1 STYCZNIA 2015
Bardzo cieplutko i z wielkim uśmiechem witam
WSZYSTKICH KOCHANYCH GOŚCI - którym dedykuję -jako motto na Nowy Rok - tę oto sentencję
Każdemu z Was życzę także, aby każdy suchy badylek wsadzony w najbardziej nawet jałową glebę wyrósł na taką piękność
Pora na kolejne podziękowania ...
Kasieńko, Hanusiu, Siberko, Verko, Moniko, Mateuszku, Alinko i Agnieszszko
Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za niezwykle rodzinne życzenia i dowody przyjaźni, dzięki którym na nowo odkryłam wiarę w człowieka - wierzcie mi, to niesamowicie budujące uczucie ...
Kumo z dalekich Suwałk
Uściskaj synka i Pchełkę - z całej siły! Rano spotkała mnie wspaniała niespodzianka - wspólnie z Krzysią ( dziękuję
Krzychna! ) odkurzyłyście podlaski podróżniczy wątek ... tym samym ukręciłaś na siebie bicz - będę marudzić o kolejne pejzaże z Waszej okolicy ... postaram się, aby Adam odgrzebał kilka starych fotografii z naszego wyjazdu do Szypliszek i Stańczyków ...
Twój karmnik pobił wszystkie dotychczas przez mnie widziane! Co prawda jestem zwolenniczką tradycyjnych, drewnianych stołówek, jednak te plastikowe pełnią funkcję automatycznych i nie trzeba zamartwiać się, że ziarna zawilgotnieją lub zostaną szybko rozsypane; przepraszam Cię, kochana, ale te kawałki słoninki ... tak fantastycznie rozmieściłaś po obu stronach butli, że ... przepraszam, ha ha ha ha ha
ale przypominają mi świńskie uszy, przez co całość nabiera bardzo komicznego wyglądu
Dla mnie super !
Hanusiu
Opis Twojego bigosu jeszcze bardziej zmotywował mnie do zrobienia listy produktów niezbędnych do upichcenia tego kapustnego cudu i to w trybie przyspieszonym. Również nie jem mięsiwa, ale ze względu na rodzinkę ... sama rozumiesz
mnie wystarczy do smakowitej konsumpcji bigosu wszystko oprócz "zwierzyny". Siberka ma również swój wkład w nowe pojmowanie specyfiki tej potrawy - proponując majeranek jako jedną z przypraw; zazwyczaj w kuchni jestem tradycjonalistką, ale czasami .... raz na jakiś czas .... lubię poeksperymentować z nowinkami
Oczywiście nie omieszkam powiadomić o efektach kucharzenia, najpierw musimy zmierzyć się z operacją Młodego, zaplanowaną na tę sobotę, a potem ... pożyjemy - zobaczymy.
Psiska spędziły Sylwestrowe Wygłupy całkiem spokojnie i dziękowałam Bogu i życzliwym Aniołom, że oszczędzili strachu naszym sierściuchom; jedynie Młody był trochę niespokojny, ale przyjazne ręce i ciepła kołderka pomogły ...
Zrobiłam listę odmian dyni, które mam zamiar powysiewać w marcu/kwietniu do doniczek, aby w maju powysadzać rozsady na grządki ... spis jest - jak dla mnie - imponujący
Zawsze po Nowym Roku zaczynam popędzać bieg czasu i jak najszybciej zaprosić wiosnę do domu; może jakieś doniczuszki z cebulowymi ... ?
Pozdrawiam cieplutko