TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 09:53 #170293

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
o kurcze :woohoo: ale ta szałwia zjawiskowa,ortyginalna ,piękna,,aż chce się taka i swoim ogrodzie :)
Różyczki piękna,zwłaszcza ta pierwsza,ciemno-bordowa ujęła mnie za serce :hearts:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 11:04 #170327

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-to za Aquarel :kiss3: Już zapisałam ją w zeszyciku na jesienne rozważania zakupowe :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 15:06 #170396

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
A u mnie padało :whistle: . I nawet się tym nie zmartwiłam, bo i tak od rana mnie w domu nie było - znów społecznie latałam :pinch: . Ale wracając z "latania" wstąpiłam do dwóch ogrodniczych - takich do których generalnie nie zaglądam. Nic nie kupiłam :silly: , bo poczekalnia jeszcze nie posadzona :tongue2: . Nostalgii nie mieli, zresztą żadnej ładnej róży nie mieli :dry: .
Karaganę mieli, ale mi się odpodobała :huh: .

Piękna ta szałwia :woohoo: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 20:17 #170453

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Zbierz Martuś nasionka szałwii będę grzecznie czekać w kolejce :hug: bo moja mi przepadła .Nostalgia śliczna ,ale też ją oddałam w dobre ręce ,bo kupiłam 2 Prince a on jest podobny do Nostalgii.Róże po tych upałach wyglądają na zmęczone
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 20:30 #170458

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Moja szałwia zakwitnie pewnie dopiero na jesieni. Na razie to małe sadzonki.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 20:46 #170461

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gorzatko "przypadkiem się zadeptało" :jeez: :hammer: , za karę powinnaś odkupić dwie :happy3:

Jolu nie wiem co z ta prognozą :huh: , w internecie co innego, w telewizji co innego (też TVN) :crazy: , znów zapowiadają 33* :pinch: , a ja robotę zaczęłam :dazed:
Podlewam głównie nowo posadzone rośliny ;) , a trochę ich ostatnio sadziłam :lol:

Marysiu czy Peace to inaczej Gloria Dei? Też się nad nią zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że ma za dużo żółtego :whistle:

Małgosiu dostałaś propozycję dwa wpisy niżej ;) , moja z tego samego źródła :P

Marto no co ja zrobię :supr: , podoba mi się Nostalgia nadal i jakoś muszę z tym żyć :happy4:
Ale co do Pirouette przyznaję Ci rację, chodzę koło niej w kółko i nie mogę się napatrzeć :woohoo:

DSC_6373.JPG

Rooguchi mi takie cyrki wyprawiał w zeszłym roku :rotfl1: , ale mnie wkurzały te dzwoneczki "do góry nogami" :rotfl1: . Teraz ma porządny stojak i kwitnie jak trzeba ;)

Dagmaro moja szałwia wyprzedziła Twoje :woohoo: , ale numer :happy4: . Nawet nie wiesz jak się z niej cieszę :hug: . Już dwa lata temu wypatrzyłam ją na FO, ale nigdzie nie mogłam kupić :jeez: , a teraz mam i inni mi zazdroszczą ;) :dance:

Ula cały mój ogród to patelnia lekko pochylona w kierunku południowym ;) , ciepło u mnie jest z pewnością :happy4: , u Ciebie sporo dużych drzew, trochę cienia ;)
Porównanie rabat rzeczywiście podbudowało mnie :P , już wiem dlaczego tak maniacko sadziłam w tamtym roku :tongue2: , jeden sezon, a taka różnica :silly:

Gosiu wiem ;) , ale jak dla mnie to ta brzydsza siostra :silly: , ciut za dużo żółtego :whistle:

DSC_6367.JPG

Aniu szałwię mam od Dagmary Cebulli :hug: , jak w przyszłym roku mi się wysieje, mogę podarować :P
A ta ciemna róża to Tradescant, już wcześniej pokazywana, to chyba jej ostatni kwiat w pierwszym kwitnieniu :dry:

Romciu dziś Aquarel już trochę pożółkła ;) , a co powiesz na Madame Pierre Oger? Bardzo subtelna i jak przystało na damę konsekwentnie kwitnie tyłem do słońca :rotfl1:

DSC_6358.JPG

Dorcia mnie deszcz przegonił o 20 :dazed: , krótki był, ale bardzo intensywny :dry:
Ja, jak wiesz, jestem maniaczką szałwiową :crazy: i staram się mieć każdą jaką spotkam ;) . Ta była wyjątkowo warta posiadania :woohoo: . Moja karagana wciąż niepewna :unsure:

Zdopingowana wczorajszymi wpisami u Dorci i Marty postanowiłam w końcu wziąć sprawy w swoje ręce i zacząć odtrawniczanie oczekującej rabaty :jeez: . Wywaliłam 8 taczek, jestem w około 1/4 ;) roboty.
Wciąż zachodzę w głowę jak można jednego dnia wywalić 17 taczek :dazed: :think: . Ja po 8 jestem całkowicie wykończona i doszczętnie zjedzona przez komary :sick: :hammer: . Właściwie nie wiem, czy będę jutro kontynuować, bo nie wiem, czy dam radę zwlec się z wyra :rotfl1:
Fotka z balkonu ;) , koniec rabaty jest za jabłonią Royalty przy słupku obok kompostownika :whistle:

DSC_6383.JPG

W przerwach szpiegowałam kota :rotfl1:

DSC_6379.JPG

podziwiałam moje brokuły :drool:

DSC_6382.JPG

i róże rzecz jasna :happy4: , Bonica zaczyna :hearts:

DSC_6368.JPG

a nie-Chippendale kontynuuje :whistle:

DSC_6369.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 20:55 #170464

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadziu postaram się zebrać, a jakbym nie dopilnowała, to będę wyglądać siewek wiosną :search:
Ja bym nie powiedziała, że Prince jest aż tak podobny do Nostalgii :think: , owszem obydwie są biało-czerwone, obie mi się podobają, ale jednak Nostalgia bardziej :woohoo:

DSC_6361.JPG

DSC_6362.JPG

Bożenko ja się umawiałam z Dagmarą na siewki ;) , spodziewałam się właśnie malutkich sadzonek, a dostałam roślinę, która ledwo się zmieściła w pudełko po butach :rotfl1: . To i nie dziwota, że już kwitnie ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 20:56 #170465

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, co tak się przejęłaś tymi 17 taczkami? :dazed: U mnie ziemia jest taka, że generalnie darń łatwo schodzi, więc naście taczek to żaden wyczyn :happy: . Sprawa gorzej się ma z wybieraniem kamieni, kamyków i kamyczków :sick: .

A dlaczego Ty mi nie kazałaś kupować szałwii? :think: One mi się bardzo podobają :woohoo: . Zwłaszcza, że są w różnych kolorach i można je dopasować wszędzie :fly: .

Czy to niebieskie na fotce z Pirouette to przetacznik?
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 21:04 #170469

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia no bo ja nie wiem, czy ze mnie taki cienki robotnik :tongue2: , a dziś naprawdę sobie tempo narzuciłam :jeez: , czuję się, jakbym przedobrzyła z siłownią :pinch:
Wybieranie u mnie też dochodzi, oprócz wszelkiej maści kamyczków, również gwoździ, folii, sznurków, puszek, szkła i sama nie wiem czego jeszcze :jeez:

Nie kazałam Ci kupować szałwii :supr: , no popatrz, co za niedopatrzenie :rotfl1: . W ramach rekompensaty mogę Ci wysłać siewki tej fioletowej i różowej z różanki i jeszcze omączonej i trójbarwnej - to jednoroczne, które same się sieją :happy4: . Już tyle osób obdarowałam, a ciągle mam ich sporo :tongue2:

Z Pirouette przetacznik od Siberki :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 21:13 #170478

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Martuś, trójbarwną mam, bo siałam sobie ;). A resztę chętnie :hug: .

Cienki robotnik? :ohmy: Kobieto Ty wszystko robisz w ogrodzie sama, a ja już dobrze wiem co to znaczy :whistle: . W żadnym razie nie możesz tak myśleć :hug: .

Najciekawszą rzeczą, którą wykopałam w ogrodzie była żarówka :happy3: - nie była zbita :teach: :dazed: .
Świat Dorci 2016

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 21:26 #170484

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Nie-Chippendale jest całkiem, całkiem... W ogóle róże za krótko są w takiej fazie rozkwitu, jaka nam odpowiada... Pomarańczowe też w kierunku żółci się skłaniają... Moja cudna Goldelse po dwóch dniach żółta...A Twoja Aquarel podobnie... Eeeeee...
Widzę koniec tej rabaty! Ambitnie! Marta, a gdyby przyszło Ci do głowy narzekać na nadmiar pracy, to popatrz na działkę sąsiadów... :rotfl1: :rotfl1: Oni to dopiero mają.... ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 21:34 #170489

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
To za płotem to jest działka niezabudowana? A za nią dopiero kolejna (płot jakiś widzę)?
Nooo... iglaki to tam mają większe... niż na Martowym :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 21:54 #170512

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia to dawaj szybciutko adresik na PW ;)
Dzięki za pocieszenie :hug: , ja wiem, że Ty mnie rozumiesz :kiss3: , chociaż masz łajzę i kosi Ci się łatwiej :rotfl1:
Ja kiedyś wykopałam pół miski klozetowej :crazy: , innym razem półtoralitrową butelkę wody mineralnej, pełną :happy3: , jedno "trofeum" zachowałam, to złotówka z 1929 roku :rotfl1:

Marto masz rację z tym za krótkim kwitnieniem w odpowiednich kolorach ;) , na przykład taka Alissar, kwiat nowy i stary :whistle:

DSC_6365.JPG

Ta działka za moim płotem nie należy do tych sąsiadów, których dom widać, co błyskawicznie swoim sokolim wzrokiem wypatrzyła Gorzatka :rotfl1: i zupełnie nie wiem, kiedy tam cokolwiek się zmieni :think:

Gorzatko bingo ;) , gratuluję sokolego wzroku :bravo: . Iglaki spore, bo na razie niczyje :happy3:

Jak już wlazłam na ten balkon, żeby fotkę rabacie zrobić, spróbowałam też chmurek po raz pierwszy :oops:

DSC_6386.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 22:26 #170540

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
zachód słońca piękny :)
Na szałwię mogę się pisać ;)
A różyczki cuuudne królowe :hearts:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 22:54 #170565

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
jak już zapisy robisz na szałwię, to mnie też umieść na liście, proszę :lol: szałwia i róze to super zestaw. Twoja Piruette jakaś taka ładna, kępiasta, moja wypuściła długie gałęzie jakby się chciała piąć :happy: ale na razie nie ma po czym. Jak nie zmarznie w przyszłym roku do kopczyka to pomyslę o podporach

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 19 Cze 2013 07:06 #170612

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
markita wrote:

Wiesiu dziś Chippendale poróżowiał ;) , może spodoba Ci się Jubilee Celebration :wink4:

Taki kolorek zdecydowanie mniej mi się podoba B) A zdecydowanie najbardziej podobają mi się róże o pojedynczych kwiatach, taka npmarkita wrote:
Alissar Princess of Phoenicia :P

DSC_6280.JPG

po prostu mniam :woohoo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Ostatnio zmieniany: 19 Cze 2013 07:07 przez piku.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 19 Cze 2013 09:22 #170654

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Alissar Princess of Phoenicia to ciekawa rózyczka.
Bonika u ciebie dosyć obficie kwitnie. Również ją posadziłam ubiegłego lata ale szału w kitnieniu nie ma.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 19 Cze 2013 09:28 #170657

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Marta a jak tam pomidorki :woohoo: Moje już obficie owocują, to będzie przetworów :happy4:
Ostatnio zmieniany: 19 Cze 2013 09:34 przez pamelka.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.634 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum