Witam wszystkich odwiedzających
Iwonko skoro tak.....to chętnie odwiedzę twój ogród
- planuję w tym roku zrobić objazd po Polsce motorkiem,oczywiście nie będę Ci siedział na ,,karku'' 2 tygodnie co najwyżej kilka godzin..(tak ,tak...kilkadziesiąt lat temu odwiedził mnie kolega z wojska i do dziś mam go na utrzymaniu...
).
Dorcia masz racje
Monisia na pewno uwielbia pompowane ,,buły''
, a w progu przywita nas tak -
Co do prezentów to powinnaś
Sebastiana nosić na rękach że przy każdym kalendarzowym święcie obsypuje Cię prezentami
...chłopak jest zabujany do szaleństwa...
..
Ewciu witaj, wszyscy odgrzewają kotlety ,to przygotowałem sobie fotki których nie było a było tak....
...
działka w całej okazałości po pracach ziemnych
takie ,,cuda'' miałem podczas prac ziemnych-dramat
takie zimy bywały
jeszcze domu nie było a ja ,,szuflowałem''
..ale mnie ciągnęło na działkę...
zadołowane zakupy czekają na posadzenie
może nie ogrodowo
ale naokoło miejsca gdzie wytyczony został budynek już sadziłem pierwsze roślinki
dobre oko dostrzeże kwitnące tawułki-wtedy kwitły najpiękniej,a ile miałem radości-zatrzymywałem się przy każdej roślince i patrzyłam na nią po kilka(naście) minut-czy to normalne...
po majowych ulewach musieliśmy ponieś dodatkowe koszty na zdrenowanie budynku
z drzwi tarasowych widać ogród...
a i z pięterka już można podziwiać roślinki które nie zostały stratowane przez budujące ekipy....
ogólny budowlany chaos....
to ja i szwagier podczas prac ziemnych...
najlepszy i najtańszy chodniczek z desek i palet
prace twórcze przy zakładaniu północnej rabatki
takiego potwora 30 metrowego miałem metr od ogrodzenia
pierwsze azalie - może ktoś się skusi i rozszyfruje ich nazwy
trawnik który był i na dzień dzisiejszy został dość mocno ograniczony....
w pierwszym sezonie miałem najładniejsze naparstnice....z samosiewów zostały tylko fiolety...
i na zakończenie tego budowlanego nudziarstwa - chodniczek prowizorka -powstał tylko na chwilę i leży do dziś......
kogo zanudzałem ,,cegłami'' w ogrodowym wątku to przepraszam
, ale tam jest też początek ogrodu na ugorze....następne fotki będą z ogrodu(badylek też jest częścią zielonego królestwa) ale jak je zapodać by w kółko nie było to samo
......