Ewcia, to koniecznie umów się z okulistą!
Fajne promocje są w Vision Express - wizyta lekarska jest za darmo, bo i tak zamawiasz okulary... i są duże zniżki na szkła!
Ja mam problem, bo kiepsko widzę prowadząc nocą, ale ponoć cały czas wzrok mam dobry - taka przypadłość.
Gosiu, zdjęcia nie są tak spektakularne jak Twoje, w dodatku zeszłoroczne, ale wszystko zrobiłam tak samo, więc mogę je powtórzyć.
Jestem zadowolona, ze już się uporałam z piernikiem staropolskim...
Fajne są takie słodkie, własnoręcznie przygotowane upominki!
Haneczko, migrenowcy niestety źle znoszą taką pogodę... trzy dni mnie już trzyma, ledwie zipię już z bólu
Cieszę się, że bigos posmakował!
Wybrałam się dzisiaj do naszego sklepu rybnego... stanęłam w kolejce, na zewnątrz i byłam 16-sta!!!
Jak za starych czasów podczas komuny...
Kupiłam piękne dzwonki z karpia, filety z mintaja na rybę po grecku, półtora kg śledzi, które przerobię na dwa sposoby, oraz tatara z łososia, ale to na dziś (już skonsumowany
).
Tak się zastanawiam, jak zrobić karpia, ale chyba dzień wcześniej oprószę solą, pieprzem i obtoczę w mące, usmażę na maśle, a tuż przed kolacją wigilijną wsadzę go do pieca i przypiekę z wiórkami masła... Czy to jest dobry sposób, droga Redakcjo?
EDIT: Zapomniałam!!!! Kupiliśmy z PanemM świerka przepachnącego... 280cm... a zapowiadałam, że chcę mniejsze drzewko... z tym facetem się nie da!