Aniu, Krzysiu, Aguś, Małgosiu, Haniu, Romciu, Jadwigo dziękuję Wam bardzo za życzenia i pamięć. Wszystkie ciepłe słowa ładują mi akumulatory
Każda życzliwie wyciągnięta ręka,
uśmiech na twarzy,
drobny gest wdzięczności,
to wydaje się tak niewiele,
a tak wiele znaczy w szarej codzienności
Roma w ogrodówkach zakochałam się od pierwszego wejrzenia
. Osłonięcie od wiatrów przez bloki ma jednak swoje zalety
Polecam Ci takie, które kwitną także na jednorocznych pędach, np. Coco. Jak wrócę do domu i będę miała dostęp do własnego komputera to wrzucę kilka zdjęć.
mirdem Coco byłaby rozwiązaniem na niskie temperatury
. Elegancka, delikatna i kwitnie na jednorocznych pędach. Lubię ją za niespotykane kwiaty, kompaktowy pokrój i piękne ciemne liście. Jedyny warunek to taki, że najlepiej rośnie w półcieniu - słońce pali jej kwiaty.
Adasiowa Aniu, w takim razie dołączam do klubu dziwadeł
Już jako dziecko nie znosiłam koloru różowego a teraz go toleruję tylko na kwiatach
W tamtym roku udało mi się kupić ałun w kryształkach i stąd moje sukcesy
w zmienianiu kolorów kwiatów (nie wszystkich...) Niedawno przeczytałam, że duża ilość fosforu utrudnia wchłanianie glinu. A ja do tej pory podlewałam hortensje nawozami na obfite kwitnienia czyli o wysokiej zawartości fosforu i potasu. I prawdopodobnie dlatego pomimo kwaśnej ziemi miałam piękny różowy kolor
Ale kwitły pięknie!
Kotek na zdjęciu z hortensją to jednoroczny kocurek (brat tego mojego terrorysty ze złamaną łapką)- moje kociaki co prawda z tych drobniejszych, ale to raczej krzaczory coraz większe się robią
Pączki na Twojej bukietówce to nie sen - to dobra ręka do przesadzania, cięcia i do podlewania. Oraz czas
Roszpunka Gosiu cięcie to super zajęcie. Ostatnio kupiłam takie dłuuugie nożyce i ciachałam wszystkie bukszpany - kule, murki. Jeszcze tylko jałowce czekają na przystrzyżenie czuprynek. O przycisku "Subskrybuj" nie miałam pojęcia
Nowinko rzeczywiście, kankan jak nic
ketmie są śliczne - zajrzę do Ciebie jakie masz kolorki
alphax dziękuję Januszu. I dziękuję za zdjęcia
prześliczne te Twoje hortensje
Ponieważ sezon jeszcze w pełni to kilka zdjęć liliowców - robione komórką więc jakość nieco gorsza