Agnieszko- witam!
Dzień minął szybko i bardzo wesoło. W czwartki pracuję z kolegą, który ma ogromne poczucie humoru, więc popołudnie mija szybko i z uśmiechem.
Ja w tym sezonie chyba już nic nie wymyślę, a już na pewno nic nie zrobię. Dziś się zastanawiałam, że może pojadę dalej w lewo lawendami na szczyt murka i one będą na brzegu, a głębi pagórka w stronę rogu działki byłaby Limelight. Po bokach jakieś trawki może, ale coś niewysokiego bym potrzebowała.. Pokrój miskanta, ale wysokość rozplenicy..
Kombinuję, że może to nie byłoby złe, bo lawenda nie stałaby w wodzie z hortensją, bo byłaby na szczycie pagórka.
Tak sobie luźno myślę, ale jakoś weny brak..
Limka, rosnąca w rogu będzie przedłużeniem tej rabaty w lewo.. Przed pęcherznicą rosną 2 lawendy i może pojadę nimi w lewo.
Sama nie wiem, głowa boli
Wczoraj zerknęłam na poprzednią stronę, gdzie wkleiłam rysunki w puzzlach- boszzzz, musiałam mieć gorączkę ustawiając rośliny
Na rabacie, gdzie posadzę Vanilkę, przebarwiającą się na różowo, ustawiłam czerwone berberysy-- aż zęby bolą.. Rabatę przy schodach- tę z Vanilką- muszę dobrze przemyśleć, żeby zimą nie była łysa. Na pewno chciałąbym niewysokiego cisa kolumnowego i jeszcze jakieś iglaki w nogi hortensji. Biję się z myślami, czy między Vanilkę a cisa dawać niedużego miskanta- na razie skłaniam się "na tak"..
Ewciu- dziękuję za fajowe zdjęcie! Bardzo ładne te trawki. Szkoda, że ja rąbnęłam żółte murki, bo posadziłabym Limce w nogi hakonechloa żółtą, na którą mam oko od jakiegoś czasu- ale nie mogę tutaj- za żółto będzie.
Wiesz, że na chwile sie zacięłam- jakie "wróżki" u Ciebie kwitną
Dzieki za wspomnienie o cebulowych
- planuję na rabatę trawiastą- tę z powyższego zdjęcia, wsadzić trochę cebulowych, które schowają się w rozplenicach. Jak rozumiem- polecasz to rozwiązanie- liście się schowają za rozplenicami, bo bardzo na to liczę..?
Tak samo planuję cebulowe dać przy Vanilce na rabacie przy wejściu- zanim hortensja ruszy, to krokusy ożywią.. Nie wiem tylko, czy tulipany zdążą zakwitnąć przed rozwijającymi się liśćmi hortensji,,?
Na wklejonym zdjęciu stoi mała doniczka- z macierzanką
Od 2 miesięcy czeka na pomysł..
Romciu- pomysł z liliowcami będziemy razem oceniać latem- ja tuż obok tego miejsca mam 3 kępki liliowców, tak więc witaj w klubie