Dorotko, oczywiście, zajrzę z przyjemnością i dziękuję za zainteresowanie
Busz widać wyraźnie z roku na rok, zwłaszcza na zdjęciach porównawczych. Róże na altanie sadziłam przecież 2 lata temu! A teraz niemal zarosły sklepienie altany
Drzew też przebyło i z czasem będzie coraz gęściej. Niedługo zacznę plewić z maczetą
Witaj
Aguś!
W Posen słonecznie i ciepło - zapowiada się wspaniały dzień, więc myślę jakby tu jak najwcześniej czmychnąć z pracy
Klony postaram się bardziej rozsunąć, choć pole manewru niewielkie
Piękne drzewa wybrałaś! Takie soczyście zielone listki jak ma ta glediczja, przypominają ubarwienie klona Princeton Gold
Ambrowca też mamy w planach, ale w czerwcu , na rocznicę., bo to dość kosztowny zakup, przynajmniej u nas.Grujecznik cudnie się wybarwia jesienią, widziałam
Fajnie, że sadzisz, zwłaszcza, że masz gdzie sadzić! Poza tym w zanadrzu działka babci..
Szybkiego dnia do 16
Halinko,
Maidwell Hall mam od 3 lat, ale nie zauważyłam żeby powtarzał kwiaty..
Ten typ tak ma? Nawet nie wiedziałam, ale fajnie, byłby to dodatkowy atut, bo sam powojnik piękny. U mnie rośnie zaplątany z
Montaną i w dodatku obrasta glicynię
Kwitnienia się mijają i jest fajnie!
Tak myślę, o tych Twoich cisach - może pokażesz fotki i dokładnie obczaimy? Wśród tych na placu większość była cięta przynajmniej rok wcześniej, bo korony były gęste i mocno ukształtowane. A Ty przecież byłaś tam przede mną, jak wybór był większy. Ten jeden, który mi jeszcze nie zapaczkował jest typowo kudłaty, jak po wstępnym formowaniu i był wsadzony do donicy jesienią 2014. Widać, że forma jest surowa, inne już uformowane.
Biała rabata...jeszcze nie wygląda, bo wszystko małe, a grabowe "plecy" dopiero rosną, ale...jest potencjał
Teraz kwitną narcyze i cebulowe, potem mają zakwitnąć czosnki, peonie, kamasje, łubiny, ostróżki, hortensje Annabelle i róże. Sama jestem ciekawa efektu! Choć pewnie jeszcze kilka sezonów trzeba żeby zaczęło to fajnie wyglądać. Przede wszystkim muszą graby podrosnąć. Zapraszam w odwiedziny sama ocenisz jak to wygląda w realu
Dziękuje i pozdrawiam serdecznie!
Markitko, pisałaś o białych fiołkach na zbyciu, więc chciałam je wkitrać pod graby na białą rabatę
O tak, cebulowe to tylko w dużych łanach
te , które pokazuję na zdjęciach kupowałam 2 lata temu, w listopadzie na wyprzedażach z allegro. Po 50-100 sztuk, za kilkanaście złotych. Licytowałam
Niezapominajki sieją się same, gdzie chcą. Wiosną przenoszę siewki na różne rabaty i potem radzą sobie same. Na angielskiej mam rzeczkę niezapominajek na brzegu rabaty (pokazywałam przedwczoraj)i wszystkie to siewki przeniesione z frontu. Po kwitnieniu wyrywam, bo zawsze mają mączniaka. Ale i tak się wysiewają i co roku rosną