adriana pelargonie? Nie pamiętam fotek... Są/były jakieś?

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 06 Sty 2013 14:15 #108310

• Babopielka
  • Babopielka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Kocham hortensje
  • Otrzymane dziękuję: 691
Ja podziwiam Twoją pasję i zamiłowanie do kulek, czyli mopów ;) Mój M lubi iglaki, ale duże, mopów nie trawi.
On wszystko duże lubi, nie wiem, czy to jakiś kompleks, czy coś innego :rotfl1: Kilka maluszków udało mi się przemycić i zamieszkały w naszym ogrodzie. Podobają mi się sosny o żółtych igłach :)
Z floksami nie mam problemów, u mnie nie chorują.
Pozdrawiam, Bożena
Babopielki prawie park
Hortensje Babopielki Picasa Web Album
hortensjebabopielki Blog

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 06 Sty 2013 21:09 #108523

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Zamilkłam na czas jakiś :think: u siebie przynajmniej :rotfl1:
Mówią, że mowa jest srebrem .... :happy3:
Tymczasem powróciła do nas zima, śnieżna i mroźna :)
Mam nadzieję, że przed zapowiadanymi nocą spadkami temperatury poniżej 10 stopni, śnieżek zdąży ponownie utworzyć ochronną pierzynkę :silly:

Dorciu dziękuję bardzo i najlepszego z okazji 18-ki życzę ponownie :kiss3:
Izka nooo ja popełniłam już pewne zakupy, liliowo-różane na początek :lol:
Od Adriana nie kupowałam nic w tym roku. Pelargonie przechowuję i mnożę, a mam tego :jeez:
Ubiegłoroczne nabytki nie były, jak się okazało z tych które szybko rosną, zupełnie inne niż te wcześniejsze :think:
A zdjęcia ... gdzieś tam były, jeśli udało się z ogrodu na taras dotrzeć z fotograficznym zacięciem :happy3:

Muszę powiedzieć, że na parapecie podhodowane trzy sztuki piennych pelargonii, zobaczymy w sezonie, jak się będą miały.

Bożenko dziękuje za info o floksach, może powiększę stan posiadania :think:
Zgadzam się z Twoim M, są ładne duże iglaki, ale niestety nie wszystkie. Do Waszego ogrodu większe pasują, przecież u Was wszystko duże i ogród duży ;) U mnie rzecz ma się nico inaczej... niestety ostatnie wolne miejscówki się zapełniają :cry3:
Ale, ale mała żółciutka, czy zielona kulka i tak objawi się zimą, chcesz, czy nie chcesz ;)

... sobie pooglądałam zdjęcia i popadłam w melancholię :lev: ... co tam przezimuje, a co nie :cry3:
Takie tam polatanie z pomiesznaiem :oops: ale do każdego zakątka mi juz tęskono :cry3:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 06 Sty 2013 21:30 #108545

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Oj, słusznie Pani to ujęła! Do wszystkich zakątków tęskno! I wszystko pięknie pomieszane z poplątaniem! ;) Tylko zielony wąż, znak rozpoznawalny ;) prosto się trzyma! ;)
Miejsca zaczyna brakować? Eeee, tak źle nie ma... Trawnik jeszcze szeroki!
Trzymam kciuki za pelargonie!
I gratuluję, że Ci się u tego Adriana w ogóle udało się coś kupić! Mi się nie udało! A tylko dwa floksy chciałam... Po miesiącu dzwonienia i pisania maili dałam sobie spokój... Nie, to nie!

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 06 Sty 2013 21:40 #108554

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Ładne pelargonie, jak mogłam przeoczyć :) Ja tylko "czarne" angielskie hołubię na parapecie.
Co za rozmyślania co przezimuje? Wszystko z wyjątkiem dalii jeśli nie wykopana :rotfl1:
Ale pamiętam, że kiedyś i dalie mi przezimowały... I to takie z nasion wysiane :garden1: Kiedy to było... bosz... w drugiej połowie ubiegłego wieku.... :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 08:36 #108664

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
artam wrote:
I gratuluję, że Ci się u tego Adriana w ogóle udało się coś kupić! Mi się nie udało! A tylko dwa floksy chciałam... Po miesiącu dzwonienia i pisania maili dałam sobie spokój... Nie, to nie!

Jola ma dobre serce :hug2: to się z Martusią podzieli Adrianowymi zakupami a zaoszczędzone pieniążki (niepotrzebne Adrianowi) proponuję przeznaczyć na nowe hostki. :dance:
PS
Nie cierpię bez. :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 10:42 #108686

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Jolu, widzę, że z Ciebie też "pelaśkowa" panna :flower2: Ja też mnożę i też mam ich :jeez:
" Na początku był Smok..."

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 10:54 #108694

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Czy ja dobrze zrozumiałam, że hodujesz pienną pelargonię :blink: ? A można fotkę prosić?
Ja zamówiłam kilka odmian zwisających i kilka odmian z grupy Rosebud, które mają się właśnie bardzo rozrastać, może miałaś takie? Nie bardzo wiem też jak je potem przechować :oops: , mocno zielona jestem z pelargonii :unsure: , ale w razie czego będę wiedziała do kogo się zwrócić ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 11:53 #108714

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu pelargonie prześliczne, mam nadzieję, że ładnie Ci się przechowają przez zimę :P A jak koleuski? pamiętam, ze miałaś ich mnóstwo i wspaniałe oryginalne odmiany..... zdążyłaś przed mrozami uciec z nimi na zimowanie ???

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 12:34 #108724

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta trawnika to mam jeszcze duuużo i tak zostanie :funnyface: Przestrzeń byc musi :happy-old:
Każdy zakątek inny, ale coś tam w sobie ma :think: :think:
Miejsca się trochę zrobiło po wyekspediowaniu pięciorników 5 krzaków ;) znalałam na zastępstwo clematisy :happy3:
Jeszcze tylko chwila i domówię chyba z 5 :silly: Coraz częsciej sie zastanawiam, jak ja się do nich dostanę, kiedy angielki się rozrosną.
Pamiętam te TWoje problemy z komunikacją z Adrianem, powiem szczerze, ze i mi czesto nie udawało się dodzwonić.
Izka właśnie taką ciemną, piękną angielkę zostawiąłm na tarasie, marznie sobie biedactwo ... żle zrobiłam :hammer: jak się domyślam.
Dalie wykopane, a jakże :P nawet ze trzy już dokupiłam, jakby mało było :happy3:
Najniebezpieczniej jest rozpocząć zakupowanie, bo potem ciężko przestać :happy4: :happy4:
Romku nie cierpisz bez ... hostek raczej :funnyface: Bez jest ok za to.
Z Martusią chętnie bym sie podzieliła, ale nie jest zainteresowana ofertą rośłin z mojej działki raczej :oops: bo czym ja mogę ją zaskoczyć ...
Reniu piękne pelasie to nie szkoda na parapecie trzymać, wiosna jak znalazł, a kasiorkę mozna na nasionka, czy inne roślinki przeznaczyć.
Markito jutro może zrobię fotki moich piennych, które zresztą mają wiele już szczepek do ukorzenienia. To są właśnie pelargonie z grupy Rosebud :woohoo:
Wyrastają w wiekie krzaczory i pamiętaj do skrzynek okiennych, balkonowych z pewnością się nie nadają :teach: Juz bardziej do wielkich stojacych donic :lol: To są piękne wielkie pelargonie, obsypane masą kwiatów.

Aguś kolejne donice na arapecie to właśnie koleusiki, a jakże uszczknęłam sadzonki przed przymrozkami. Uwielbiam je w tarasowych donicach
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2013 12:35 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.398 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum