TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 22:35 #348054

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Wciągnął Cie młynek do gałęzi :whistle: ? Pewno nie masz siły sie ruszyc po tak intensywnym dniu.. Ja ze zdziwieniem stwierdziłam, że machnęłam kilka razy ręką w niedzielę, zrobiłam parę przysiadów- i dopiero zaczynam dochodzić do siebie :jeez:

Jak Tata się czuje?? Mam nadzieję, że po wyjściu ze szpitala i ciężkiej przecież chorobie, zaczyna nabierać sił.. Serdecznie tego życzę :hug:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Zielone okna z estimeble.pl

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 22:49 #348057

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika zgadłaś-masz na stole szklaną kulę :think: :wink4: wszystko mnie boli-zawsze powtarzam Pesel Prawdę Ci Powie :teach: .Nikt nie chciał Giganteusa to posadziłem las za ogrodzeniem :devil1: .Tata hmmm :think: czuje się ok....ale nie bardzo wie co się dzieje wokół niego.... :sad2: :dry: :unsure:

Aniu
, mam tylko cichą nadzieję że Kokos w końcu zwolni, od biegania to rynny w ziemi zrobił.... :mad2: :devil1: .....a jak popada deszcz w rowach stoi woda więc wyobraźcie sobie jak ten ,,nygus'' wygląda jak pobiega.... :jeez:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Monika-Sz

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 23:09 #348067

• Roma
  • Roma's Avatar
Ja nawet nie muszę sobie wyobrażać,widzę to na co dzień :( zawsze któreś się upaćka a jak pogoda piękna to idą pod wiatę do kon B) i a te jak jedzą to je ochlapią papką z owsem :jeez: (masakra)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 23:12 #348068

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Tak.. dokładnie szklaną kulę mam.. wypełnioną coca colą- w niej się wszystko ukazuje.. w końcu skoro "coca" to widzi się więcej :happy3:

Tata może osłabiony i stąd to splątanie..? :think: Ciężka choroba, utrata wagi, antybiotyki.. to wszystko robi swoje. W wieku Taty trzeba nieco czasu, aby dojść do siebie po takim wysiłku, jakim dla organizmu jest wyniszczająca choroba. Jeśli Tata choruje na cukrzycę, to trzeba regularnie sprawdzać poziom cukru- czasem takie "dziwne" zachowanie spowodowane jest wahaniami poziomu glukozy..
Miej rękę na pulsie :hug:

Kokos- ach, mój ulubieniec :funnyface: Pańskie ma maniery..robi dla Was fosę dookoła zamku :whistle:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 08:25 #348112

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:
Tak.. dokładnie szklaną kulę mam.. wypełnioną coca colą- w niej się wszystko ukazuje..

Monika nie chcę ściemniać ale to chyba stomatolog (nie z Mongolii) powiedział że Coca Cola rozpuszcza plomby..... :think: :blink: :pinch:
Tata ,,nie kuma'' z racji wieku i jest coraz gorzej - dobrze że jeszcze mnie rozpoznaje.... :sad2:

Może dziś zrobię jakieś fotki wiosny...., mam plan przeszpadlowania dalszej części jeszcze Nie powstałej rabaty trawiastej.....więc życzę wszystkim słonecznego dnia takiego jak mam za oknem :woohoo: ....gamonie w TV mówili że ma padać cały dzień.... :devil1: :think: :whistle:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 08:27 #348113

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Romcia Kochana zapomniałem o Tobie :kiss3: .....to znaczy burki wyjadają jedzenie konikom... :think:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 10:17 #348136

• broja
  • broja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Ogród od nowa
  • Otrzymane dziękuję: 981
Witam piękny ogród, a oczko jeszcze piękniejsze jeśli pozwolisz rozgoszczę się u Ciebie na dłużej. Pozdrawiam :bye:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 11:53 #348172

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
ja tez chce juz szalec w ogrodzie :dance: , na szczescie jest zimno i to mnie skutecznie powstrzymuje; lapa sie goi i jak rusze w przyszlym tygodniu to :woohoo: :woohoo: , no, moze jeszcze chwilke pozniej :oops:
czekam na galezie do mielenia, bo sciolka zniknela szybciutko, robaczki i takie inne stworki nie spaly i wszystko przerobione przepieknie :happy:
smutne wiadomosci o tacie, co zrobic, przychodzi moment, kiedy jestesmy bezradni; ale nadzoruj opieke nad tata, mam zle doswiadczenia.
milego dnia, pracusiu; wielkie czochranko dla kokosa :flower2:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka
Ostatnio zmieniany: 12 Mar 2015 11:54 przez hanya.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 17:37 #348229

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Ja niestety w ogrodzie jeszcze poszaleć nie mogę. I jakoś nie myli się prognoza z pogodą u mnie. Jedynie 1 godzinkę na początku tygodnia spędziłam na działce. Gips, inne sprawy dość pilne, służbowe - pochłaniają wszystek czas.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 20:40 #348322

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
chester633 wrote:
W ogrodzie do ogarnięcia zostało mi tylko oczko-wypompowanie wody ,czyszczenie, podział roślin i sadzenie lilii w nowych koszach....ale to pikuś :devil1: :wink4:
Myślę, że po rozprawie z dławiszem i miskantem to to faktycznie pikuś ;) :rotfl1:
A gdzie Ty tę wodę wypompujesz? I czy wiesz, jak wtedy będzie wyglądał Kokos? :lol:
Nowa rabata trawiasta powstanie? :woohoo: To chyba znów się w Rykach spotkamy? :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 20:50 #348331

• Roma
  • Roma's Avatar
chester633 wrote:
Romcia Kochana zapomniałem o Tobie :kiss3: .....to znaczy burki wyjadają jedzenie konikom... :think:
Ze starymi ludźmi już tak jest, że się o nich zapomina :( :angry: :evil: :P a mnie się dzisiaj udało zrobić zasiewy pod włókninę.Posiałam rzodkiewkę,pietruszkę,sałatę,marchew , buraczki i cebulę.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 12 Mar 2015 22:10 #348394

• Malkar
  • Malkar's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2341
Boże drogi! Co za pracusie! Tyle roboty w ogrodach już zrobili
A mnie jakieś coś grypopodobne dopadło.
W czasie łowienia ryb trzeba zachować najwyższą ostrożność - szczególnie gdy się jest rybą.
Małgorzata

A u mnie w ogrodzie

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 09:51 #348496

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie w piątek trzynastego...... :huh: ....ale obrzydliwa pogoda ....dobrze że wczoraj zerwałem troszkę trawnika bo dziś wykonywać taką pracę to by była udręka :mad2: :devil1:
Kurcze sami inwalidzi do mnie zaglądają... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :wink4: hmmmmm.... :think: to gips,to grypa,to ręka to noga... :hug:

Broja witaj i zaglądaj częściej...no wiem brak fotek ale co tu ,,focić'' jak buro za oknem.... B)

Ula ,Haniu zdrowia życzę ,regenerujcie siły a ogród poczeka....chyba że zrobi się ciepło i zarośnie zielskiem :devil1: :tongue2:

Marta witaj....miło Cię widzieć....wodę z oczka wypompuję do rowu melioracyjnego i już się boję tej roboty a jeszcze dla Grzesia muszę odrąbać Giganteusa... :jeez: ...tam gdzie jest nakryty rów melioracyjny wymyśliłem sobie :whistle: rabatę trawiastą (szkoda tego kawałka na jakiś ,,głupi trawnik'' :rotfl1: :devil1: :garden: ) - no może nie do końca trawiastą :think: :woohoo:
Na wszelaki szkółking się z Wami wybiorę byle tylko nie kolidowało mi to z pracą...wiesz jak ,,boleję'' nad 21.03 :placze:

Romcia a te warzywka to dla koników... :devil1: ...no dobra :screem: sam się ukarzę :club2: ..jak ja bym śmiał zapomnieć o Tobie Kochana :devil1: :kiss3: :wink4:

Małgosiu witaj i wracaj do zdrowia....a wiecie co jak na razie odpukać w tym sezonie zimowym żadne choróbsko mnie nie dopadło.... :think: chyba tylko się cieszyć... :happy-old:

zakwitła miodunka..... :think:

SDC10652.jpg

żonkile o których pisałem (tylko nie pamiętam gdzie :devil1: )

SDC10655.jpg

kalina

SDC10658.jpg

SDC10659.jpg

hiacynt ,kolega tego zimowego....

SDC10657.jpg

ciemiernik i pszczółka

SDC10653.jpg

SDC10638.jpg

wawrzynek

SDC10669.jpg

SDC10637.jpg

tojad

SDC10656.jpg

tulipany

SDC10670.jpg

krokusy

SDC10632.jpg

SDC10628.jpg

SDC10629.jpg

SDC10661.jpg

SDC10664.jpg

i na koniec zdjęcia pt.Kokos w ogrodzie :placze: :mad2: :jeez: :devil1: :pinch:

SDC10651.jpg

SDC10646.jpg

SDC10647.jpg

SDC10645.jpg

no dobra jadę na Termy wygrzać ,,stare kości'' po ciężkich ogrodowych pracach bo od jutra znów do ,,fabryki'' :jeez:
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Amarant, hanya

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 11:22 #348514

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Całkiem zaawansowana Twoja wiosna :lol:
Chyba Siberka do Ciebie nie zagląda, bo by Ci się oberwało za "żonkile" :happy3: , to są narcyzy kolego :idea1: . U mnie też jakaś wyrywna odmiana ma już pąki kwiatowe :blink:
Kokos ma naprawdę imponujące osiągnięcia :rotfl1: , można by pomyśleć, że mieszkasz przy bardzo ruchliwej trasie, że on musi tyle kilometrów dziennie pokonywać :happy3:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 17:12 #348570

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Moment, moment :happy-old: Nie identyfikujemy roślin przed rozkwitnięciem :happy3: Może rzeczywiście ten narcyz jest żonkilem :whistle: Chociaż sama w to nie wierzę :devil1:

Uwaga, macham przed oczami kagankiem oświaty :happy-old: Kliknij

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 17:57 #348586

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto-co się odwlecze to nie uciecze :P jeszcze Siberka namierzy kolesia :devil1: :devil1:
Paweł-w Twoim ogrodzie to wiosna wygląda z każdego kąta :flower2:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 20:26 #348645

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Paweł, nie masz co tak ubolewaćnad tym 21 marca, bo z tego, co wiem, nic ciekawego wtedy nie będzie kupowane ;) :happy3: Marta już była, to może tego nie przeczyta :lol:
Osiągnięcia Kokosa rzeczywiście imponujące, ale dobrze, że zostawiłeś mu ten pas ziemi do wydeptania przy ogrodzeniu, toteż nie denerwujesz się tak bardzo jak ja... Bo ja nie zostawiłam...
Rabata trawiasta nie do końca trawiasta... No i dobrze, trzeba czymś urozmaicić... A czym już wiesz?
Moja trawiasta ewoluowała w białą rabatę na przykład ;) Niezbadane losy rabat trawiastych :)

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 13 Mar 2015 20:53 #348659

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Przeczytałam i protestuję :happy-old: :hammer: , jeszcze się nie zdarzyło, żebym nie wróciła z czymś ciekawym :P

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.688 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum