Dzień dobry!
Marzec żegna się z nami z przytupem - dzisiaj mieliśmy śnieżyce, a teraz ulewę i huragan..
Po południu w Wielkopolsce (powiat śremski) przeszła trąba powietrzna
No nic, trzeba to przeczekać..najlepiej z gorącą herbatką, przy kominku, czytając Forum
Kondziu, dzięki! Cieszę się, że zdjęcia się podobają!
Bozuniu, dzisiaj wiatr hula potwornie i wali deszczem za oknem, masakra jakaś..W weekend zapowiadają też nocne przymrozki, mam nadzieję, że nie zmrozi kwiatów na magnolii...
Kalina jest cudna i ogromnie się cieszę, że zagościła w moim ogrodzie. Mam nadzieję, że nie będzie problematyczna w uprawie.
Uściski!
Aguś, witaj! Jestem pewna, że doskonale rozplanujesz krzewy i inne rośliny na nowej rabacie. Projekt pewnie gotowy? Takie zmiany w ukształtowanym już ogrodzie to sama przyjemność, zwłaszcza, że masz nie tylko zmysł, ale też fachową wiedzę. Już nie mogę się doczekać realizacji!
Cebulki w donicach sadzę jesienią, a po przekwitnięciu zostawiam do wyschnięcia i wsadzam na rabaty. W tej donicy posadziłam cebulki warstwowo - krokusy na samej górze, niżej narcyze i tulipany. Co roku zmieniam kompozycje, zawsze jest jakaś nutka niepewności co z tego wyrośnie
Monia, dokładnie tak jak piszesz, jest znacznie chłodniej, a różnice w wegetacji najlepiej widać to na zdjęciach z ubiegłego roku o tej samej porze. Dziwne, mimo iż zimy de facto nie było i przedwiośnie przyszło dosyć szybko. Ale nie ma tego złego..teraz mocno podlewa, więc jeśli pojawi się słonko, to przyroda szybko nadrobi
Nie rozpieszcza nas pogoda, zwłaszcza dzisiaj..jak ja nie lubię takich porwistych wiatrów..
Dziękuję za dobre słowo pod adresem zdjęć
Technicznie sporo im brakuje, ale bawię się tym i sprawia mi to frajdę.
Wiolu, zdjęcia robiłam w pochmurny weekend, ale to, co dzieje się za oknem dzisiaj...to coś okropnego. Deszczyk jest fajny, ale wichury z deszczem już niekoniecznie
O cebulowych w donicach odpisałam Aguni
Gabi, przywrotnik w deszczu jest bardzo fotogeniczny, ale łubin jakoś bardziej wyrywny w tym roku
Tulipanki botaniczne są bardzo wdzięczne i mają niepodważalny atut - wcześnie kwitną
Ewelinko, czytałam u Ciebie, że planujesz przesadzać jakiegoś rododendrona w związku z realizacją jakiegoś tajemniczego planu
Ciekawa jestem, co wymyśliłaś
Huragan Niklas daje się we znaki..boję się, co zastanę jutro w ogrodzie
Tymczasem, kolejne wiosenne impresje z weekendu..