Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem zupełnie nową osobą na tym forum choć dla wielu starą
Przydreptałam tu za wirtualnymi przyjaciółmi bez których miejsce ,gdzie mogłam z nimi i z ich ogrodami bywać jest smutne i dla mnie bez życia.
Teraz troszkę o moim ogrodzie ku informacji nowych gości
W 2006r wprowadziłam się wraz z moją rodzinką wtedy: mąż sztuk 1 ,córki sztuk 2 i psiur sztuk 1.Obecnie mąż wciąż ten sam
sztuk 1,córki sztuk 3
,pies sztuk 1,kot sztuk 1 ...za tydzień sztuk 2
do naszego azylu na ziemi czyli naszego domu z działką 850m2
W pierwszym roku wytyczyliśmy rabaty,posadziliśmy cztery drzewa i rozłożyliśmy trawę.
Nie miałam zielonego pojęcia co ,gdzie i w jakiej kolejności sadzić ,robiłam masę błędów ,które co roku korygowałam ,kupowałam wiele roślin ,które mi się po prostu podobały ,ale nie koniecznie były odpowiednie do mojego ogrodu.Zmagałam się również z podtopieniami ,wody u nas mnóstwo ponieważ za płotem mam pole i bardzo wysoki poziom wody.
Nigdy nie byłam miłośniczką grzebania w ziemi ,ale w swojej grzebie sie przyjemnie
Z roku na rok coraz bardziej rozkochiwałam się w moim ogrodzie ,a przełomem była wiosna 2012r ,gdy trafiłam na pewne forum i tam poznałam masę życzliwych i pomocnych ludzi dzięki ,którym na dobre załapałam bakcyla.
Mój ogród przez ostatnie dwa lata przeszedł taką metamorfozę ,że sama w to nie wierzę ,gdyby nie zdjęcia ,które nie kłamią.
Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z wyglądu mojego ogrodu ale....zawsze można coś jeszcze zmienić
Wszystkich nowych oraz już tych zaprzyjaźnionych zielono zakręconych serdecznie zapraszam na spacer oraz odwiedziny
Na początek pokażę jak to wszystko sie zaczęło .Niestety nie posiadam wielu zdjęć ,poniższe zdjęcia przedstawiają ogród od 2006r do 2012 r