TEMAT: Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 02:06 #346658

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Właśnie wtedy nic nie mówiłeś :hammer: ale nadstawiam ucha.. sprzedają tam szmaragdy? bo potrzebuje kilku sztuk za pół darmo :funnyface:

W lato kupiłam mizerne miotły.. 1.5 ale strasznie chude.. Jesienią na Broniszach trafiłąm na fajna promocje i kupiłam tej samej wysokości ale znacznie grubsze i okazalsze. Szkoda, że ciągle mamy jakieś wydatki i zakupy ogrodnicze są takie szarpane ledwo co- popłynąłby sobie człowiek finansowo w ogrodniczym :whistle:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 02:22 #346662

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Tam jest dobry materiał i w dobrej cenie...90 % zimozielonych kupowałem właśnie tam.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 02:43 #346666

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Już zrobiłam szybki przegląd.. Ceny normalne.. hurtowo szmaragd ok 1,5m za 45pln.. "na mieście" szmaragdy tej wysokości po 49 w detalu.. Zresztą- różnice w cenach rzędu kilku pln trochę nieopłacalne, jak sie jedzie po 5 sztuk :lol: Mi by sie przydała ta promocja co była na Broniszach- za 19pln :whistle: Zresztą- co by mi się nie przydało.. :jeez:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 02:47 #346667

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Mnie się wydaje że płaciłem coś bliżej 19 zeta :think:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 02:57 #346669

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
To może nie tej szkółki stronę oglądałam..? Szkółka drzew i krzewów Iglak.. Zresztą- jak fundusze ograniczone to aż się chce powiedzieć :laugh1: "ile to kosztuje i dlaczego tak drogo"

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 03:41 #346670

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika to ta szkółka,tylko ja kupowałem rośliny w balotach...

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 09:14 #346698

• Roma
  • Roma's Avatar
Monia-Ty to masz kondycję :thanks: Pawłowi się nie dziwię ale Ty? to nawet ja chodzę szybciej spać :teach:
Pawle-dobrze,że napisałeś o berberysach,zaraz wybiorę się na przegląd.Za tatę trzymam kciuki ale sam wiesz,że przygotowanym musisz być na najgorsze(niestety)
Piękna słoneczna niedziela się zapowiada,może jeszcze żurawki uda mi się przejrzeć.

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 09:18 #346700

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Paweł, pozdrawiam w bardzo ciepłą i wiosenną niedzielę!
...i trzymam kciuki za tatę :hug:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 12:38 #346733

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Oj Pawełku, to chyba ja pojadę do Ciebie z aparatem:D sfocić tę rabatę. Jak wiesz, Asiunia jakoś mnie toleruje:D:D i pozwoli pójść wszędzie w ogród:):):)
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 08 Mar 2015 16:28 #346760

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Cześć Pawle :flower2: Bardzo współczuję Ci choroby taty .Choroba bliskich osób jest to dla nas bardzo bolesne przeżycie .Czytałam ,że wywaliłeś miskanta .Mnie kilka lat temu też to spotkało .Był olbrzymi i wykarczowanie go zajęło dwa dni ,a przez dwa lata jeszcze wyciągałam jego odrosty .Tak się uprzedziłam ,że teraz już jestem ostrożna z trawami .Nie wiem czy próbowałeś kiedyś wykopać rozrośniętą rozplenicę .Taka sama masakra ,nawet siekiera i piła były w robocie .Nie warto takich traw sadzić na rabatach ,bo potem jest z tym wielki kłopot .A one niestety łysieją od środka i wymagają odmłodzenia .Ale piękne są bez dwóch zdań .Pozdrawiam cię Pawle i życzę dużo zdrowia Tobie i tacie :flower1:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 09 Mar 2015 09:30 #347029

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Witaj Paweł!
Dawno Cię nie odwiedzałam. Nie uchylisz nawet rąbka tajemnicy rabaty z miskantami? ;)
Życzenia zdrowia dla Taty!
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 09 Mar 2015 19:16 #347154

• Roma
  • Roma's Avatar
chester633 wrote:
W tym roku biorę jakiś szałas w okolicy i tylko będę się stołował u Romy... :teach:
Ja ci zaraz dam szałas :teach: :hammer: :club2:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 10 Mar 2015 10:10 #347442

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Romcia Kochana - witaj.....szukam szałasu bo mój kręgosłup 50+ nie daje rady i załączam przysiady... :happy-old: po berberysach do dziś wyciągam pensetką złamane kolce z moich dłoni(rękawice miałem i nawet dość dobre grube :blink: ) moje ręce wyglądają jakbym bawił się ze :screem: stadem kotów..... :devil1:

Tata został wczoraj wypisany ze szpitala-ale waży chyba ze 40 kg.... :cry3: ....starość jest straszna :unsure:

Witaj Iwonko....na rabacie na razie zdzieram darń i może w przyszłym tygodniu zacznę sadzenie pierwszych roślin-to będzie rabata jesienna...swoje piękno dopiero ukaże gdy zaczną kwitnąć miskanty i....... :pinch:

Ewuś,Ula,Aguś buziaki :kiss3: i dziękuję że jesteście...

W ogrodzie do ogarnięcia zostało mi tylko oczko-wypompowanie wody ,czyszczenie, podział roślin i sadzenie lilii w nowych koszach....ale to pikuś :devil1: :wink4:
po częściowym wykopywaniu Giganteusa opadłem zupełnie z sił - jakieś sanatorium by się zdało :rotfl1: ,róże opryskane miedzianem i zakulkowane (dopiero co przeczytałem na Forum)..wiem...wiem..Marta mi mówiła jak była z Dorcią latem ale tak byłem ,,podekscytowany '' ich wizytą że nie wiedziałem o ,,co kaman''.... :bad-idea: :rotfl1: :devil1: :wink4:
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada, Adasiowa

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 10 Mar 2015 12:05 #347463

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
serdecznie pozdrawiam, mam nadzieje, ze twoj tato wroci do zdrowia i w miare dobrej formy;
napisz, co u psiakow, prosze o zdjecia ulubienca :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 10 Mar 2015 19:21 #347568

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Aż spojrzałam na datę postów ,czytając o planach zimowego dokarmiania ptaków. :happy: Na szczęście dalej już było wiosennie. ;) Też cięłam dzisiaj berberysy i faktycznie żadne rękawice nie chronią rąk, nawet te najgrubsze.
Dużo zdrowia dla taty. Wiesz, nadzieja umiera ostatnia. :hearts:

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 10 Mar 2015 19:30 #347574

• Roma
  • Roma's Avatar
Też chodzę połamana,dzisiaj skończyłam oczyszczanie żurawek,przycięłam róże,jutro będzie kulkowanie :)
Paweł -powiedz moi proszę czy ja też powinnam przyciąć moje berberysy? Małe szkolenie by się przydało,nigdy tego nie robiłam :(

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 09:00 #347777

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Ina,Haniu witajcie... :hug: fotki Kokosa będą jak się na chwilę zatrzyma.... :rotfl1: :devil1: .....on ma chyba ADHD :jeez: myślałem że duży pies może tylko zrujnować ogród...a tu figa.....90 % strat to robota Kokosa - ile godzin można biegać :whistle: :paper:

Roma zrób fotki berberysów bo może wcale nie wymagają cięcia - moje były : za duże, gałęzie rozginały się na boki, wnętrze krzewu było zacienione i młode gałązki nie miały światła, i generalnie nie lubię zbyt dużych krzaczorów. Stare gałęzie rozpoznasz po kolorze kory jest jasna - szara...... młode gałązki są ciemne.....dobra lecę do ogrodu bo mielarka stygnie a jeszcze Tir-a gałęzi mam do zmielenia....do wieczora... :bye: :garden:
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2015 09:01 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): hanya

Tam gdzie żaby kumkają - ,,azylum'' chestera 11 Mar 2015 09:48 #347797

• affa
  • affa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1651
chester633 wrote:
...on ma chyba ADHD :jeez: .....90 % strat to robota Kokosa - ile godzin można biegać

to chyba ta operacja działa odmładzająco :whistle: mój dwuletni ogrodowy kocur trafił pod nóż w tamtym roku i od tego czasu zachowuje się gorzej niż kociak :rotfl1: z drzewa na drzewo, wspinanie, łup spadek, przewrotka, dawaj na następne, skok na łapy, czółkiem w drugiego kocura :happy:
Pozdrawiam, Anna.

Zapraszam do mojego ogrodu w cieniu...bloków
Za tę wiadomość podziękował(a): Malkar, chester633, Firletka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.662 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum