TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 13:19 #108745

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Mam nieodparte wrażnie, że zanudzam Was wspominkami :oops:
Kiedy nareszcie pojawią się nowe fotki :think:

Chyba nieprędko, bo u nas zima regularna, rano mieliśmy -6 stopni, tak więc śnieżna pokrywa utrzymuje się z powodzeniem.
Oto co dzisiaj wyczytałam: 'W dłuższej perspektywie czeka nas lekka zima'
Zadowoleni wszyscy :funnyface: bo ja tak.

Takie wspominki wstawię ku pokrzpieniu serc ... na początku była ... trawa :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

2009 :blink:

2010

2011

2012

oczywiście w tak zwanym międzyczasie pojawiła się i różanka :devil1:

2010

2011

2012 a potem kolejne :rotfl1:

Edit. A na ostatnim zdjęciu zza różyczki wyglada kulka :funnyface: chyba nawet ze trzy....
Proszę się nie martwić, to kwatera zimowa, aby pies się po nich nie przebiegł :rotfl1:
Przez róże raczej się nie przedziera.
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2013 19:24 przez pamelka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 13:30 #108748

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Jolu, miałem na myśli tylko ciasteczka. Bzy i lilaki lubię jak najbardziej. :flower2:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 13:55 #108753

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
rispetto wrote:

No to się dogadaliśmy :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 16:22 #108792

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ale dałaś po oczach :ouch: , nie wiadomo, co najpierw komentować :woohoo:

Pelargonie przepiękne :hearts: , ja właśnie planuję dać po jednej do dużych donic i przed dom :P
A na balkon pójdą zwisające :silly:

Natomiast jak oglądam Twoją wzniesioną rabatę, to coraz bardzie utwierdzam się w przekonaniu, że mój kurhanik to jedna wielka pomyłka :jeez: . Przede wszystkim z racji rozmiaru, kompletnie nieproporcjonalnego do reszty działki :unsure: . Nie wiem jeszcze co z tym zrobię, może założę wątek jak Roma i ktoś coś mądrego doradzi :think:
boję się tylko, żeby nie zajrzał tam Waldek ;) , on jest taki radykalny :happy3:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 16:43 #108797

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
;) :happy4:
Kurhanik zawsze może się rozrosnąć, oby tylko materiału wystarczyło ;)

Na początku u mnie to była taka sobie kupka :silly:

poźniej torcik :lol:

do wielkości działki zupełnie niewielka, wiec się nie martw na zapas :hug:

W kolejnym roku dosypałam nieco ziemi z przodu i wzniesiona rabata się powiększyła nieco.
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2013 16:43 przez pamelka.
Za tę wiadomość podziękował(a): r-xxta

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 17:17 #108813

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Wspaniałe palargonie!
Musze się rozejrzeć za ładnymi odmianami wiosną. W zeszłym roku na tarasowej etażerce miałam fuksje, ale stanowczo im tam jest za gorąco. Myslę, ze pelaśki będą się dobrze czuły.
Nie zanudzasz wcale, dawaj jeszcze ;)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 17:21 #108815

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Fuksje są piękne i róznorobne, ale wymagające i ... nie potrafię ich przechować :oops:
Pelaśki zaś :whistle: co ja będę pisała, to są pancerne roślinki :)
Zapewne jakieś sadzonki będą w nadmiarze, spakuję do Sulejowa ;)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 17:39 #108831

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Może wcześniej w Krzywaczce się najdziemy ;)
I z góry dziekuje :hug:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 17:41 #108833

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Aaaa faktycznie, termin jeszcze lepszy :woohoo:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 18:05 #108850

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Teraz żałuję, że więcej nie zamówiłam tych rosebudów. Na razie spodziewam się pięciu kolorków :hearts: No i te zdjęcia róż z ostróżkami :hearts: . Ja dzisiaj róże musiałam przesadzać :cry2:
" Na początku był Smok..."

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 19:18 #108899

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak to przesadzać :supr3: dzisiaj :supr3:
A co znów się stało?????

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 19:25 #108908

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jolu, takie fotki "tak było... tak jest" zawsze podnoszą mnie na duchu :woohoo: . Aż miło popatrzeć, jak w dosyć krótkim czasie kawał łąki :whistle: , przerodził się w ogród :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 20:00 #108934

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Miałam jazdę bez trzymanki z samego rana. Sąsiadka zbroi działkę budowlaną no i podwykonawcy z energetyki wjechali z koparką i 30cm od mojego płotu zaczęli ryć (wcześniej się nie pofatygowali, żeby zapytać choćby o to, którędy jakie media w ziemi biegną). Wyskoczyłam z chaty i zaczęłam ich :screem: oraz :teach: i :idea1: Ja bestia budownicza jestem i pani inżynierowa, to w te klocki sobie nie dam w kaszę dmuchać. Jeszcze do męża po wsparcie i załagodzenie konfliktu zadzwoniłam (bo jakby nie przyjechał, to bym teraz była posiadaczką minikoparki, dostawczaka z przyczepą, trójƒazowej skrzynki dla czterech posesji oraz dwóch trupów zanurzonych w głębokiej gliniance pod płotem). Nagle się okazało, że oni tego dzisiaj nie będą robić, bo się odpowiednio nie przygotowali. Czyli jednak można tak, żeby wszystkim było dobrze. Całe szczęście, że byłam w domu, bo by zrobili tak jak oni najlepiej potrafią, czyli :ouch: a my po powrocie zastalibyśmy rozorany podjazd, brak internetu i gazu, zalaną ulicę i zniszczone róże przed płotem. Po prostu ręce opadają :jeez: Tak więc dzisiaj przesadzałam róże :flower:
" Na początku był Smok..."
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2013 20:02 przez Pani Bestia.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 20:53 #108970

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Jola - Ale fajnie ogląda się takie zdjęcia "w czasie" . :P Róże pięknie Ci kwitły !

Mam pytanie o te wszystkie podpory do pnączy i róż. Gdzie je kupujecie? W ogrodniczych
czy raczej przez internet?
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2013 20:54 przez magdala.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Sty 2013 21:20 #108990

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Pięknie się zagospodarowałaś, ale płaściutko u Ciebie jak na stole :) Kosiarka się nie namęczy... u mnie nie dość, że pod górkę i z górki wszędzie, to jeszcze okrutne doły w sadzie, wertepy... Takiego koszenia zawsze zazdroszczę. Nic dziwnego, że usypujesz swoje pagórki :) Piękne kamienie!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Sty 2013 11:04 #109149

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Pamelko bardzo dużo pracy, Włożyłaś w ten piękny ogród ale było warto, efekt cudny ta ściana bardzo mi się podoba. :bravo: :flower2:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Sty 2013 21:48 #109403

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
pamelka wrote:
... na początku była ... trawa :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Aż mi się cisną na usta słowa, że no może nie na końcu, ale za jakiś czas w ogóle trawy nie będzie! :rotfl1: Wbrew deklaracjom o miłości do trawnika... ;) A ścieżki trawiaste nie wystarczą? ;) Zobacz jak Ci szybko poszło z tą likwidacją trawnika! :rotfl1: Trzy lata i sporo ubyło! To co, przestaniesz kupować? A takie fajne kulki gdzieś tam akurat się szczepią! :rotfl1: I tak będzie co roku! :rotfl1:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Sty 2013 22:36 #109438

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Wypominki cud :) nadawaj Joluś dalej!
Pelargonie świetnie się prezentują!
Co do postumentu o który pytasz, to leżał nadgryziony zębem czasu pod płotem w "firmie" robiącej odlewy betonowe ( takiego bałaganu dawno nie widziałam. Wyceniono na 10 zł. Stoi na betonowym włazie do kanalizacji... No co, jak się nie da ukryć, to trzeba wyeksponować ;)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.469 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum