TEMAT: Moja oaza wśród familoków

Moja oaza wśród familoków 03 Kwi 2013 23:48 #140690

• Roma
  • Roma's Avatar
Serwetki podziwiam i jestem pełna uznania :thanks: robienie pikotek to dla mnie czarna magia :jeez: Do widoków pięknych róż bardzo tęsknię a Twoje róże na fotkach są jak żywe :)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja oaza wśród familoków 04 Kwi 2013 08:45 #140727

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Cuuudne róże,jak ja je kocham :hearts: a ta Shrposhire,naprawdę śliczna :)

Moja oaza wśród familoków 04 Kwi 2013 09:38 #140743

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Jadziu piękne różyczki , a serwetki cudo, szkoda,że nie mam takich zdolności, kiedyś robiłam tylko na drutach różne rzeczy. :supr3: :flower1:

Moja oaza wśród familoków 04 Kwi 2013 21:31 #141001

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dziękuję za pochwały moich wypocin :thanks: Wciąż nie wypuszczam czółenka z ręki ;) .Teraz tworzę nową serwetkę juz bardziej pracochłonną ,ale jakoś mi idzie .Będzie prezentem dla mojej psiapsiółki Małgosiu drutkami tez się zajmuję tak samo jak szydełkiem .Co robić w zimowe dni trzeba sie czymś zająć
Aniu Shropshire to Austinka i jej kwiaty są bardzo zmienne od oranżu po blady róż .Mam nadzieję ,że to ona
Romciu ogólnie to koronka czółenkowa i kiedyś była robiona przez hrabinie czółenkami wysadzanymi drogimi kamieniami ;) a teraz pleps się nią para ;)
Dla Ciebie Aniu jeszcze parę jej fotek
mojeobrazy073.jpg

mojeobrazy144.jpg

mojeobrazy014.jpg

mojeobrazy145.jpg

Obraz794.jpg
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 08:36 #141075

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
A dziękuję,dziękuję :P
No,i jak tu nie kochać ich,jak one takie piękne :hearts: Ta 3 to przydałby mi się ,taki pełny kwiat,,super :)
Ostatnio zmieniany: 05 Kwi 2013 08:37 przez anabuko1.

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 09:25 #141100

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Cudna różyca :woohoo: jak już pisałam. Czy w czerwcu doczekamy się takich kwiatów :think:

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 15:44 #141243

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu miejmy nadzieję ,ze w czerwcu obejrzymy piękne kwitnienia naszych różyczek Dzisiaj robiłam przegląda w ogródku i wszystkie czekają tylko na trochę słoneczka .Mają juz fajne kiełki
Aniu masz rację zresztą wszystkie kwiaty są piękne bez wyjątku

Obraz981.jpg

mojeobrazy207.jpg

mojeobrazy031.jpg
Jadzia

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 15:55 #141247

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
oj,kuisisz ,kusisz tymi ładnymi różyczkami :bravo: ,ale słonka brak ,wiosny brak :placze: to chociaż takie żywe,energetyczne kolorki :P

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 18:09 #141277

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Czyli wygląda na to, że jednak Twoje różyczki nie ucierpiały z powodu braku śniegu :hug: . Za to na pewno szybciej wystartują niż na przykład moje nadal pod półmetrową kołdrą :placze:

Moja oaza wśród familoków 05 Kwi 2013 18:31 #141285

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Jadziu :hug: tak się cieszę, że róże przetrwały Ci tę przewrotną zimę w dobrej kondycji. Będzie co oglądać :bye:

Moja oaza wśród familoków 06 Kwi 2013 20:37 #141817

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Jestem ciekawa, bo rozmawiałam dzisiaj z bratem . On mieszka niedaleko mnie i stwierdził ,że róże zaczynają czernieć od dołu .U mnie jeszcze gruba warstwa śniegu ,więc nie widać jak pod nim wyglądają łodyżki .W każdym razie od góry nic nie zauważyłam ,żeby jakoś niepokojąco wyglądały .Jutro specjalnie odgarnę śnieg wokół róż bo trochę mnie zdenerwował. Wszystkie pnące mają zielone łodyżki w całości to samo pienna Exscelsa
Gosiu mam nadzieję ,że będzie dobrze i już sie podniecam szczególnie na piwonie w pierwszej kolejności
Martuś mam taką nadzieję ,że będzie dobrze .U mnie dalej spora warstwa śniegu na rabatkach
Aniu no cóż nam pozostało jak tylko kuszenie kolorkami
Obraz013.jpg

Attachment Obraz003.jpg not found

Obraz007.jpg

P1080840.JPG
Jadzia

Moja oaza wśród familoków 06 Kwi 2013 23:46 #141912

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:kiss3: Jadziu, u mnie Westerland ma bordowe łodygi i u Lincolma zauważyłam brąz. Dziś posadziłam 4 róże w donice i obcięłam trochę korzeni. Co ja miałam z ziemią. Zamarzła mi w bagażniku, więc rozkruszałam te bryły. Dobrze, że dokupiłam 3 worki w Leclerku, bo bym sie wściekła. Obłożyłam je sniegiem, to powoli się napiją. Jeszcze mam jedną w wodzie, ale to taka marketanka, więc musi poczekać, bo nie miałam dla niej większej donicy. Byłaś na targu?
Wiesz, nie mogę się doczekać tej pani z różami. Bo Merkurego 2000 mam od niej. Coraz bardziej jestem tego pewna.czy Floribunda jeszcze się odzywała? Oby jak najpóźniej!!!

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 09:07 #141953

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
O piękne wiosenne kwiatuchy :) Bardzo lubię krokusiki,moje jeszcze zagrzebane w śniegu,,,,a na sasanki to jeszcze dłużej trzeba będzie poczekać :dry: A skrzydlinka,,,hmm,ciekawa,nie znam tej roślinki :crazy:

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 09:45 #141969

• xMonia
  • xMonia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Witaj Jadziu , napisz coś więcej o tej skrzydlinie.

Pozdrawiam

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 09:47 #141970

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moja skrzydlinka, która w połowie marca juz miała pączki, chyba mi przekwitła pod śniegiem :placze:

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 14:29 #142092

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś nie wiem jak ma sie moja skrzydlinka, bo skalniak jest jeszcze cały pod śniegiem .Raczej jeszcze nie kwitła bo nie zauważyłam kwiatów.

MoniśSkrzydlinka jest u mnie już 2 zimę fajnie się rozrasta .Mam ja posadzoną na skalniaku w przepuszczalnej ziemi .Raczej nie ma specjalnych wymagań ,ale na zimę okrywam ja stroiszem .Wygląda niepozornie i ma malutkie kwiatki .Mam nadzieję zobaczyć także w tym roku jej kwiatki .W ubiegłym roku kwitła 5 kwietnia

Aniu u mnie nadal śnieżna pokrywa nie mam nic lepiej .Te fotki są z ubiegłego roku a czy w tym roku zobaczę takie kwitnienie tego nie wiem .Skrzydlinka to taki płożak fajnie się prezentuje na skalniaku zanim zakwitną gożdziki i inne skalniakowe roślinki jak np. Gentiany

Tosia dzisiaj zaglądałam na wszystkie róże i nie zauważyłam czarnych łodyżek tak jak brat zauważył u siebie .Ta pani na pewno dopiero w maju się pokaże nooooo chyba ,że pogoda się poprawi na tyle ,że będzie mogła wykopać róże i inne krzewy .Nie jeszcze nie mam od nich wiadomości
Te wszystkie kwiaty były w pełnym rozkwicie właśnie 7 kwietnia :( a dzisiaj jest jeszcze wszechobecna BIEL :placze:

Obraz100.jpg

P1080836_2013-04-07.JPG

Obraz199.jpg

Obraz200.jpg
Jadzia

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 15:23 #142122

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Jadziu :hug: widać Twoje róże lepiej zabezpieczone niż brata :tongue2: Ale zapewne i jemu odbiją - podobno ta zima dla róż łaskawa. Czyli wy rodzinnie lubicie ogrodnictwo - to tak jak u nas . Bratowa też tworzy piękny ogród , a jak zdobędzie coś nowego to mnie od razu korci... i na odrót też :wink4:
Ja też dostałam wiadomość od Floribundy - prosiłam o przesyłkę po 15 kwietnia - ciekawe co odpiszą. A do kiedy można sadzić róże?

Moja oaza wśród familoków 07 Kwi 2013 15:47 #142131

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Jadziu, widać, że kochasz swoje róże, bo tak pięknie je fotografujesz :bravo:
U mnie już zostało bardzo mało śniegu, dzisiaj jest cieplutko, ale na przyszły tydzień zapowiadają iście wiosenną temperaturę, powyżej 15 stopni :funnyface: Mam więc nadzieję, że roślinki podgonią opóźnienie i pięknie nam zakwitną w swoim czasie :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.574 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum