Gorzatko , Agnieszko , Aniu , Roma , Wiesiu , Dorotko
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu
Czerwiec to taki miesiąc ,że rośliny prezentują się najlepiej ,więc i nietrudno o kolorowe zdjęcia
Gorzaciu
Do domu najchętniej zaprosiłabym panią sprzątającą , za to w ogródku nie wpuściłabym w rabaty nikogo .
Ja już dawno doszłam do wniosku ,że w ogrodzie fascynuje mnie zmienność - nawet zmienność bałaganu
Cały proces życia rośliny ....Od nasiona czy sadzonki aż do jesiennego zamierania, a wiosną wszystko od nowa
W mieszkaniu pośród martwych przedmiotów nie ma takiej zabawy , przynajmniej dla mnie
Aga
W czerwcu mam ochotę dokupić dziesiątki nowych róż ,ale w październiku ,kiedy obsypane są czarną plamistością ...
jakoś mi przechodzi
Żartuję
Dokupię , bo jednak róże skradły moje ogrodnicze serce .
Przyznaję ,że w tym roku prysnęłam różyczki na robale.I okazało się ,że liście robią tak samo duże wrażenie jak kwiaty.
Są piękne! Niestety ,po zeszłorocznej inwazji śluzownicy różanej ,która z liści zrobiła koronkę ,musiałam sięgnąć
po mocniejsze środki.
Aniu
Mnie też zaskoczyła Rhapsody in blue ...U mnie rośnie trzeci rok ,więc spodziewaj się takich rozmiarów
Romeczko
Tylu pomocników Cię odwiedza ,że z wyrobieniem się nie będzie problemu . Bezobsługowy masz las dookoła
Wiesiu
Różanecznik odrodził się bardzo pięknie i chyba zawiązują mu się pączki kwiatowe ,więc mam szansę za rok poznać kolor kwiatów.
Piwonie leżą , niestety... Wszystkie białe ,no i ta różowo -kremowa.
Jaką odmianę białej masz u siebie ,tak ładnie stoją kwiaty.
Dorota
Fajnie ,że firletki szybko dojechały ,ciekawe kiedy pokażą się kwiatki- na moich jeszcze nie ma.
W ogrodzie bywam dość często , ale nie zawsze "do roboty"
Z tego też powodu chwasty zaczynają chyba myśleć ,że najlepsze dni przed nimi....lipiec. To zawsze dla mnie był
miesiąc zwątpienia.
Róże rozwijają kwiaty, ten rok jest dla nich bardzo dobry, w przeciwieństwie do poprzedniego.
Krzewy rodzą piękne kwiaty , są one bardzo równomiernie rozmieszczone ,takie "wzorcowe" różyczki
Różana Barbie ,czyli Augusta Louise ma ,jak zwykle , każdy kwiat z innej ...parafii