TEMAT: Wśród starych sosen

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 11:20 #431663

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Agusia, teraz już się chyba obudziłam na dobre: zakupy hostowe zadziałały jak ożywczy napój i prysznic :rotfl1: Dopóki temperatura nie spada poniżej -10*C, nie ma sprawy; im mniej tym gorzej, zaczynam szukać wygodnego legowiska, cieplutkiego, mięciutkiego i :bye: :bye: hm, może się jeszcze troszkę zdrzemnę :devil1: to na pewno wpłynęłoby pozytywnie na finanse, ale nie na duszę ogrodnika. Nazwy, nazwy - nie tylko Ty tak masz :rotfl1: :rotfl1:
Nie lubię ani pączków ani faworków :oops: , coś się jednak znajdzie dla podtrzymania tradycji. Może by wymyślić jakieś święto 'sałaty' albo 'witaminki' albo 'kiełka' /to by było prawie dla wszystkich: hościarzy, stomatologów, wege, vege, archeo .../i jeść coś lżejszego? :think:
Miłego ucztowania :happy:

Aniu-Łatko i Moniśka: wtedy wściekniemy się razem :rotfl1: Sądzę, że będzie nas duuuużo więcej. Mordowanie pączków azalek i rodków jest zbrodnią i tego nie odpuścimy :rotfl1: :rotfl1:

Moniśka, 'tanio za gaz', powiało optymizmem :woohoo: Mnie jakoś ta sztuka się nie udaje: ciągle dużo za drogo, niestety; pozostaje przeprowadzka do ciepłych krajów, ale wtedy klimatyzacja człowieka dodusza. I jak żyć, no, jak? :devil1: Czy w epoce lodowcowej mieli ogrody i hosty? rozkwitające azalki? magnolie? Nie mieli!!!!! Ale i tak dziękuję Ci za pocieszenie, bo w końcu przetrwali :devil1:

Olu, a ja jednak dalej czekam na zimę, choć pewnie się nie doczekam :( Oglądałam zdjęcia z zeszłego roku, 9 lutego było w ogrodzie sporo śniegu :) , może i w tym roku tak będzie? Prognozy raczej wiosenne :(
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 11:26 #431667

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Haniu, wiosny wyglądaj, a nie zimy.. No przecież nie można walczyć z naturą :tongue2:

Jak to nie lubisz pączków ani faworków.. Jak można nie lubić słodkiego :blink: Ja to chyba mam jakieś zaburzenia kubków smakowych :crazy:

Nic tak nie działa ożywczo na serce ogrodnika, jak zakupy.. Ja jeszcze w grudniu żyłam w uspieniu, zerkałam obojętnie przez okno i sama do siebie mówiłam- taaaak, zero emocji, to będzie spokojny sezon..
Jak tylko Lilypol ruszył, ja wróciłam na utarte tory i się zaczęło- niecierpliwie przebieram już nogami i marca wyczekuję :lol:

Łatko.. trzymam więc kciuki zarówno za azalki jak i magnolie :hug:
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 11:38 #431672

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Święto kiełka bardzo by mi odpowiadało!
Albo pachnącego malinowego pomidora z dymką ;)

Pączki zjadam tylko raz w roku, bez przesady w ilości oczywiście...
I tak nie raz czuję zgagę w przełyku wieczorem ;)

Z hostami nie mam szczególnej więzi, chociaż sporo ich u mnie rośnie... gdybym jednak miała taki prawdziwy las jak Ty, szalałabym, szalała, jako i Haneczka! ;)

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 11:54 #431678

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Agusia, no to wybieramy dzień na Święto Kiełka :rotfl1: Pierwszy dzień wiosny, to chyba zbyt oczywiste. Masz jakiś pomysł? Może połączyć z Dniem Mężczyzny? :devil1: Same witaminki. Przeczytałam, że 12 marca jest Światowy Dzień Drzemki w Pracy :woohoo:

Moniś, zupełnie zapomniałam o zakupach w Lilypolu, chyba robiłam je przez sen i pewnie dlatego tyle nakupiłam :happy: A słodyczy nie lubię, czasem coś skubię np krówki, ale szybko mam dość :oops:

Hanka

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 12:21 #431683

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć :flower1: Zrobiłam dziś rachunek sumienia dotyczący rodkow i azalek .Naliczyłam 26 azalek i 25 rodków .I za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć nazwy jednego z nich .Ale obciach :hammer: Plany mam takie ,aby dojść do trzydziestki jednego i drugiego .Oczywiście nie od razu ,bo wiesz .....
miejsce :sick: U mnie dziś taki ziąb ,że usiąść i wyć :mad2:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 13:18 #431696

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewcia, jednak pęknę przez Ciebie ze śmiechu :rotfl1: miejsce znajdziesz na pewno, mówiłam, że będą gigantyczne myszy :devil1: robiłam spisy azalek i rodków i sprawdzę ile tego jest, pamiętam, że powyżej 50. Odmian mniej i nie wszystkimi jestem zachwycona. Wiosna przed nami, będzie czas na korekty, eksmisje i zakupy :happy: Masz rację, że zimno, pada takie coś, jak kaszka, wiatr paskudny; wyć nie będę, ale chętnie sobie posiedzę w ciepełku. Czekoladę na gorąco polecam, jak zwykle :hug:

Hanka

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 13:21 #431698

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U mnie przed chwila przeszła nawałnica śnieżna :dazed: , w kilkanaście minut zrobiło się biało na dworze, a teraz pada chyba deszcz, wychodzi słońce, a po białym ani śladu ;)

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 13:31 #431702

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie cisza-spokój..z wyjątkiem zimnego wiatru, ale niezbyt nachalnego ;)

Jak czytam o Waszych kolekcjach rodkowo-azalkowych to aż mi wstyd, że tak skromnie u mnie :jeez: 9 sztuk rośnie i kolejne 3 w planach..no śmiech na sali :happy3:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 13:39 #431706

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniśka, zimny wiatr zawsze jest w jakimś stopniu nachalny :devil1: Teraz jest spokojniej, ale już dałam się kilka razy dzisiaj nabrać. Brrrrr. W sprawie kolekcji azalkowo-rodkowej: nie od razu zatłoczone rabaty zbudowano :hug:

Martuśka, zazdroszczę nawałnicy :woohoo: może tutaj dojdzie, wszystko mokre mile widziane.
Wyobrażasz sobie, że to już rok od akcji 'Old Port'?
old-port-2.jpg

Hanka

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 13:50 #431715

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Moje się znacznie zatłoczyły i nabrały wyrazu wiadomo dzięki Komu... :hug:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 14:17 #431732

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U mnie znowu biało :happy3: , kurzawa taka, że świata nie widać :woohoo:

Haniu chyba jeszcze rok nie minął, bo w sklepach jeszcze brak towaru :silly:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 15:27 #431763

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Haniu wszystkiego dobrego w ten piękny dzień ;) , pączki są be :oops: , stawiasz na kiełki , tfu....jak nadejdą ciężkie czasy będę miał z czego się odchudzić..... :whistle: ( na razie mam w żołądku pięć pączków do kawy....jeszcze dzień się nie skończył :rotfl1: )

:kiss3:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 16:20 #431781

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Paweł, czyli wszystko w trosce o przetrwanie w ciężkich czasach :rotfl1: Ja na razie też mam duże szanse na przetrwanie :devil1: Ale 5 pączków :woohoo: :woohoo: :woohoo: Przesadziłeś :rotfl1: Krakowskim targiem kupiłam gofrownicę, zawsze coś słodkiego się zrobi....

Martuś, a tu za mało pada, wszystko poszło do Ciebie, nie, żebym Ci żałowała; no, może troszeczkę :oops: Prawie rok, masz rację. Ciekawa jestem, jakie będą w tym roku odmiany w B. Tym razem może upilnuję. Widziałam Cię na zakupach hostowych, piękny początek :bravo:

Moniśka, do zatłoczenia jeszcze daleko, ale trzeba się pilnować; żebyś nie przeskoczyła z 5 do 16 :oops:

Hanka
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 16:51 #431785

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Rodki bardzo mile widziane, ale może za rok jak moje nawałnice się przewalą. Choć już teraz planuję uziemić te z donic i chyba jednego dokupić na miejscówkę pojałowcową. :wink4:

Święto kiełka :bad-idea: to może w popielec :idea2: i zdrowe i postne i wszyscy się zadowolą, a potem to można cały post przeżyć na kiełkach i jak pięknie waga pójdzie w dół :drool:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 16:54 #431786

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Kiełki obowiązkowo, nie dla odchudzania, postu czy takich tam, dla zdrowia Panie i Panowie.....dla zdrowia, nawiasem mówiąc są wyjatkowo smaczne. :teach:

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 17:17 #431793

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa, dla mojego M. to kara za grzechy niepopełnione, nie zmuszam, żeby nie zaczął nadrabiać zaległości :devil1: Ja bardzo lubię i sobie skubię.

Majko, kupuj teraz, podrosną sobie spokojnie i w przyszłym roku wysadzisz duże okazy. Przecież to sama oszczędność i gospodarność :devil1: Popielec kojarzy mi się okropnie ponuro, a kiełki wiosennie i radośnie. Musimy jeszcze pomyśleć, sprawa jest poważna :rotfl1: Moja waga wcale nie chce iść w dół, gangrena jedna :hammer:

Hanka

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 18:45 #431827

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Wolę zieleninę...bardzo działa mi na zmysły reklama Almette i ten szczypiorek trzymający sokami...zawsze po niej jadę do miasta i kupuję twaróg i szczypiorek.Soki nigdy nie pryskałam
Pączki dają chwilową przyjemność

Wśród starych sosen 04 Lut 2016 19:10 #431842

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Ewo zależy dla kogo ;) M. w szpitalu karmili kiełkami i twierdził, że chcą go otruć :rotfl1:

Ja tam codziennie rano idę w ogród i zrywam listeczki do śniadaniowej surówki: maruna, szczypiorek, czosnek. Kilka takich zieloności daje więcej witamin niż jakaś tam tabletka. Nawet spod śniegu wygrzebywałam listeczki :wink4:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.724 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum