Kasiu
Sama jestem bardzo ciekawa naszych żywopłotów w przyszłym roku
Zostało mi jeszcze kilka zadołowanych sadzonek buków i korci mnie ,żeby jeszcze gdzieś je posadzić i formować .
Początkowo też myślałam tylko o grabie ,bo bardzo podoba mi się to wyraźne "żeberkowanie" na liściu ,
ale zobaczyłam jak wygląda żywopłot grabowy i bukowy zimą i jednak ten drugi miał ładniejszy kolor suchych liści.
Grabowe były bardziej szare i matowe ,bukowe złocisto-brązowe i z połyskiem
Siberio
Na obuwiki i inne tego typu "delicje" to chyba długo się nie zdecyduję ,bo na razie nie mogę opanować
posiadanych roślin
Ale wczoraj olśniło mnie dlaczego robi się na rabatach bałagan i przy dość dużym ogrodzie zaczynam odczuwać brak miejsca do sadzenia...
Przecież ja wszystko sadzę z daleka od domu ! Chałupa nie skończona ,więc omijam w planach rabaty pod oknami ,
blisko murów itp.
Ostatnio już tak się wkurzam ,że wszystko jest chaotycznie sadzone, kupowane na wariata, a potem sadzone
gdziekolwiek ,na kupie .
Tak nie może być.
Danielo
Tak się u Ciebie napatrzyłam na Herrenhausena ,że musiałam go zdobyć
No i jest ,piękny i zielony !
Mam nadzieję ,że uda mi się wyeksponować jego urodę tak jak Tobie się to udało .
Dzisiaj ,chyba po dwóch latach, zawitałam w progi IKEI .Ja bardzo rzadko bywam w centrach handlowych ,
zakupy (ciuchowe ,jedzeniowe) to dla mnie mordęga, ale po tej IKEI to porządnie się "natchnęłam"
różnymi widokami ładnie urządzonych wnętrz, że az chce się coś nowego tworzyć
Mają piękne nowe poduszki -z rudzikiem albo z wiewiórką , tę pierwszą chętnie bym kupiła...
Mam jakieś zaległe zdjęcia hortensji Limelight , chyba z początku października :