TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 19:58 #169679

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Kardynał do mnie nie przemawia... ja zawsze jakaś antyklerykalna byłam :rotfl1:
Ale Pirouettka już bardzo - to jedna z moich pierwszych róż :)
Nostalgie... mam! Z ubiegłorocznego Tour de Lubelszczyzna! :happy3: Mam nadzieję na kwiaty... muszę sobie tylko przypomnieć jej lokalizację :oops:
A Papa Meilland? Dziekuję Ci, Martuś... przecież jedna moja purpurowa rzekoma NN to właśnie on... tylko ja mam już sklerozę! :hammer:
Trzeba będzie teraz obwąchać, który to :whistle:
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 20:07 #169683

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gorzatko Ty to zawsze pod prąd :rotfl1: , a takie liczne grono fanek ma Kardynał :happy3:
Ty masz Nostalgie do zlokalizowania, a ja co najmniej 5 albo 6 odmian :hammer: , już nigdy nie zaufam własnej pamięci ;)
Jeśli szukasz Papy Meillanda, to ten z największymi kwiatami :rotfl1:
Nie wiem jak u Ciebie z wielkokwiatowymi, ale ja nigdy nie widziałam róży o tak wielkich kwiatach :eek3:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 20:50 #169711

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Nostalgie to piękna róża. Mam okazję podziwiać ją u babci :woohoo: . Sama ją babci podarowałam, a teraz słucham za każdym razem, jaka ona piękna :hearts: . Fakt, jest piękna :woohoo: i do tego stopnia mi się podoba, że na pewno będzie i u mnie :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 21:03 #169722

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Oj Martuś - cudne to Twoje różane królestwo . Tyle kwitnień :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Moje jeszcze w pąkach - nieliczne rozpoczęły sezon. Łaskawe prognozy pogody obiecują poprawę pogody . Nareszcie słoneczko ....

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 23:45 #169831

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- widziałam fotki porównawcze i jestem pełna uznania :thanks: Coś mi się jednak wydaje,że moje róże w ubiegłym roku bardziej obficie kwity a może mi się tylko tak zdaje? :think:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 16 Cze 2013 23:51 #169836

• GreenEvil
  • GreenEvil's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Nosz kurcze, sliczny ten cardinal... gdzie by go tu upchnac hm... :bad-idea:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 10:06 #169919

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
lubię ten czas kwitnienia pięknych róż powojników i dzwoneczków dziwięczących ;)
Cardinal de Richelieu dostojnie ,pięknie się prezentuje i piękne ciemna barwa :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:22 #170079

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorcia Nostalgia to można powiedzieć, moja pierwsza miłość różana :happy3: , nigdy nie przestanie mi się podobać :hearts: . Czyż można jej nie kochać :woohoo:

DSC_6346.JPG

DSC_6347.JPG

Kupuj czym prędzej, żebyś mogła podziwiać u siebie :silly:

Margolciu mówisz łaskawe prognozy :think: , u mnie prognozują 35* w piątek :pinch: , ja już mam ziemię jak popiół :jeez: , dla mnie one chyba nie są łaskawe :dry: . Poza tym nie da się pracować w taki upał :hammer:
Jednakowoż róże doceniają słoneczko :P i kwitną pięknie :woohoo:

DSC_6344.JPG

DSC_6345.JPG

Romciu chyba Ci się zdaje ;) , skoro wszędzie w tym roku róże szaleją, to dlaczego u Ciebie miałoby być odwrotnie? :silly: . Daj im jeszcze chwilę, jak powojnikom ;) , ruszą, zobaczysz :hug:
Specjalnie dla Ciebie moja nowość Aquarel :kiss3:

DSC_6340.JPG

Green Evil witam następną fankę Kardynała :rotfl1: , gdzieś upchniesz ;) , dla chcącego :whistle:

Aniu do wszystkich przez Ciebie wymienionych ja dodałabym jeszcze lilie :woohoo: . Też mam niezgorszą kolekcję i niedługo zacznę katować liliami :rotfl1:
Tymczasem dzwoneczki dla Ciebie ;)

DSC_6334.JPG

DSC_6348.JPG

Kolejny pracowity dzień za mną :jeez: . Tak się spieszę, aby zrobić jak najwięcej przed tymi upałami, które na pewno uziemią mnie w domu :sick: . A robota monotonna :pinch: , trawa i chwasty, chwasty i trawa :pinch:
W międzyczasie podlewam :garden1: , zużyłam już połowę mojej trzystulitrowej beczki na deszczówkę, reszta chyba pójdzie szybko przy tych temperaturach :dazed:
W przerwach odkrywam na przykład takie radości, zakwitła mi szałwia muszkatołowa od Dagmary :woohoo: :hug:

DSC_6339.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:31 #170096

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:hammer: A ja przy zamawianiu róż zapomniałam o Nostalgii. Przecież i ja o niej marzyłam :)
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 17 Cze 2013 21:32 przez olibabka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:33 #170097

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu to nie miałaś listy :rotfl1:
A ja mam dwie sztuki, bo wydawało mi się, że pierwsza sadzona jesienią nie przetrwała zimy, więc czym prędzej dokupiłam zastępstwo, a potem oczywiście ta pierwsza też ruszyła :silly: . I mam dwie piękności :woohoo:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:37 #170101

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
A ja nadal nie wiem, gdzie jest moja! :mad2:
Ale coś mi się kołacze z tyłu głowy, że po tej zimie jedna z róż wyjątkowo słabo odbiła... a to co zostało, przypadkiem się zadeptało :oops: ... i to chyba było w miejscu zajmowanym przez 'Nostalgie' właśnie :placze:
Odkupię obowiązkowo!
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:38 #170104

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
markita wrote:

Jolu ... Ty będziesz rugować trawę spod swojej południowej rabaty, bo się za rok zrobi za wąsko :funnyface: :rotfl1:
Nie będę :funnyface: wystarczy taka, jak jest :)
Prognozy na piatek już się zmieniły, więc znow będą chwasty-trawa-chwasty :rotfl1: Sama się zastanawim, czy nie wziąc wolnego na koniec tygodnia i nie zabrać się do podobnie monotonnej roboty :jeez:
Sucho jest to prawda, ale te kilka dni trzeba było dać roślinkom, niech sobie radzą.

..... OMG właśnie sobie przypomniałam, że włączyłam podlewanie cann, dzięki wpisowi u Ciebie :hug: wyłączyłam :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:46 #170113

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Miałam listę, ale skupiłam się na historycznych i rugosach :oops: Obiecałam sobie, że kończę z wielkokwiatowymi - wyjątek zrobiłam dla 'Peace' :hearts:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 21:49 #170116

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Martusiu szałwia muszkatałowa ekstra :eek3: , piękne kwiaty, zastanawiam się gdzie ją kupić :rotfl1: :bye:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 22:29 #170151

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dalej Ci się podoba Nostalgia? Ja swoją oddałam i wcale nie odczuwam nostalgii ;) Można jej nie kochać, odpowiadam na pytanie... I jeszcze dodam, że bez tej miłości można żyć! :rotfl1:
Pirouette za to to co innego! Cudna jest i koniec...
A Rooguchii... Uparłam się, że będzie się piął po cyprysiku... A on uparł się, że nie... I tak się droczymy... Ja go zaplątuję, upycham po tym cyprysiku, a on spada... I jak tak spadnie, to te ogonki kwiatowe się mu przekręcają do światła i nie mogę się doczekać efektu "wiszących kieliszków" ;) Z przyjemnością popatrzyłam na Twoje! :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 22:43 #170163

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Moja szałwia muszkatułowa już u Ciebie kwitnie :eek3: A u mnie dopiero pączkuje :happy4: Się porobiło w tym roku, że Wrocław zawsze ostatni :mad2: Koło Nostalgii też chodzę i chodzę, a ona jak zaczarowana śpiąca królewna...

Małgosiu, jak chcesz szałwi muszkatułowej, to jadąc do WRO wpadnij do mnie, to dam skolko ugodno. Nie wysyłam, bo porosły takie krzaczory, że karton po pralce musiałabym chyba skombinować...

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 17 Cze 2013 23:36 #170211

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
też mi się wydaje że u ciebie coś wszystko za wcześnie kwitnie, dlaczego u mnie jeszcze nie kwitnie? pewnie masz cieplej :happy: Papa Meiland ma duże kwiaty? wkrórtce zobaczę :) już ma pąka :woohoo: co prawda nie mój, elsi jeszcze nie odebrała swoich doniczek ;) u mnie największe kwiaty ma L.D.Braithwaite - olbrzymie, takich dużych kwiatów u róż jeszcze nie widziałam. Marta, porównanie rabat z ubiegłego i tego roku dodało skrzydeł?

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 18 Cze 2013 09:34 #170285

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aquarell mam a wiesz że to młodsza siostra Augusty Luise :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.594 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum