Dobry wieczór
Dzisiaj wróciłam niemal o zmroku, więc ogród ledwie obejrzałam w zachodzącym słońcu. Przekonałam się do kilku roszad planowanych "na sucho" w oparciu o zdjęcia z sezonu i w weekend przystąpię do realizacji
Planuję też różane wykopki co pozwoli mi na przesadzanie innych roślin. Zapowiada się pracowita końcówka tygodnia
Myślę też na wyciupaniem ostatnich pięciorników i wsadzeniem w to miejsce jasnych traw miskantów - Variegatusa albo Morning Light. Ech...plany, plany...pewnie jeszcze kilka raz zmienię zdanie
Danuś, witaj! Dawno Cię nie widziałam
Miło, że jesteś
Dziękuję za przemiły komplement, z serca odwzajemniam, bo Twój ogrodowy raj oczarowuje mnie ilekroć go odwiedzam.
Ewuniu, dobrze, że wracasz do zdrowia i jesteś z nami
Otrzymałam wyróżnienie w konkursie organizowanym przez wydawnictwo Mój Piękny Ogród i zdjęcia, które przesłałam, będą opublikowane w gazecie w przyszłym roku.
To dla mnie bardzo miła niespodzianka i przyjemna nagroda za wykonane prace.
Nie ma jednak cenniejszej nagrody niż Wasze serdeczne słowa, bo tylko ogrodnik z krwi i kości wie, ile pracy i zaangażowania kosztuje utrzymanie ogrodu.
Dziękuję za odwiedziny i wpis, jesteś kochana
Moni, jesteś wulkanem energii hahaha kochany wariat ogrodowy!
Z Twojego posta bije po oczach taki energetyzujący koktajl emocji, że mam ochotę lecieć po łopatę już teraz i kopać
Pytasz co porabiam....Wiesz sama jak to działa, na smutki najlepsze zmęczenie fizyczne. Trafiła mi się okazja cisowa i musiałam w te pędy znaleźć miejsce na żywopłot
Wykopałam obwódkę lawendową wokół jodły na froncie i wkitrałam tam cisy. Są większe niż planowałam, ale wiosną zetnę ja niższy żywopłocik i będzie okejos. Do tego dosadziłam kilka przy ścieżce koło garażu i tam chcę wyrzeźbić falę jaką widziałam w Prowansji. Korba na całego
Kilka zostawiam luźno jakby były wypady po zimie (tfu, tfu) lub będę z nich formować coś wiosną.
Na tej wolnej przestrzeni pod jodłą chcę posadzić jakieś cebulki, innych roślin już tam nie planuje. Muszę mieć jakiś odpoczynek dla oczu
Niestety nie mam takich przestrzeni jak u Ciebie
No to jeszcze kilka fotek
Rozmaryn kwitnie
Ostatni powojnik..
Ślimakowo