TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 30 Mar 2014 22:47 #238829

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
One się wysiały z bratków, które rosły nieopodal w donicy :lol:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 31 Mar 2014 09:23 #238873

• Roma
  • Roma's Avatar
Haniu-wczoraj zapoznałam się jedynie z modrzewnicą i kiścieniami.Nie powiem,całkiem interesujące rośliny.
Iwono-u ciebie jest trochę inna gleba(podmokła) jeśli się nie mylę a moje wrzosowisko to szczery piach.Jednak przy większym nakładzie pracy,moje dotychczasowe azalie,mają się całkiem dobrze.Zastanawiam się tylko czy jeśli posadzę ich jeszcze więcej,to nie zaszkodzę wrzosom?
Martuś-na wrzosowisku mam rozłożoną włókninę i oprócz zielska nic innego nie chce się samo rozsiać :P
Gosiu-jak się jest perfekcyjną ogrodniczką to trudno doczekać się samosiejek :rotfl1: :rotfl1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 31 Mar 2014 09:58 #238888

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Romka u mnie to tylko chwasty się rozsiewają ,rzadko mam jakieś siewki roślin ozdobnych , no może stokrotki . :flower1:

Jaśkowa Polana - zaprasza 31 Mar 2014 10:26 #238895

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Romciu, a może dorzucisz trawki i lawendy :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Jaśkowa Polana - zaprasza 02 Kwi 2014 21:47 #239827

• Roma
  • Roma's Avatar
Geniu-to tak jak u mnie,też nic się nie chce wysiać a może za szybko odchwaszczamy? :think:
Wiesiu-trawy mam na rabacie obok ale o lawendzie muszę pomyśleć.

Dzisiaj dotarła do mnie wypasiona przesyłka z roślinkami :dance: Basiu! wielkie dzięki,nawet nie wiesz jaką sprawiłaś mi radość :kiss3:
Wszystkie roślinki poszły do przedszkola i tam poczekają na swoje docelowe miejsce.
1-DSCF0020-001.JPG

1-DSCF0021-002.JPG

Na Jaśkowej od wczoraj Sodoma i Gomora :jeez: rozpoczęła się przecinka (trzebież) naszych zagajników brzozowych. Hałas i jazgot pił nie do zniesienia ale za to ile robi się przestrzeni pod kolejne nasadzenie :dance:
2-DSCF0018-001_2014-04-02.JPG

4-DSCF0009-002.JPG

5-DSCF0010-003.JPG

6-DSCF0011-003.JPG

2-DSCF0018-001_2014-04-02.JPG

7-DSCF0012-002.JPG
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2014 21:50 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 02 Kwi 2014 23:34 #239881

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
No to masz teraz przecinkę w domu ale zrobi się miejsca na nowe roślinki i opału przybędzie :lol:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 08:06 #239923

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
No, nareszcie troszkę miejsca się zrobi i ciężarówkę jest gdzie zaparkować..... :happy:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 08:09 #239925

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romcia, jak oni mi tą przecinką świetliki wygonili, to się wnerwię :angry: . Strasznie się tam pusto zrobiło . Czy masz już jakiś chytry plan na zagospodarowanie tego miejsca? :think:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 09:20 #239945

• Roma
  • Roma's Avatar
Tomek-opał trzeba sobie najpierw wyrobić :jeez: a jak pomyślę o sprzątaniu tych gałęzi to już mi skóra cierpnie :sad2:
Pawle-ciężarówka,jak ciężarówka ale ile ja znowu będę miała roboty :ouch:
Dorcia-z pomysłami n zagospodarowanie,poczekam na Ciebie :kiss3: Mam nadzieję,że świetliki pozostały :hug:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 09:51 #239967

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Ale drewna na opał :dance: A ile miejsca na nowe nasadzenia :woohoo: Nowy sezon szkółkarski zapowiada się bogato :lol:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 17:04 #240054

• Roma
  • Roma's Avatar
Pawle-może i sezon zapowiada się bogato :) ale bardzo biednie postępuje z nami ZUS :( :teach: W tym roku niestety nie planuję żadnych większych zakupów,ziemia będzie musiała jeszcze trochę poczekać.Drewno jak dreno ale ile mam darmowej ściółki :P Mielę gałązki z igliwiem.

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 17:45 #240061

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Romuś, ale masz miejsce na rośliny półcienia :dance: wspaniałe plany możesz zrobić. Pewnie nowe hostowisko zdoniczkowane powstanie, i rodki, i azalie, i paproty, no, pęknę, jak nic, pęknę :mad2: Wiem, że nie planujesz większych zakupów, ale można zaplanować kilka mniejszych... :rotfl1: :rotfl1:
:hug: :hug: :bye:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 18:12 #240067

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Romuś, to teraz trochę więcej słoneczka będzie do Ciebie docierać, współczuję ogromu pracy w związku z całym
tym bałaganem. :hug:
Najlepiej gdyby leśnicy (czytaj drwale) cały ten las odsunęli o jakieś 10 metrów od domu,
wszystko byłoby lepiej doświetlone, a i konkurencja o wodę mniejsza. :wink4:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 22:52 #240190

• Roma
  • Roma's Avatar
Haniu-Ty to potrafisz postawić człowieka na nogi :P Już idę te różaneczniki,paprocie i hosty ,pomiędzy brzozami :search: tylko jeszcze poradź albo pomóż obrobić jakiś bank alo może jakieś centrum ogrodowe? :devil1:
Beatka-mam nadzieję,że ta wycinka pozwoli aby słoneczko na dłużej gościło na naszej polanie ale efekt będzie chyba dopiero w przyszłym roku bo w tym pod topór poszła stron wschodnia i zachodnia a w przyszłym będzie wyrąb na południowej stronie.Pomału właśnie tak robią i odsuwają las prawie o 10 metrów :dance:

Jaśkowa Polana - zaprasza 03 Kwi 2014 22:54 #240192

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Będziesz miała gdzie wyżywać się :rotfl1: , teraz tylko wór pieniędzy i dużo zdrowia do szaleństw ogrodowych.......ale radosci bez liku,bezcenne...... :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Kwi 2014 07:15 #240240

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Trafiłam w dziesiątkę :happy4: pozostanie karczowanie pniaków, czy to też załatwią leśnicy?

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Kwi 2014 08:54 #240268

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Witam Jaśkową Polanę w piękny słoneczny dzień. Zimno trochę, ale trzeba będzie się zabrać za roboty ziemne... :ouch:
Romuś, skok to dobry pomysł, zwłaszcza na bank. :rotfl1: :rotfl1: Uzbrojone w taczki(na łupy) i szpadle na pewno wzbudzimy powszechną grozę. :woohoo:
Wyobrażam sobie ile masz teraz sprzątania po wycince, za to zapas drewna do pozazdroszczenia, jak przeschnie to ile wieczorów przy kominku, romantycznych, z winkiem, przy ulubionej muzyce....
Człowiek się rozmarzył i popadł w stan niepraktyczny i ...niepraktykowany :rotfl1: :hammer: :hammer:
No właśnie, czy karpy też usuną leśnicy? U nas nawet na ulicy po ścięciu martwych drzew karpy zostały, ścięte równo z ziemią. Usuwali wszystko tam, gdzie robili kanalizację. Są sposoby, żeby karpa rozłożyła się szybciej.
Uśmiechniętego dnia, poproszę o zdjęcia Neski, jest bardzo podobna do Kubusia.
:hug: :hug: :bye:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Jaśkowa Polana - zaprasza 04 Kwi 2014 09:22 #240280

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Roma wrote:
Pawle-może i sezon zapowiada się bogato :) ale bardzo biednie postępuje z nami ZUS :( :teach: W tym roku niestety nie planuję żadnych większych zakupów,ziemia będzie musiała jeszcze trochę poczekać.Drewno jak dreno ale ile mam darmowej ściółki :P Mielę gałązki z igliwiem.

Romo nie tylko ZUS , zarobki też od lat w miejscu a sama wiesz ze wszystko coraz droższe , trudno żeby na wszystko starczyło a człowiek coraz starszy i coraz więcej leków potrzebuje :jeez:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.482 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum