Hanulka
Witam Cię bardzo cieplutko, niesamowicie się cieszę, że nas odwiedziłaś
Ja ... staram się o to duchowe "słoneczko" cały czas, ale ono uparte jakieś, nie chce ze mną współpracować ... aktywność na Straganiku pozwala mi na odpędzanie "demonów", jednak muszę sprostować Twoje spostrzeżenia, wybacz
- talentem organizacyjnym wykazuje się przede wszystkim Emalia, od której sporo się uczę, a przekazywanie wiedzy ... znasz mnie - zawsze to lubiłam
Dziękuję Hanusiu ...
Ponieważ wiem, że nie skusisz się na dyniowe pestki, to chciałabym Ci jakoś zadośćuczynić odwiedziny "po próżnicy" i wkleję zdjęcie takiego oto cudu, który wyszedł spod ręki naszej forumowej Dorotki (
Elfiku )
- ściereczka ( zwróć uwagę na monogram w górnym narożniku )
- woreczki na dyniowe skarby
Romeczko
Bardzo dziękuję za wyrozumiałość
Jednocześnie chciałabym poprosić także o opinię pozostałych uczestników Straganiku,
czy nie lepiej byłoby przenieść ostatnie opracowanie dyniowych gatunków i odmian na sam początek wątku tak, aby każdy Nowicjusz mógł od razu, bez przebijania się przez wszystkie wpisy zapoznać się z Dyniową Rodzinką ? Jak sądzicie ? Oczywiście pytanie skierowane jest także do naszej Romci - czy taka operacja jest możliwa ?
Nusieńko
Nie tyle się zmartwiłam, co .... ech, co tam, napiszę to .... wkurzyłam i bardzo zezłościłam
Na szczęście pestek Ci u nas dostatek, dla każdego wystarczy, ale chodzi o sam fakt gmerania w cudzych przesyłkach! I ja miałam podobny przypadek, ale pocztowa ingerencja w list miała miejsce w latach 80-tych - wówczas korespondowałam z Włoszką ( pomijam fakt, że listy dochodziły po 3 miesiącach ) - ktoś był na tyle uprzejmy, że zamieścił na kopercie pieczątkę "cenzura". Ale żeby we współczesnej Polsce takie praktyki były nadal uświęcone ?
Najważniejsze, to nie poddawać się i dalej robić to z sercem ( jak słusznie zauważyłaś
) i przekonaniem, że ZAWSZE warto. Emalia ma rację, jakby nie było, zostały dwa ziarenka.
Dla Ciebie " ku pokrzepieniu serc" - kandyzowane dynie udające .... bakalie ( po degustacji stwierdzam, że są pyszne, lekko zeschnięte z wierzchu, mięciutkie w środku )- resztę opiszę w wątku kulinarnym ...
Emalio
Powiem tak: podziwiam nie tylko Twoje zaangażowanie na Straganiku i trzeźwą ocenę sytuacji, ale i bardzo spokojne i stonowane podchodzenie do PEWNYCH "znerwicowanych" wpisów
Dla Ciebie też coś znalazłam ...