TEMAT: Moja oaza wśród familoków

Moja oaza wśród familoków 11 Kwi 2013 23:31 #144502

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Aniu maciejka obowiązkowo musi być no i Lewkonia także to sam zapach szczególnie wieczorem czy wcześnie rano
Tosia no jednak stało się .Dzisiaj przyszedł do mnie z tą wiadomością :evil: Jako ,ze wędziłam to miałam czas na ,żeby powoli wszystko wykopać .Na razie tylko przy altance .Biednemu zawsze pod górkę nie wiesz :( Dobrze ,że mi koparki nie chce wtoczyć do ogródka tak jak miał w zamiarze
Martuś powinnaś zrobić drenaż wtedy szybciej spływałaby woda .Jeszcze parę dni i będzie OK .No cóż mam począć muszę go wpuścić bo nie będę się z nim kłócić :(
Adrian miejmy nadzieję ,ze i u mnie będzie można też w przyszłym tygodniu już siać

Obraz013.jpg

Obraz012.jpg

Obraz386.jpg

Obraz391.jpg
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja oaza wśród familoków 12 Kwi 2013 08:53 #144582

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
ale piękne iryski,pokazałaś,śliczne, :) ja je dokupuję,i dokupuje,ale mam ograniczone miejsce :(

Moja oaza wśród familoków 12 Kwi 2013 19:17 #144793

• Tacca
  • Tacca's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 571
Jadziu , jak długo kwitnie Litodora

Moja oaza wśród familoków 12 Kwi 2013 19:31 #144798

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:( Jadziu, bardzo Ci współczuję. Z tą koparką, to byłoby straszne. Długo to będzie robił? Oby nie całe lato!!!! :mad2:

Moja oaza wśród familoków 12 Kwi 2013 20:09 #144824

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Tosia nie wiem jak długo będą to robili we środę się dowiem .Na razie Doktorka nie wykopuję czekam, aż oni przyjdą .Niech zaczynają najpierw od mojego ogródka ,a potem niech robią od frontu .
Danusiu Litodora kwitnie praktycznie całe lato ,bo potem na nowych łodyżkach też kwitnie paroma kwiatkami.Po zimie wygląda jak na razie tragicznie .Szkoda ,że przy pierwszych zejściach śniegu ja odkryłam .Niestety zaczynała zachodzić pleśnią i musiałam ja przewietrzyć .Mam nadzieję ,ze odbije porządnie
Aniu u mnie są w każdym miejscu .Muszę te pojedyncze osobniki dać razem ,bo ślicznie wyglądają w większej grupie
Z tej długiej rabatki roślinki już wykopane pozostaje jeszcze ta druga gdzie rośnie Doktorek pięknie zielony po zimie z 3m łodygami :(
mojeobrazy179.jpg

mojeobrazy178.jpg

mojeobrazy171.jpg

mojeobrazy177.jpg

Wszyscy zapracowani teraz odpoczywają na pewno leczą swoje obolałe kości ;) Litodora wygląda na razie nieciekawie .Łodyżki wysuszone i zastanawiam się czy ich nie obciąć ???Kopce usunięte ,różyczki nawiezione i przycięte oraz rozgarnięte kopce .Agrest ma już listki, a hortensja ogrodowa za sekundę też będzie miała .Tempo rozkwitu wszystkiego w przyspieszonym tempie
mojeobrazy203.jpg

mojeobrazy223.jpg

mojeobrazy227.jpg

mojeobrazy226.jpg

mojeobrazy216.jpg

mojeobrazy214.jpg

mojeobrazy213.jpg
Jadzia
Ostatnio zmieniany: 14 Kwi 2013 22:17 przez jagoda5214.

Moja oaza wśród familoków 15 Kwi 2013 21:30 #146015

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Jadziu widzę, ze ogród już dopieszczony po zimie. :)
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Moja oaza wśród familoków 15 Kwi 2013 21:55 #146042

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Jadziu jutro i w środę mam wolne od Sary - daj znać bardzo ci chętnie pomogę.

Moja oaza wśród familoków 15 Kwi 2013 22:14 #146064

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwcia :hug: :kiss3: za pomoc ,ale już wszystko wykopałam .Dzisiaj były Doktorki wkopywane .Mam nadzieję ,że nic się nie poniszczy w tych doniczkach .Nie wiem czy to prawda ,ale chodzi o piwonie .One powinny być w takim samym kierunku ustawione w doniczce jak i póżniej posadzone na docelowe miejsce ,żeby kwitły . Dlatego odpowiednio ustawiłam doniczki i jestem ciekawa czy to zadziała
ciemiernik.jpg

Martuś jaki dopieszczony tylko uporządkowany tak jak u wszystkich .Teraz robotnicy narobią mi bałaganu :evil: Już się dzisiaj pojawili .Kopią wielkie doły na 1m głębokości i 1/2 szer. Teraz to tak wygląda :(
mojeobrazy231.jpg

mojeobrazy232.jpg

a to Doktorki

mojeobrazy230.jpg
Jadzia
Ostatnio zmieniany: 15 Kwi 2013 22:15 przez jagoda5214.

Moja oaza wśród familoków 28 Kwi 2013 21:31 #150518

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Niestety moje rośliny dalej w doniczkach siedzą ,bo robotnicy jeszcze nie skończyli swoich prac .Zastanawiam się czy w tym sezonie zagospodaruje te 2 kawałki :jeez: W tej chwili dołki są juz w połowie zasypane gliną teraz mają jeszcze dowież ziemię ,ale czy w takiej jałowej glebie posadzić róże ???chyba bez sensu .Pomyślałam więc ,ze najpierw posieję tam poplon tylko jaki ??? gorczyca ,zboże ,łubin facelia nie mam pojęcia wszystko w mniejszym lub większym stopniu daje próchnicę. Chciałabym ,żeby róże miały taką ziemię na jaką zasługują .Może ktoś mi podpowie .
Trochę mojej wiosenki
ciemiernik_2013-04-28.jpg

mojeobrazy505.jpg

PIWONIA MAJOWA

tulipany.jpg

mojeobrazy498.jpg

mojeobrazy507.jpg

mojeobrazy502.jpg

biedne sasanki

mojeobrazy490.jpg

mojeobrazy488.jpg

pani koperkowa
Jadzia
Za tę wiadomość podziękował(a): Margolka

Moja oaza wśród familoków 28 Kwi 2013 22:26 #150571

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
A dlaczego gliną? Ja posadziłam na tej mojej glinie łubin - i zanim przekwitł przekopałam go i zostawiłam tak na zimę. Mam wrażenie, że ziemia w tych miejscach poprawiła sie.

Kupiłam sobie fajną pergolę w NETTO. Postawiłam ją dla Piruette, ale pomyślałam sobie że jutro pojadę po jeszcze jedną dla Grahama

Moja oaza wśród familoków 29 Kwi 2013 09:13 #150673

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
tulipanki ślicznie już kwitną ;) ,pierwiosnek ząbkowany ładniutki ;)
,a ja go nie mam,fajniutki,trzeba chyba go sobie sprawić :unsure:

Moja oaza wśród familoków 29 Kwi 2013 10:27 #150723

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jadziu mam nadzieję, ze robotnicy sprężą się i szybko dokończą prace. A Ty będziesz mogła stworzyć piękne kwiatowe rabaty na miejscu robót.
Ślicznie kwitną już Ci tulipanki.... i szafirki wspaniale wyglądają w takich okazałych kępach. Moje przy przeróbce skalniaka rozpełzły się po różnych miejscach i teraz wyglądają z różnych zakamarków takie pojedyncze kwiatuszki :happy:

Moja oaza wśród familoków 29 Kwi 2013 13:34 #150761

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Jadziu, piwonia majowa szybko nadrobiła straty i ma już śliczne pąki u Ciebie!
Na koperkową od dawna choruję, a do irysów wracam znowu po kilku latach 'boczenia się'. Na forum pokazujecie takie cuda irysowe, że nie sposób przejść obojętnie obok tych kwiatów :)
Spustoszenia w ogrodzie współczuję i życzę z całego serca małych strat i szybkiego zakończenia robót :hearts:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Moja oaza wśród familoków 30 Kwi 2013 13:50 #151106

• Martina
  • Martina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 85
Jadziu koperkowa śliczna. Rozumiem Twój ból z powodu robót w ogrodzie, na pocieszenie dodam, że mam tak samo, a roślinki czekają, żeby je wreszcie wsadzić do gruntu. Zamiast poplonu radziłabym raczej zastosować kompost, będzie i szybciej, i żyźniej. :)
Pozdrawiam Marta.

siedlisko

Moja oaza wśród familoków 30 Kwi 2013 21:30 #151241

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Zrobiłam pozimowy obchód Twojego ogrodu. Ech, gdyby nie sąsiad było by jak w raju... A tak rozpętało się piekiełko remontu. Doły wkoło budynku to faktycznie dobrze byłoby zaprawić solidnie kompostem, dowieść dobrej ziemi i poczekać aż wszystko osiądzie.
Ja dziękuję... taka ekstra robota wpadła :jeez:

Moja oaza wśród familoków 30 Kwi 2013 21:40 #151243

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Jadziu :hug: widzę że machina remontowa ruszyła , oby się szybko przetoczyła przez Twoje włości,bez zbędnego zamieszania.

Moja oaza wśród familoków 30 Kwi 2013 22:53 #151299

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
Kurcze napisałam cały elaborat a okazało się przy wysyłaniu ,że nie a połączenia z serwerem :evil: No to jadziem od nowa
Małgosiu machina tylko niszczy .Gdyby to było dla mnie to bym przebolała ,ale sąsiadowi zrobiłam uprzejmść ,żeby chociaż dziękuję powiedział ,ale tego chyba nie ma w swoim słownictwie :evil: Róże mam w doniczkach i jeszcze jakiś czas tam pozostaną .Jestem ciekawa czy zakwitną chociaż 1 kwiatkiem a tak na nie czekałam :(
Izo mam kompost ,ale słabo przerobiony ,więc chciałam na tę glinę dać tego kompostu a na to dopiero ziemię a do tego chciałam jeszcze wysiać poplon ,żeby wzbogacić w próchnicę tę ziemie pod róże .Wiesz ,że gdyby nie te wszystkie kwitnące wiosenne kwiaty to nie zaglądałabym wcale do ogródka .Jemu by tak odpowiadało ,żebym z ogródka zrezygnowała i wtedy byłby pan na włościach :evil:
Martuś gdyby to był mój dom to co innego ale jak to u as mówią komuś wygodzisz a sobie zasmrodzisz .Nawet słowa dziękuje nie usłyszysz .Teraz jeszcze ma zamiar jesienią ocieplać i znów by mi wlazł na gotowe rabaty .Jestem w rozterce :(
Dalu iryski kocham nawet jesienią zamówiłam sobie nowego iris japonica Sensations .Jestem ciekawa jego kwiatu w realu .Koperkową zamawiałam u Gloriadei .Najlepiej teraz już zamówić sobie
Aguś robotnicy powiedzieli ,ze skończą w poniedziałek tylko nie wiem w który :( Pozbierasz je do kupy albo zostaw i fajnie się rozrosną w tych miejscach ,gdzie są
Aniu teraz rozkwita ząbkowany biały ,ale białe bardzo powoli przyrastają to samo jak białe szafirki
Iwonko dla Grahamka obowiązkowo pergolka on przecież na to zasługuje ,bo fajnie się rozrasta .Jestem ciekawa jaką ziemie mi przywiozą .Umawiałam się z tym szefem ,że jak przywiezie fajną to mu dopłacę ,ale zobaczymy .Tam w tych miejscach nie była za dobra ziemia ,ale rośliny rosły natomiast róże potrzebują już konkretnej ziemi.Nie będę dla nich macochą i mam nadzieję ,że się odwdzięczą
mojeobrazy636.jpg

mojeobrazy660.jpg

mojeobrazy647.jpg

mojeobrazy640.jpg

mojeobrazy643.jpg

mojeobrazy658.jpg

mojeobrazy645.jpg

mojeobrazy590.jpg
Jadzia
Ostatnio zmieniany: 04 Maj 2013 21:47 przez jagoda5214.

Moja oaza wśród familoków 04 Maj 2013 22:23 #152823

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:thanks: Pąka liliowca Ci zazdraszczam!! :eek3: Przyglądałam się swoim i nie mam nigdzie!! Tulipany szaleją i są cudne!! Litodora się przyjęła i pokazują się listeczki. Azalie lada moment będą kwitły. Pamela mi już kwitnie!!! :dance:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.492 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum