TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI 2013

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 29 Cze 2013 22:12 #174048

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
A to ptaszek! :P
Markiciu... lilie nie dość, że ładne, to jeszcze całe w pąkach! Doprawdy, nie powinnaś grymasić!
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 29 Cze 2013 22:14 #174049

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Piękną perspektywę na emeryturę sobie wymyśliłaś! :lol: Trzeba podzielne rośliny zatem kupować, a nie róże... ;)
No niby masz jeszcze sporo czasu! :lol:
Marta, moja Pastella też raczej nie wpadała w róż i nijak w niej tego piękna, o którym zapewniano, dostrzec nie mogłam... Aż wymarzła i spokój!
Sadzenie róż w grupach i nie dla mnie...
A kolega, skoro już lata, mógłby zdjęcia porównawcze z góry zrobić... :)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 29 Cze 2013 23:16 #174073

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
A moja Pastella wpada lekko w róż -mam bardzo wysokie pH ziemi-może to stąd?

W tamtym roku mniej mi się podobała ,ale teraz ...całkiem ,całkiem :P

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 10:16 #174168

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, te pomyłkowe lilie są piękne :hearts: - można wybaczyć tą pomyłkę :woohoo: . Super wygląda ta rabata kurhanikowa :bravo: . Ale najbardziej to podobają mi się ostróżki :dazed: - a jeszcze nie dawno nie zwracałam na nie uwagi :crazy: .

Powojnika Princess Diana już nie pokazuj - już mnie zaraziłaś - już kupiłam :P - nawet już posadziłam :happy3: . Zresztą całą poczekalnię wysadziłam ... wiesz co mnie czeka :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 12:58 #174242

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Martuś dawno nie zaglądałam do ciebie a tu tyle zmian super, pięknie kwitną roślinki. :bravo: :bravo: :bravo: :ohmy: :ohmy: :dance: :flower2:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 14:26 #174260

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gorzatko muszę powiedzieć, że pomyłkowe 'Spring Pink' coraz bardziej mi się podobają :P . Dziś okazało się, że pięknie komponują się nie tylko z pąkami Herkulesa, ale też z jego kwiatami :woohoo: . Zresztą najładniejszymi jakie dotychczas wyprodukował :dance:

DSC_6695.JPG

drugie pomyłkowe azjatki też się nieźle komponują, choć chyba trochę im ciasno :happy3:

DSC_6697.JPG

Marto podzielnych roślinek już u mnie sporo, a pewnie z czasem przybędzie :happy4: , z róż nie zrezygnuję, bo jak tu rezygnować, jak co dzień takie nowe piękności się pojawiają :woohoo:

Aphrodite :hearts:

DSC_6699.JPG

Venrosa :hearts:

DSC_6711.JPG

Uśmiałam się z tego co napisałaś o Pastelli :rotfl1: , u mnie jednak dzisiejszy pąk zupełnie mnie zadowala :woohoo:

DSC_6707.JPG

Kolegę już dwa razy prosiłam o aktualne zdjęcia i nawet mi je obiecał, ale ostatnio częściej go widuję na niebie niż na ziemi :rotfl1: , więc ciężko mu chyba obietnicy dotrzymać :silly:

Magdo właśnie powyżej zamieściłam fotkę aktualnego pąka Pastelli :P , uważam, że idzie w dobrym kierunku :lol:

Dorcia mnie też powoli przekonują do siebie ;) , w końcu żadna na żółto nie zakwitła :rotfl1:
Jak będziesz kupować ostróżki to zaopatrz się od razu w wysokie stelaże :happy-old: , inaczej będziesz oglądać swoje niebotyczne panny leżące na ziemi :evil: , strasznie mnie to wkurza :evil:
Skoro wszystko wysadziłaś, to znaczy zakupy :woohoo: , co oprócz ostróżek masz na celowniku?

Małgosiu teraz taki czas, że co dzień to coś nowego :woohoo:
Na przykład zaczynają floksy :dance: , na początek jakaś stara odmiana NN od mamy :P

DSC_6658.JPG

i jeżówki, tu Pink Double Delight

DSC_6709.JPG

Green Jewel

DSC_6710.JPG

inne lada dzień :dance:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 14:52 #174266

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Już się wkurzyłam na moje floksy, ale zaraz przypomniałam sobie, że sama jestem sprawczynią nieco późniejszego ich kwitnienia, jako że nieco je przycięłam czas jakiś temu... coby tak się nie wykładały, kiedy już zakwitną :think:
Nie-Spring-Pink ;) moim zdaniem ładniejsze od oryginału :hearts:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 16:03 #174278

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie floksy się nie wykładają :dazed: , ale większość młoda, może dlatego ;)
Gorzatko ale to właśnie JEST 'Spring Pink' ;) , napisałam pomylona, bo kupowana jako orientalna. Wyrosła nieznajoma azjatka, którą Dorotka zidentyfikowała jako 'Spring Pink', bo ma taką samą :happy4:

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 16:49 #174285

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Rzeczywiście pięknie skomponowały się lilie z różami. Nie mam lilii jakoś na razie mnie nie biorą, ale mam liliowce - jeszcze nie kwitną. W ogóle to dziwne - u ciebie pierwszy kwiat Chopina u mnie już pierwsze dawno przekwitły. Za to u mnie jeszcze w ogóle nie widać floksów, a jeżówki też jeszcze w pakach, jedynie Summer Salsa - posadzona wiosna pokazała pierwsze kwiaty, a u ciebie już pełen rozkwit.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 18:52 #174328

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś na celowniku jak zwykle byliny ;) - nie mam określonych gatunków - po prostu szukam czegoś co mi pasuje wyglądem, kolorem itp. ;). Zawsze przeglądam co mają nowego w szałwiach, przetacznikach (ostatnio kupiłam kłosowy siwy :woohoo: ). Sprawdzam też tawułki i liliowce :wink4: . Generalnie robię przelot po całym ogrodniczym :happy4: .

Ale zakupy w planach na druga połowę tygodnia. Na razie muszę skończyć tą ostatnią rabatę, czyli ułożyć obrzeże i wysypać korą.
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 19:14 #174340

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
markita wrote:
Gorzatko ale to właśnie JEST 'Spring Pink' ;) , napisałam pomylona, bo kupowana jako orientalna. Wyrosła nieznajoma azjatka, którą Dorotka zidentyfikowała jako 'Spring Pink', bo ma taką samą :happy4:
A ja obejrzałam sobie w necie zdjęcia 'Spring Pink' i widzę jakieś ciemniejsze obrzeże płatków, którego u Ciebie nie odnotowałam :think:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 19:25 #174345

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
markita wrote:
Green Jewel

DSC_6710.JPG

inne lada dzień :dance:
To nie jast Green Jawel :oops: alba może :think: lub któraś z pełniejszych białych
Lilie muszą siać aromat na cały ogrod cudny :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 30 Cze 2013 19:27 przez pamelka.

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 19:51 #174364

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
Iwonko wszędzie obserwuję takie anomalie kolejnościowe :happy4: . Mój Chopin z jesiennego sadzenia, więc młody ;) , reszta floksów też w pąkach lub nawet jeszcze ich nie mają :silly: , a jeżówki dopiero zaczynają, nie jest to pełen rozkwit :P

Dorcia u nas żadnych przetaczników :jeez: , na siwego już się komuś wprosiłam w kolejkę, komu :bad-idea:
Mam pomysł na co Cię będę namawiać w następnej kolejności ;) , na floksy :P . Szykuje mi się parę fajnych odmian, w dodatku pachną zabójczo :silly: , bój się :happy4:

Gorzatko jest obwódka :P tylko jej nie widać na tym ostatnim zdjęciu, ale na tym, sama zobacz ;)

DSC_6591_2013-06-30.JPG

Jolu te pomyłki mnie w tym roku wykończą :angry: :hammer: , a nie ma szans, że ona się jeszcze zmieni? To sam początek kwitnienia. Double Decker też mi nie wygląda na siebie :evil: . Profusion zamierza kwitnąć na wysokości 10 cm, a nic mi nie wiadomo, żeby to była miniatura :jeez: . Floks All in One zaczyna kwitnąć na biało, a miał być różowy z obwódką :hammer: , wszystko od MP. Jestem rozczarowana :(
Te lilie z poprzedniego postu nie pachną, bo to azjatki ;) , z pachnących kwitnie wciąż tylko Samura

DSC_6616.JPG

Lankon już niedługo :whistle: , ma sporo dzieciaczków :woohoo: i wszystkie będą kwitły :dance:

DSC_6684.JPG

A widziałaś jak cudnie zakwitł mi Herkules? :woohoo:

DSC_6694.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 19:58 #174370

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
A jak tak, to ja przepraszam ;)
Gdzie kupiłaś tę śliczną pomyłkę? :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 20:12 #174378

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
W jakimś supermarkecie :whistle: , bo to były moje pierwsze zakupy liliowe w czasach przed forumowych :rotfl1:
Ale jak mi powiesz kiedy można wykopać taką cebulę w celach rozmnożeniowych, to się chętnie podzielę, bo mam ich już kilka ;)

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 20:14 #174381

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Spokojnie ;) już wiem, czego szukać jesienią...
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 20:17 #174384

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Gosia, jesiena będę dzielić tą lilię bo u mnie rozmożyła sie nieprzyzwoicie i zagłusza róże.
Podeślę :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Za tę wiadomość podziękował(a): gorzata

OGRODOWE PRZYMIARKI 2013 30 Cze 2013 20:21 #174385

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziękuję :kiss3: jakoś nie mam szczęścia do majtkowych azjatek... zazwyczaj okazują się dziwnie... innokolorowe :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.508 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum