Witajcie!
Troszkę zaniedbałam wątek w święta, ale spędzaliśmy je wyjazdowo u rodzinki i czasu zabrakło..wybaczcie.
Dziękuję za wszystkie życzenia!
Dzisiaj pogoda była fanstastyczna, więc po pracy mogłam spędzić trochę czasu w ogrodzie. Posadziłam cebulki w donicy na szczypiorek, wysiałam pietruszkę (również do donic), przepikowałam pomidorki koktajlowe (Black Cherry - dzięki Jule!) i zrobiłam trochę fotek
Teraz zaległe odpowiedzi, a za chwilę raport wiosenny z ogrodu:
Krzysiu, ciemierniki bywają ponoć kapryśne na ciężkiej ziemii, ale u mnie na razie rosną super i zauważyłam mikroskopijne sieweczki
Januszu, doczekaliśmy się prawdziwie wiosennej aury! W święta pogoda była paskudna, na południu kraju śnieżyce i deszcze z gradem...ale to już wspmnienie
Białe święta były, teraz mamy upragnione słońce i przyroda szybko nadrobi. Pozdrawiam serdecznie
Aniu, mam nadzieję, że jest poprawa? Przesyłam słonko i życzenia pogodnego weekendu!
Moni, Vera, Beatko - dziękuję
Gosiu, pierwszy raz mam do czynienia z tym dziadostwem
Na razie podlałam rodki Em'ami z wrotyczem. Potem zastosuje nicienie i oby wystarczyło..
Monia, czytałam już w różnych wątkach o trudnej walce z tym szkodnikiem..nie ma rady, trzeba działać
Cześć
Iza! Fajnie, że wpadłaś! Dziękuję za przemiły wpis
Porządki zaczęłam w styczniu, więc wyrabiam się jako-tako
Twój ogród jest tak fantstayczny, że nawet bałagan dodaje mu uroku, choć ja dostrzegłam jedynie łany kwiatów
Jule, witaj kochana! Sto lat
Twoje-moje pomidorki rosną jak marzenie, będą zbiory
Tulipki kocham wszystkie bez wyjątku i co tydzień na giełdzie kupuję świeże
W ubiegłym roku sadziłam cebulki w styczniu i wzeszły normalnie, więc dla Twoich też jest szansa..najwyżej zakwitną w czerwcu
Wracaj do nas, jak tylko ogarniesz Juniora i gości, tęsknimy...
Aniu, dziękuję! Ja też posadziłam frezje, do donic i powoli kiełkują
Dobrej pogody na weekend
I obiecany wiosenny update - wychodzą pierwsze ogrodowe smoki!! Czyli mamy prawdziwą wiosnę
Brateczki stały w miejscu przez 2 tygodniu jak zahibernowane - teraz uśmiechają się do słonka
Jaskry azjatyckie wytzrymały przymrozki i wciąż zachwycają kwiatami:
ptaszki testują wysokość koszenia:
...trochę za wysoko na krótkie nóżki
Fiołeczki czarują zapachem..
...chcę mieć je "pod nosem" więc posadziłam kępkę w donicy
za to hiacynty czuć z daleka!
Sasanki ostały się nieliczne, ale dostrzegam młode siewki
cdn.