TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Wrz 2013 21:23 #194517

• Roma
  • Roma's Avatar
No i co? może ten fragment nie wyglda dojżale?

A to?

albo to?

No i co przesadzam? chyba jednak nie :kiss3:
:kiss3: :kiss3: to za białe marcinki.
Ostatnio zmieniany: 23 Wrz 2013 21:24 przez Roma.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Wrz 2013 21:33 #194523

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Dojrzale i pięknie wygląda Twój ogród Martusia :bravo: Rośnie w oczach .
Biedne jednoroczne...kto jeszcze je chce :think:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Wrz 2013 21:52 #194532

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Wiesz co, po przeczytaniu Twojego posta naszła mnie refleksja ... mało ostatnio jestem na jodze :dazed: . Jak zobaczyłam te ślady po przejściu kosiarki, to aż mnie ścisnęło :cry3: . To nie to, że nie koszę, ale co to za koszenie ... dwie godziny raz na jakiś czas :dry: .

Jesień faktycznie zaczyna królować na rabatach. Choć trzeba przyznać, że te przebarwiające się rośliny naprawdę mają swój urok. Ja dziś cykałam fotki do archiwum azaliom wielkokwiatowym - te to dopiero teraz zmieniają kolorystykę :woohoo: . Właściwie to szkoda, że ich nie wrzuciłam na forum, bo są śliczne :hearts: .

Byłam w sobotę na grzybach. Wprawdzie prawdziwka nie znalazłam i ilościowo szału nie było, ale podgrzybków moich ulubionych nacięłam :happy4: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 23 Wrz 2013 21:55 #194533

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Widocznie to koszenie tak trawę pobudza do wzrostu! :rotfl1: Moja nie rośnie!
Marta, ale trawnik to masz rewelacyjny! :bravo:
A pokaż, co się wykluło z tych czernidłaków, bo dla mnie to one wyglądają na kanie...
O, bór darzył prawdziwkiem! Jednym?
Środa! :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Wrz 2013 08:03 #194582

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Urlop przeleciał mi lotem błyskawicy i teraz odrabiam zaległości ;) . Jedno szczęście, że maślaki o parę kroków od domu mi rosną, bo do lasu jakoś nie zdążyłam, choć bardzo lubię :)
A trawnika gratuluję :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Wrz 2013 22:07 #194699

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Romcia ma rację ,że ogród staje sie coraz doroślejszy, a zarazem piękny .Szkoda ,ze nie mam takiego obszaru jak u Ciebie ,albo chociaż ciut mniejszego ,ale bym poszalała :(
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Wrz 2013 22:35 #194705

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Kochani, dziś dzięki Martusi mnie plecki bolą od czyszczenia a mój M jeszcze oczyszcza maślaczki. Ja moje pewnie skończe dopiero rano bo ledwo na oczy widzę. Jutro w swoim wątku postaram się wstawić fantastyczne foteczki z tejże okazji

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Wrz 2013 23:00 #194710

• patkaza
  • patkaza's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 64
:hearts: ależ śliczna jesień ..i tyle jeszcze róż kwitnących...i maślaków do obierania...brrr, nieciekawa robota
a trawniczek jak wiosenny :bye:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 24 Wrz 2013 23:10 #194715

• Roma
  • Roma's Avatar
Ulka plecy bola Cię od czyszczenia czy może od zbierania? :devil1: :devil1:
Ostatnio zmieniany: 24 Wrz 2013 23:10 przez Roma.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 25 Wrz 2013 22:33 #194927

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martusiu przyszłam obejrzeć Twoje dynie ozdobne.... pokaż prooooszę B) :kiss3: Uwielbiam je w jesiennych dekoracjach, tak cudnie zdobią i dom i ogród :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 18:03 #195040

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
A ja gościnnie wstawię fotki, czym się kończą moje wizyty ostatnio u Martusi:)
I zaraz zmykam do tej pracy:)

Ostatnio zmieniany: 26 Wrz 2013 18:43 przez ulakonie.
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 18:43 #195046

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Roma wiesz doskonale, że uprawiam na forum taktykę mylącego kadrowania :happy3: , jak większość posiadaczy młodych ogródków :happy4:
Oprócz białych marcinków mam jeszcze takie :P

DSC_8341.JPG

DSC_8346.JPG

DSC_8347.JPG

Margolciu dzięki za miłe słowa :hug:
To nie jest tak, że całkiem rezygnuję z jednorocznych ;) , zresztą większość z nich tak łatwo się nie podda :rotfl1: , wysiewają się w ilościach kosmicznych :tongue2:
Na pewno chcę mieć zawsze szałwię omączoną i werbenę patagońską, teraz jesienią brakuje mi też astrów, które zawsze sieję, ale w tym roku jakoś malutko :think:

Dorcia jak tam, była joga :silly: ? Bo pogoda chyba była B) ? U mnie dopiero dziś się skiepściła :jeez: , ale teraz pod wieczór się wypogadza :P
Widziałam Twoje azalie :lol: , to dziwne, ale u mnie dopiero przebarwiła się jedna :dazed:
Zazdroszczę podgrzybków :oops: , u mnie klęska urodzaju maślaków trwa :tongue2: :rotfl1:
Obiecane zdjęcie z pięterka ;) , nie zdążyłam zrobić drugiej fotki bez cienia, bo pogoda się zepsuła :jeez:

DSC_8336.JPG

Marto mój trawnik tylko na zdjęciach robi dobre wrażenie ;) i to też nie w każdym miejscu :happy3:
Czernidłaki sama mi w zeszłym roku identyfikowałaś :rotfl1: , ja co prawda wyrywam je w fazie nierozwiniętej, bo potem ohydnie się mażą :sick: , ale trudno, poświęcę się :wink4: i pozwolę jednemu dojrzeć i przekonacie się co to za kania :devil1:
Prawdziwki były całe DWA :woohoo: , a przedwczoraj Ulka znalazła jeszcze jednego :silly: , strasznie mi się chce jakiegoś innego grzyba niż maślak :happy3:

Wiesiu moje maślaki też rosną za płotem :happy4: , dlatego ten temat ciągle u mnie powraca :silly:
Trawnik za chwilę znowu stanie mi kością w gardle :sick: , bo trzeba zrywać przed jesiennym sadzeniem róż :jeez:

Jadziu to prawda, że duży teren daje dużo możliwości, ale wierz mi, jak myślę o tym, że aby coś posadzić, muszę najpierw zerwać trawnik - czasami zupełnie mi się odechciewa :huh: , zwłaszcza jesienią :jeez: , a tu róże zamówione, zaczynam panikować :unsure:

Aguś jedna partia maślaczków Cię ominęła przez moją sklerozę :hammer: , ale wciąż nic straconego :lol: , zobacz jak się Ulka zaszczepiła :rotfl1: . Owszem, obieranie jest niefajne ;) , ale sosik maślaczkowy :woohoo: :drool:

Roma a wiesz, że mi właśnie zaczyna dokuczać kręgosłup od tego schylania się dzień w dzień :dazed: :jeez:

Agnieszko oto moje dyńki w skrzynce :oops: , bo na razie brak pomysłu na dekoracje :oops:

DSC_8366.JPG

Oczywiście mam ich duuuużo więcej :happy3: , tylko zapomniałam pogadać z Ulą :oops: , deszcz nas złapał w lesie, nie miałam głowy :oops:

Ula nie zazdroszczę Ci tej roboty :rotfl1: , choć sama przerobiłam dużo więcej :wink4:
Słoneczko wychodziło pod wieczór ;) , może się wypogodzi na jutro :dance:

Pokażę jeszcze dziś maczka, który się wreszcie zebrał i zakwitł :woohoo:

DSC_8369.JPG

w dodatku nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i wyprodukował kolejne pączki :silly: , czy zdąży przed przymrozkami :think:

DSC_8370.JPG

i różyczka, bo dawno nie było :rotfl1: Bonica

DSC_8324.JPG
Ostatnio zmieniany: 26 Wrz 2013 18:45 przez r-xxta.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 18:48 #195049

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś no właśnie mój M siedzi i dłubie. No wiesz, ja zbierałam.......... hehe no żartuję, zaraz i ja się za czyszczenie biorę. Dodam tylko, że dziś w tesco kupiłam w sumie za grosze na 3 rodzaje dyni i zanim ją pokroję... niech pozdobi, może jutro zrobię dekorację w pokoju. Jeśli nie zrobisz wcześniej to po niedzieli możemy pomyśleć nad wykorzystaniem dyniek tych u Ciebie.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 18:50 #195052

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Jogi nie było :dry: , pogoda ciągle w kratkę. Synek ciągle w domu :tongue2: . Cóż mogę napisać ... perfekcyjna pani domu w tym tygodniu :whistle: . Ty mi nie zazdrość podgrzybków, które mam od święta - ciesz się maślakami bo masz codzienni :P .

Dziękuję za rzut z pięterka :kiss3: . Dalej co prawda nie wiem gdzie u siebie mam zrobić takie przejście, ale w końcu cała zima będzie na główkowanie :happy3: .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 20:20 #195086

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
za te zdjęcia grzybowe zaraz będzie....łomot! :club2:
no normalnie ślinka mi leci :drool:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 26 Wrz 2013 21:07 #195101

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
No pamiętam, tamte to były czernidłaki, ale to mi wygląda na kanię, może to odpowiedź na Twe wołanie o innego grzyba niż maślaki! :lol: Widzę, że problem klęski urodzaju maślaków udało się rozwiązać! ;)
Maczek przepiękny! Czułe struny w mym sercu poruszył, kiedyś maczki były mi drogie! :happy:
Trawnik będzie dobrze po deszczu zrywać, nie ma co panikować... :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 29 Wrz 2013 11:10 #195533

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Marta zostaw już te maślaki :hammer: , bo odkąd tak często na nie latasz mało doniesień z ogrodu jest :happy-old: . A ja potrzebuję, żeby ktoś mnie zmobilizował :tongue2: .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 29 Wrz 2013 11:39 #195539

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Piękny ten maczek :hearts: . Ma rzadko spotykany u maków kolor ;) .

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.621 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum