TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 09:49 #282955

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Kasiu powiedz i jak można najtaniej do Ciebie dotrzeć, czy jest jakiś środek lokomocji co by nie pochłonął majątku. Gdyby nie brak kasy zatankowałabym autko do pełna i pojechała do Ciebie choćby na godzinkę, by zobaczyć to wszystko na żywo.........
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 09:57 #282957

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Kasiu :bye:
340 róż :woohoo: To ja nawet mały pikuś względem Ciebie nie jestem tylko malciupeńki :tongue2:
Piękne te róze masz,zawsze je podziwiam,i pracy sporo,,przy takiej ilości to wiadomo ,że też sporo jest.
Ja jeszcze na kilka choruję, myslę ,że może uda mi się gdzieś je na jesieni dostać.
Bylin to ma sporo.
Traw nie,ale raczerj nie chcę.
Lilie piękne,też je bardzo :hearts: czy to azjatki,czy inne.Orientalne pieknie pachnąi ten zapach uwielbiam :P
Przetaczniki ładne,bo spore,moje 2 malutkie,młodziutkie,może jeszcze jakieś trzba by było dokupć,zobaczymy ....

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 10:12 #282962

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
>>Aguś, to nie proso jeno jęczmień<<

Kasiu, przez ten Mundial wszystko mi się myli, ale już wracam na normalne tory i obiecuję poprawę.
Tak czy inaczej, pomysł uspokojenia rabat i dosadzenia traw ozdobnych wzbudził mój duży entuzjazm.
Wydaje mi się, że uzyskasz dzięki temu większą harmonię i balans pomiędzy kwieciem, zimozielonymi, a i oczekiwaną zwiewnością.

Łuki przecudnie zarosły! Śmiało można by postawić tam jakąś parę młodą ;-)

Dobrego tygodnia!

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 10:51 #282976

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Tobie to nawet kij od szczotki zakwitnie, więc nie zostawiaj go w ogrodzie :happy3:
Lilia w misie niezwykle się udała, a i widzę kolejny pączek :D
A trawki :hearts: Muszę koniecznie sobie takie kupić, bo jestem pewna, że takie cudeńka wszędzie będą wyglądać dobrze. Nawet w moim ogrodzie :oops:

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 15:01 #283028

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
  • http://forumogrodniczeoaza.pl/​index.php/forum/33-m
  • Otrzymane dziękuję: 45
Kasiu,codziennie wchodząc do domu pod łukiem oplecionym różami chyba masz wrażenie jakbyś codziennie szła do slubu.Bajeczny widok i tak jak Ulka móc zobaczyć to na zywo to raj dla oczu.

Ogródek Robaczka 14 Lip 2014 16:02 #283040

• PEPSI
  • PEPSI's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14
Kasiu, obserwuję u Ciebie pięknie kwitnące New Dawn. Ja mam co prawda jedną, i w dodatku pierwszy jej sezon, ale nie jestem zachwycona tą różą. Chyba, że to się zmieni ? Czy one tak śmiecą też u Ciebie? Nie mam żadnej innej róży, choc moja kolekcja mizernie wypada przy Twojej :) , która by tak strasznie się obsypywała. Mam mały dylemat?

Ogródek Robaczka 15 Lip 2014 17:27 #283371

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Kasiu, białe róże przy ścieżce to Aspiryne Rose i Kent ? Dobrze pamiętam ? Chciałabym posadziś 3 niskie białe róże z przodu jednej rabaty i nie wiem jakie. Te u Ciebie przy ścieżce pięknie wyglądają i jak widać na zdjęciach ,bez przerwy kwitną. Która z nich jest mniej rozłożysta i dłużej kwitnie ? Najlepiej żeby kwitła od wczesnej wiosny do przymrozków. ;) :happy:
Lilia w bajorku cudeńko. :flower2:

Ogródek Robaczka 15 Lip 2014 17:39 #283374

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Kasiu dziękuję :kiss3: za zdjęcia tak myślałam że będzie cudnie i nie zawiodłam się :) uwielbiam New Dawn i wcale nie przeszkadza mi to że opadają płatki... zapach, subtelny kolorek u mnie też w tym roku wyglądał przepieknie i kwitł bardzo intensywnie.

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 10:13 #283558

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Dzień dobry!
Ostatnio całe popołudnia spędzam w ogrodzie, więc wątek nieco zaniedbany :oops:
Odpowiedzi będą wieczorem, a tymczasem, wczorajsze impresje na temat.. ;-)
Grzywy są tak piękne na żywo, że żadne zdjęcia, (zwłaszcza tak marnego fotografa :pinch: ) tego nie oddadzą, ale przy odrobinie wyobraźni...

Miłego dnia kochani :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2014 10:14 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): sierika

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 10:21 #283560

• Madżenka
  • Madżenka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Cudownie wygląda połączenie roż z trawami. Będę podziwiać dalej. Ja mam fiola na punkcie traw i bukszpanow a przez rosomanes teraz na punkcie roz :)

Ascot powalila mnie na kolana, gdy objerzalam pięć kulek na jednej malej galązce w dwa tygodnie po posadzeniu. Widze, ze u Ciebie zachwyca. Proszę o nazwy kolojnych tak zachwycajacych roż w kolorze purpury i ciemnego rożu.

Przetaczniki strasznie mi w tym roku urosly, Christa maja u mnie poda 1 m wysokosci....czy Ty masz rożowe przetaczniki? Ktory to ich sezon w Twoim ogrodzie?

Ps. Nie wiem dlaczego nie dostaje powiadomien o wpisach uCiebie... Czasami przychodza , czasami nie...
"Madżenie ogrodnika" w innej przestrzeni wirtualnej

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 10:59 #283567

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Jezowki w trawiastych grzywkach, faktycznie ciekawie wygladaja. Mysle, ze niskie przetaczniki lub inne niskie "klosowe" kwiaty, tez byly by cacy.
A jeszcze co do mini oczek, to ja w tym roku postaram sie przechowac mini Lilie w jakims wiadrze w pomieszczeniu gospodarczym. Do tej pory wszystkie wodne chabazie traktowalam jako jednoroczne i po sezonie poprostu wywalalam. Jeszcze taka praktyczna zimowa uwaga - nie wiem czy bedziesz zakrywac na zime, zeby wody w srodku nie bylo? Jezeli nie i deszcze moga napelniac donice woda, to wloz do srodka luzno pare kawalkow styropianu. Plywajacy styropian ma to do siebie, ze nie pozwala na takie rozprezanie sie lodu, jak woda zamarznie, zeby rozsadzilo pojemnik ktory lod wypelnia.

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 11:07 #283568

• Pani Bestia
  • Pani Bestia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane dziękuję: 49
Kasiu :hug: Ciekawe, czy ten jęczmień się wysieje... :think:
" Na początku był Smok..."

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 11:19 #283569

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Teraz żałuję, że nie posadziłam sobie takiego jęczmienia :) Miałam go nawet w rękach i się nie zdecydowałam :unsure:
Weekend upłynął na cieszeniu się dłuższą wizytą Dużego Dziecka i jakoś nie mogę się pozbierać. Dziś padało, na tyle niewiele, że zaraz wychodzę do ogrodu, który powoli wygląda na coraz bardziej zapuszczony :angry:
Chippendale rozwinęła pierwszy kwiat :)

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 17:08 #283636

• AnaAn
  • AnaAn's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6
Oj Kasiulek, kokietka z Ciebie... Ja właśnie dzisiaj oglądając (i wąchając) swoją Jude the Obscure przypomniałam sobie, że mam ją tylko dzięki Twoim ślicznym fotkom. Wcześniej wcale się nią nie interesowałam... :kiss3:

Madżen, zainteresuj się Young Lycidas (fuksjowy róż wpadający w purpurę; zdrowa i chętnie kwitnie. :bye:
Pozdrawiam, Ania

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 19:06 #283684

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Robaczek wrote:

Jak na obrazie :woohoo: :bravo: Jeszcze tylko ramki dodać.
Ostatnio zmieniany: 16 Lip 2014 19:07 przez Bozi.

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 20:01 #283702

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Muszę sobie kupić ten jęczmień :hearts: Jest rewelacyjny.

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 20:45 #283717

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Robalu jeden ! Taaakim jęczmieniem dałaś po oczach :supr3: no i nic tylko zanucić "oprócz błekitnego nieba tylko trawek mi potrzeba" - dżisas co ja wypisuję, nawet nie lubię tej piosenki ale mi się narzuciła.... odkąd pokazalaś te trawska omijam ogrodnicze szerokim łukiem bo się nie obronię przed własnym szaleństwem, kupię i potem co ? Nie mam siły na przerabianie rabat po raz kolejny :ouch: Miłego wieczoru :bye:

Ogródek Robaczka 16 Lip 2014 21:20 #283729

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Kasiu zielonoręka! Czego się nie tkniesz, sukces! Wszystko w Twoim ogrodzie bujne i wielkie! Łan jarzmianek porywający, a ostnice z jeżówkami tworzą bardzo udany związek... Wcale się nie dziwię, że całą sesję zdjęciową im poświęciłaś :)
A może tam właśnie posadzić aminki? Jeszcze jeden typ kwiatostanu górujący nad resztą?
Kasiu, a masz na swoim koncie jakąś ogrodniczą klapę, wpadkę, niepowodzenie? ;)
Czy nuda, sukcesy i sukcesy? :rotfl1:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.776 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum