Wreszcie po tych wszystkich ulewach i gwałtownych zawieruchach przyszło i do nas lato. Dlatego od kilku dni namiętnie sprzątam to, co pogoda zniszczyła i pielę, bo chwasty lubią mokro i rosną jak na potęgę. Niestety zaliczyłam kilka strat, głównie różanych. Bo choć trudno w to uwierzyć u nas w górach tak wiało, że nie obyło się bez 'atrakcji'. Same deszcze spowodowały także, że musiałam wyciąć sporo zagniwających pąków róż. Trzeba jednak o tym zapomnieć i iść dalej
Ogród został posprzątany z pozostałości po tej paskudnej pogodzie i za chwilę nie będzie nawet śladu po tym wszystkim.
Pochwalę się, a co
Moja Agunia dostała się wszędzie tam, gdzie chciała
Jestem z niej bardzo dumna. Ostatecznie wybrała jednak Politechnikę Wrocławską. Będzie studiować Fizykę techniczną na Wydziale Podstawowych Problemów Technicznych. Wstępnie chce wybrać specjalizację Fotonika, a jak będzie -zobaczymy. Właściwie na tyle dobrze zdała maturę, że dostałaby się na każdy wydział. Ją jednak fascynuje fizyką, więc niech robi to, co lubi najbardziej. Tyle, że w październiku moje jedyne dziecię wyfruwa z gniazda
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje
To bardzo miłe móc się pochwalić swoim dzieckiem.
Te i inne jednak perturbację, o których wielu z Was wie, spowodowały, że mam kosmiczne zaległości na forum
Asiu (asia2)! Nieprzyzwoicie? Bo ja jestem nieprzyzwoita, a przynajmniej bym chciała
A tak na serio, przynajmniej zdążę nadrobić różne zaległości... Poza tym muszę odreagować, bo moja praca jest bardzo obciążająca.
Asiu (Jonatanka)! Budz to jest to, co lubię najbardziej! A tydzień urlopu to stanowczo za mało
Dorotko (Keetee) Raczej Kraków przegrał z Wrocławiem. Ale tam jest lepsza weterynaria... A wiesz, miłość i te sprawy
Małgosiu (MaGorzatka) Wiedziałam, że kiedyś nastąpi ten moment. Nie wiedziałam jednak, że wówczas eM będzie za granicą. Ale poradzić sobie musze. Przywyknę. Znajdę sobie zajęcie. Kupiłam sadzonkę pysznogłówki tu na miejscu w doniczce P9 i w 2 lata rozrosła się niesamowicie. Jak chcesz, wiosną podeślę Ci sporą kępkę. Ale musisz się sama przypomnieć...
Marto (Shirall))! U mnie już się przyczaili, ale niektórzy dalej myślą, że żyję z robienia zdjęć
Kilku wie, że publikuje w sieci...
Kasiu (Robaczek)! Bardzo się cieszę, że zdjęcie przypadło Ci d gustu
Aniu (anabuko1)! Liliowce wręcz uwielbiam i ... ciągle dokupuje. Właśnie jadą do mnie następne
A Pashmina według mnie nie pachnie. Ale jedna wada, to nie wada
Teraz zdecydowanie najlepszy okres mają liliowce. Wręcz trzeba je pokazywać - tak szybko przekwitają
A to chyba mój obecny ulubieniec
Z nowości...
Zaczyna kwitnąć White Koster
Została także rozpoznana kolejna - Gebruder Grimm
Kwitnie kolejny irysek od Marysi (Mufka) z FO
My girl od Majki (majka411) z FO
Zaczynają hortensje ogrodowe, co do których miałam po tej dziwnej zimie obawy...
i kosmata
Floksy
Zakwitł berberys
Lykkefund pożera pergolę
A macierzanka piaskowa żwirek
Natomiast perukowiec podolski jednak żyje
A na koniec tradycyjnie roślinki do rozpoznania
Tą ostatnią czuję, że powinnam wyplewić...