Wiecie co ja kogoś przegapiłem-tak to jest jak pisze się w pracy a oczy muszę mieć naokoło głowy .
Moniś witaj,ja ostatnio osłaniałem jeszcze hortensje ogrodowe i podstawę namiotów z włókniny obsypałem drobną korą mam nadzieję że za te wszystkie zabiegi odwdzięczą się pięknym kwitnieniem...
..Kokos i Asia pomiziani...(a potem przez godzinę nie mogę się od burków odpędzić
)....
Iwonko, lód jest na jeziorach i ,,ludki'' siedzą nad przeręblami...
...no niestety klimat chyba się ociepla i to jest zła wiadomość dla przyszłych pokoleń
a z
Romą to : pamiętam taki wierszyk z podstawówki który recytowało się kolejnym dziewczynką..(om) (narzeczonym)
..Na górze róże na dole fiołki my się kochamy z
Romą jak dwa Aniołki.....
.
czasami jak pies z kotem
Waldku witaj i wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zielone ściany coś mnie nie ,,kręcą'' widziałem je namacalnie na którejś z wystaw Zieleń to życie.....to pasuje do Matrixowych Osiedli....
Marku, część trawnika zedrę w tym sezonie ale gdzie to jeszcze nie mam koncepcji
,na pewno przesadzę lilie jak radziłeś w swoim wątku ..bo faktycznie mam kilka posadzonych w miejscu gdzie słonko pojawia się po południu i są w wiele lepszej kondycji...
Romcia kochana (jak mawia jedna z naszych koleżanek)
kamień spadł mi z serca że wszystko zrozumiałaś jak należy-kochana z Ciebie dziewczynka...
a Syberkę tylko wypłoszyłaś.
....
Gabrielu masz 100% rację ,faktycznie
hiacynt był kupiony w hipermarkecie w koszyczku już kwitnący i po leżakowaniu jesienią ,,poszedł'' z braćmi na rabatkę. Co do bujności roślin staram się co roku każdej dać choć troszkę obornika końskiego nawet dwie garście(jak obdzielić setki roślin 3 workami obornika
)....
Witaj
Krzysiu, zauważyłem że języczki to roślina która bardzo dobrze czuje się w naszym ogrodzie i dość dobrze się wysiewa, co do Kokosa to ręce opadają ale jak nie kochać tego burka...zrobi oczy kota ze Shreka i już mi serce mięknie
Ula zawsze możesz przyjechać, a gdzie zapowiadane fotki z ,,przerębla''.....
Iwona, wstawiaj fotki jak nie tu to w dziale Nasze Zwierzaki.....
Życzę wszystkim miłego dnia