TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 00:12 #870796

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8783
Środek nocy i 0o na termometrze, na samochodzie lekki szron. Jak to przysłowie mówiło "Idzie luty, podkuj buty"
Mam nadzieję że aż tak nie będzie bo wykładam nasionka papryki do kiełkowania. Tak ze trzy tygodnie wcześniej niż zwykle. Coś czuję że będzie sporo zabawy z pielęgnacją.
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Ostatnio zmieniany: 04 Lut 2025 00:12 przez zwykły chłop.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, mymysteryy, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 06:12 #870798

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5554
Adam ja muszę podkuć buty całkiem konkretnie, tylko nie wiem czy jakiś kowal się w powiecie uchował..
Mój podgórski jęzor zimna nie bał się ani chmur ani mojej złości i przywitał mnie ochoczo z rana.
Miłego.

IMG_20250204_053526.jpg
Pozdrawiam Celina

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 06:44 #870799

• whitedame
  • whitedame's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 17840
Dzieńdoberek, na Górnym Śląsku minus 7 ale czujniki na wysokości 1 piętra.
Przy gruncie z pewnością podobnie jak u Celinki/renmanki.
Ostatnio zmieniany: 04 Lut 2025 06:45 przez whitedame.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, mymysteryy, Łatka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 07:00 #870801

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20781
Wschodnie Mazowsze z temperaturą w okolicach 0.
Za to z lekkimi opadami śniegu
IMG_20250204_065143409.jpg

W ciągu dnia temperatura ma być na plusie, więc pewnie wszystko się roztopi.
Planuję dzisiaj wysiać selery i pory.

Udanego wtorku :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 08:06 #870803

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10861
U mnie przymroziło konkretnie. Jak wstałam było -8*C. Ale czyste niebo, więc słońce na pewno zaraz weźmie się za ogrzewanie. :)

20250204_075644.jpg

Miłego dnia :coffe:
Pozdrawiam,
Kasia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 08:13 #870804

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10870
U mnie przymrozki małe do - 2. Wczoraj cudne słoneczko. Bez wiatru, za to przez chwilę pokropił deszcz ze śniegiem :pinch: Niech luty minie jak najszybciej :fly:

1738652898725.jpg

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 09:57 #870806

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 85836
Wrocławskiego nocnego spadku temperatury Niemiec też nie doszacował, po siódmej spojrzałam na zaokienny termometr i było -4. Zaraz potem zza bloków wyszło takie cudne słońce:

Gdzie dotknęło szarego zamrozu, już kapie, teraz na pompie (miernik w cieniu oczywiście) pokazuje +1.
Słoneczka wszystkim!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 10:22 #870807

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 44828
Na wysokości 2 m.termometr rano wskazał +1,1.Przy gruncie na termometrze samochodowym temperatura spadła do -4*.Jest pełne słońce,niebo bez chmur.Nie ma też wiatru.W słońcy jest wspaniale ale ciut w bok zima.Aktualna temperatura w słońcu to+8,6,w cieniu od strony północno-zachodniej jest+2. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe:

001-1082.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 04 Lut 2025 10:24 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, mymysteryy, CHI, JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 10:31 #870808

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 55234
U mnie też chyba -6* było. Dokładnie nie wiem, bo spałam dzisiaj mocno i długo ;) Teraz pełne słońce, bo niebo bezchmurne. Zero wiatru.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 04 Lut 2025 13:39 #870818

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8663
Kolejny dzień słoneczny, 5* na plusie, bezwietrznie. Nocami mrozek łapie do 4*, wczesnym rankiem było biało.

Nocne przymrozki wg. prognoz mają się utrzymywać do połowy marca, niedobrze, wszystko odkryte, na śnieg się nie zanosi. Ale tak jak już kilka osób napisało, na to wpływu nie mamy.

Moja wnusia uwielbia sowy: bajki, odgłosy, pluszaki. W wolnych chwilach córka tworzy dla niej książkę o sowach. :P

sowa.jpg

20250203_225712.jpg

Ciepłego dnia :coffe: :coffe: :bye:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Lut 2025 08:53 #870869

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12262
:bye:

Druga noc z rzędu z ujemną temperaturą. Czujnik zewnętrzny na balkonie zanotował -2,6°C
Poranek słoneczny, oślepiające słońce utrudnia jazdę samochodem, bezwietrznie, bez opadów.
Dzisiejszy target to +7°C

20250204_kw.jpg

Miłego dnia !
:flower2: :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Lut 2025 09:22 #870874

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
We Wrocławiu, czyli ciut na wschód, było po siódmej rano -5, chyba rekord zimna w tym sezonie. Co prawda nie na balkonie, lecz na wysokości wysokiego parteru.
Nadal słonecznie i w tym nadzieja, że obiecane Mirkowi (i mnie) +7 dojdzie do skutku. Póki co gruby szron w trawie, nawet słońce go na razie nie topi. Tym bardziej, że niebo już nie tak nieskazitelnie lazurowe, jak wczoraj, jak widać na poniższym zdjęciu, cienki welon rozciągniętych chmurek nieco przeszkadza podgrzewaniu poranka.

Jeśli wierzyć Niemcowi, podobna pogoda przez większość lutego, nocami leciutki mróz, dni trochę ponad 0. To korzystna prognoza, powstrzyma zbytnie szaleństwa wegetacji, jednocześnie pozwalając na powolny progres. Powinno być dobrze i tego się trzymamy, prawda?
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Lut 2025 09:38 #870875

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21957
Przestałam wierzyć Niemcowi i Norwegom. Kłamią. Wg Niemca ma być teraz +5 st, wg. Norwegów +1, a jak byk stoi -6...
W nocy było zimniej.
Niefajne te bezśnieżne zimy, ale nic nie zrobimy.

Po kilku ciepłych nocach przyroda zwariowała, nie zdążyłam zrobić zdjęcia ja dwa mazurki biły się o wielkie piórko na gniazdo :devil1: Teraz to się uspokoiło.

Mirku fajnie, że wróciłeś - brakowała Ciebie i historii pogody.

Miłego dnia.
Ostatnio zmieniany: 05 Lut 2025 09:38 przez CHI.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Lut 2025 10:23 #870880

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Na wysokości 2m.o godz.7 00 termometr wskazywał +1,1*C a z drugiej strony domu od północno-zachodniej strony było -4* jak wczoraj.Teraz w odróżnieniu od Ani u mnie jest pełne słoneczko.niebo czyściutkie,nawet dzikich obłoczków dziś nie ma.Wiatr również dziś leniwy,trudno dopatrzeć się poruszających gałęzi.Aktualnie termometr w kolejności jak wcześniej pokazuje +8,6*C a z drugiej strony +2*. Spokojnego dnia życzę wszystkim. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:

002-845.jpg
obraz z wczoraj ale dziś identyczny wygląd krzaka
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 05 Lut 2025 12:55 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 05 Lut 2025 16:51 #870897

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20781
Środa ze słońcem na bezchmurnym niebie.Na prace w ogrodzie nie miałam weny,posialam tylko selera,pory, trochę szpinaku i wczesnych kapustnych na rozsadę.
Zima jednak nie odpuszcza.Teraz na termometrze -2,8°, więc noc zapowiada się mroźna.Aplikacja pokazuje , że za dwa tygodnie mają być dwucyfrowe mrozy w nocy,w dzień nawet -9 :sad2: Liczę, że te prognozy się nie sprawdzą.
Dzisiejszy zachód słońca
IMG_20250205_163540669.jpg

Spokojnego wieczoru i nocy :bye:
Ostatnio zmieniany: 05 Lut 2025 21:04 przez JaKasiula.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Lut 2025 10:31 #870921

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzisiejszy poranek jest bez przymrozku.Temperatura o godz.7 00 mieścicła się w przedziale +1,5-+5,2*C.Brak jest słoneczka i też nie ma wiatru.Niebo całkowicie zachmurzone i jakby lekko przymglone ale może to być dym z kominów osiedlowych domków.Aktualnie jest +6,4*C.W powietrzu czuć b.dużą wilgoć,która w dużym stopniu ochładza odczuwalną temperaturę. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :) :)

IMG_20250206_090020.jpg
wychodzą cebulice
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): JaNina, ewakatarzyna, zwykły chłop, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Lut 2025 11:05 #870922

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Dziś tylko dwa kolory, jasnoszary i ciemnoszary. :(

Padało już wczoraj pod wieczór. Noc z dodatnią temperaturą, bo gruba pokrywka chmur przytrzymała energię przy ziemi.
Teraz niby nie pada i +4, jest to jednak dzień mocno depresyjny.
Wokół same doniesienia o szalejących wirusach -ja się nie mogę do końca wykaraskać z infekcji sprzed Bożego Narodzenia.
Jedyny pozytyw to jednak istotnie dłuższy dzień, mieszkańcy parapetów to czują.
Trzymajmy się mimo szpetnej aury!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XX 06 Lut 2025 12:01 #870928

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8663
Pod Warszawą podobnie jak u Józka i Ani - szaro i ponuro. W nocy niewielki przymrozek -2*, teraz jest 2 na plusie.

Wczoraj piękny, słoneczny dzień zachęcał do długiego spaceru z wnusią, dzisiaj przejmująca wilgoć, którą czuć na całym ciele, do niczego nie zachęca...

Roślinki w pojemniczkach na oknach w brew szarej pogodzie rosną i mają się dobrze. :P
Codziennie coś dosiewam, a od wczoraj tworzę listę pomidorów...kolejną??...

20250206_114857.jpg

Przed nami kolejny weekend, dobrych chwil na te wolne dni. :coffe: :hearts: :bye: :bye:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.943 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum